Zoveel gebruikers hebben de 3 grootste message-apps

Auteur: , 7 Reacties
Whatsapp, Telegram en Line

Gisteravond werd bekend dat Whatsapp de 800 miljoen actieve gebruikers gepasseerd heeft. Maar wat doet de concurrentie eigenlijk? We zetten ze op een rijtje.

Whatsapp eindbaas Jan Koum maakte gisteravond trots bekend op zijn Facebook dat de berichtendienst de 800 miljoen actieve gebruikers heeft gepasseerd. Dit is een stijgende trend en de verwachting is dat Whatsapp de 1 miljard gebruikers voor het einde van dit jaar heeft bereikt.

Het in Aziƫ populaire Line heeft met 170 miljoen actieve gebruikers een fors mindere fan-base. Line is vooral populair in landen als Thailand en Japan, en zal naar verwachting nooit heel groot worden in het westen.

Telegram volgt als derde met een respectieve 50 miljoen actieve gebruikers. De app die meerdere keren profiteerde van het gedoe met Whatsapp doet het zeker niet slecht, wetende dat de app pas 21 maanden oud is.

In de strijd om de innovatie concurreren de 3 apps continue met het elkaar. Hierbij gaat het om onderwerpen als online bellen door middel van de app, integratie in de webbrowser op je computer, en verbetering van de veiligheid met het versturen van berichtjes. Met de bekendmaking van de nieuwe cijfers van Whatsapp zijn we benieuwd wat de twee directe concurrenten momenteel doen. Line houd zich liever afzijdig als het om nummertjes gaat terwijl Telegram trots is op wat ze bereikt hebben in die korte periode.7 reacties

Zijn jullie geen hele grote speler vergeten? Wechat. 500miljoen.
@hanssen: Goede suggestie! Wechat is een hele grote speler in China. Wat natuurlijk een grote markt an sich is. Ik denkt dat wechat en Line niet groot worden in Europa. Wechat heeft nog de grootste kans.
Telegram blijft verreweg de beste! Gebruik het dagelijks en daarnaast nog steeds whatsapp
Viber en facebook messenger gebruik ik het meeste
Is dit echt de volgorde? Dat Whatsapp op 1 staat geloof ik wel maar zit er een gat van 600 miljoen tussen 1 en 2 ? Dat lijkt mij sterk.

Waar zijn Facebook Messeger, Snapchat, Google Hangouts, bbm?
Het lijkt mij sterk als die echt kleiner zijn dan de overgewaardeerde Whatsapp kloon Telegram.
@Donstil: We hebben gekeken naar de grootste universele spelers die overeenkomen met elkaar. voor fb messenger heb je een fb account nodig, snapchat is een ander concept, bbm was voornamelijk alleen beschikbaar op een bb. Hangouts werkt weer met een google account. Telegram is juist heel sterk doordat het nog maar zo kort bestaat en mega gegroeid is. Dat is opvallend.
@rubenpriest: Ik denk dat de Telegram groei vooral door die “privacy-hype” kwam. Een hoop mensen waren aan het zeuren over de privacy van Whatsapp. Wij hebben Telegram op onze telefoons gezet omdat de klant “massaal migreerde” van Whatsapp naar Telegram en we ook via instant messenger bereikbaar zijn voor de klant. En we hebben welgeteld een hele maand Telegram berichten ontvangen, waarna iedereen weer Whatsapp begon te verstruren. Nu staat Telegram nog steeds op de telefoons voor het geval dat, maar we hebben er nooit meer wat via ontvangen. Als dit een trend is, vraag ik me af hoe ze de “actieve” gebruikers hebben gemeten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).