Zoveel apps gebruiken we echt op onze telefoons

Zoveel apps gebruiken we echt op onze telefoons
En het aantal is minder dan je denkt.

Volgens een rapport van App Annie, dat eerder deze week uitkwam, gebruiken we maandelijks gemiddeld 30 verschillende apps. En dat terwijl we eigenlijk twee tot drie keer zoveel apps op onze telefoon hebben staan. Dat meldt Numrush.

Hieruit blijkt dus wel dat we ontzettend veel apps downloaden die we niet gebruiken. Ook worden er maar gemiddeld 10 apps dagelijks geopend.

Uit het rapport kwam verder naar voren dat Android-gebruikers dagelijks drie uur aan apps op hun smartphone besteden. Dergelijke cijfers over iPhone-gebruikers worden niet in het rapport vermeldt helaas.

Internationaal zijn er verschillen tussen de tijdsbesteding aan applicaties van Android-gebruikers. De landen met de minste apps op hun telefoon bevinden zich in Europa zoals Duitsland en Frankrijk. Ook besteden Europeanen relatief weinig tijd in de weinige apps die ze op hun telefoon hebben staan namelijk gemiddeld 120 minuten per dag.

Mensen in Zuid-Korea gebruiken gemiddeld hun telefoon meer dan 180 minuten per dag en in Brazilië ook meer dan 180 minuten per dag.

Precieze cijfers over Nederland in het onderzoek worden niet genoemd.

Ook is er door App Annie onderzoek gedaan naar de soort apps dat we gebruiken. Gebruikers van datingapps openen de app meerdere keren per dag en besteden ook veel tijd in deze soort apps. Niet geheel onlogisch; je bent er om mensen te ontmoeten en dat duurt nou eenmaal even.

In Zuid-Korea en Japan zijn de mobiele games populair. Ze worden namelijk drie tot vier keer langer gebruikt dan in veel andere landen en het gebruik ervan blijft ook alleen maar toenemen.

Het onderzoek werd gedaan om meer inzicht te krijgen in het gebruik van apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *