Zoveel gebruikers heeft Windows 10 na 8 maanden

Windows 10 steeds populairderWindows 10 is enorm populair, dat blijkt maar weer eens uit de cijfers die Microsoft heeft vrijgegeven tijdens ontwikkelaarsconferentie Build.

Na acht maanden heeft het besturingssyteem al 270 miljoen actieve gebruikers. Sinds januari zijn er 70 miljoen nieuwe gebruikers bij gekomen. Nog nooit eerder groeide een besturingssyteem van Windows zo snel in zo’n korte tijd. De eerstvolgende update van het systeem zal komende zomer uitgerold worden. De zogenaamde ‘Anniversary Update’ zal in ieder geval een aantal nieuwe functies bevatten.

Het is de bedoeling dat spraakassistent Cortana slimmer wordt en onder meer dingen gaat herkennen die mensen met een stylus op een Windows-tablet tekenen. De pen zal na de update op veel meer nieuwe manieren gebruikt kunnen worden. Ook zal de nadruk steeds meer komen te liggen op het biometrisch inloggen via de Microsoft Edge-browser.

Daarnaast laat Microsoft ook weten dat het aantal Windows 10-apps gestaag groeit. Zo is Facebook bezig met Facebook, Facebook Messenger en Instagram voor Windows 10 en werken ook andere ontwikkelaars aan speciale apps.

Eén reactie

  1. Voor mij blijft het grappig hoe bij elk bericht over windows 10 cortana en tabletmode weer voorbijkomen. Persoonlijk gokje maar ik denk dat van die 270 miljoen ‘actieve’ gebruikers nog geen 1 a 2 procent ‘actief’ cortana gebruikt, laat staan de touch-interface.

    Zolang ze hun nieuwe producten blijven brengen als gratis updates blijven mensen wel klikken denk ik 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *