Zoveel Galaxy S7s zijn er tot nu toe verkocht

Galaxy S7
Hint: de smartphone is een succes.

Maar liefst 9,5 miljoen Galaxy S7s zijn er tot nu toe verscheept, waar er door analisten in eerste instantie op ongeveer 7 miljoen werd gerekend (wat ook al een prima aantal zou zijn geweest). Het getal komt van Jay Yoo, en analist bij Korea Investment & Securities. Het cijfer zorgt daar ook voor positieve omzet- en winstverwachtingen voor het eerste kwartaal. Het is overigens wel zo dat ‘verscheept’ nog niet hetzelfde betekent als ‘verkocht’; toch is het een belangrijke indicator voor de belangstelling voor een nieuw toestel.

De afgelopen tijd ging het juist wat minder met Samsung, met flinke concurrentie van Apple aan de premium-kant en goedkopere modellen van onder andere Huawei aan de onderkant.

Het is opvallend dat de telefoon een hit lijkt te worden omdat hij relatief veel lijkt op zijn voorganger. Tegelijkertijd zijn er wel verbeteringen gemaakt die consumenten blijkbaar erg graag zien, waaronder de grotere batterij, het microdSD-slot en de waterdichtheid.

Hoeveel S7 Edge-toestellen er verkocht zijn is niet bekend.

6 reacties

  1. Tis ook een mooie smartphone. Ik zou alleen een fatsoenlijk logo verzinnen. Voor de snobs… En zou dat ding wat langer voorzien van updates. Misschien kappen met TouchWiz. Lijkt me niet dat iemand speciaal een Samsung vanwege TouchWiz.
    ‘Waterdicht” is gewoon een super-feature!

  2. Tsja als je het normaal vindt om meer dan €600, of vele tientallen euro’s per maand uit te geven aan een telefoon zal ie vast goed zijn. Maar dan nog zou ik kiezen voor een concurrent zonder dat vervelende Touchwiz.

    Wat is er trouwens zo bijzonder aan het waterdichte? Heeft de Sony Xperia Z reeks al jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *