Zoveel gaat de Nintendo NX kosten, plus nieuwe details

nintendo nx prijs
Er wordt steeds meer bekend over de nieuwe console van nintendo.

Via Reddit zijn nieuwe details gelekt over de nieuwste console van Nintendo, de NX. De informatie schijnt afkomstig te zijn van een medewerker van een grote Amerikaanse retailer. Zo maakt de medewerker bekend dat de Nintendo NX een prijs van 299 dollar gaat krijgen. Het gaat daarbij uiteraard om een standaard console. De ‘deluxe’ en bundelversie gaan mogelijk 399 dollar kosten.

Verder stelt de medewerker dat een nieuwe Mario-titel de launch-game wordt en dat er nog drie andere launch-titels beschikbaar zullen zijn. Het zou onder andere om een de nieuwe Zelda gaan, mogelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De anonieme bron brengt daarnaast naar buiten dat games gespeeld kunnen worden op 1080p met 60fps.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Nintendo NX aangekondigd gaat worden. Het is inmiddels wel bekend dat de console in maart 2017 op de markt moet komen en dat er in februari 2017 testversies beschikbaar zullen zijn. Naar verwachting krijgt de Nintendo NX controllers met een schermpje, zodat games ook portable gespeeld kunnen worden. Deze controllers zouden volgens de geruchten een beeldkwaliteit van 900p hebben. Mogelijke schetsen van controllers zijn hieronder weergegeven.

controllers nintendo nx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *