Zoveel geld brengt Apex Legends de makers op

apex-legends-financieel-record
Niet alleen het aantal bezoekers groeit stormachtig….

Nadat Apex Legends eerder dit jaar uitkwam veroverde het spel razendsnel marktaandeel. Nu het spel een kleine twee maanden op de markt is zijn ook de eerste financiële resultaten zichtbaar. Deze lijken al net zo stormachtig als de entree van het spel zelf. Het is natuurlijk veel te vroeg om de balans al definitief op te maken, maar bij de eerste indrukken valt een verbaasde blik nauwelijks te onderdrukken.

Het spel zelf is gratis te downloaden, dus daar verdient ontwikkelaar Electronic Arts (EA) Games niet direct aan. Wel kun je in het spel betaalde upgrades kopen. Deze zijn prijzig. Zo kostte een speciale valtentijsupgrade het equivalent van $ 11,-. Het spel wordt dan ook bekritiseerd omdat het duur zou zijn, de jonge spelers zou verleiden met slimme economische tactieken en ook verslavend zou werken. Met name het systeem van de loot boxen, waarbij je vooraf niet ziet wat je koopt, wekt discussie op. Zo zijn er spelers die al $ 500,- verloren op zoek naar een speciale upgrade.

Naast deze aankopen in het spel gebeurde er meer. De aandelen van EA Games stonden voor het spel genoteerd op $ 88,- en er waren financiële zorgen. Inmiddels hebben de aandelen van EA Games een sprong gemaakt naar rond $ 100,-. Analisten en experts verwachten dat de winst uit Apex Legends alleen dit jaar al wel eens $ 500 miljoen kan bedragen.

Ook bijzonder is dat er een hele economie rondom het spel ontstaat. Zo zijn er mensen of bedrijfjes die manieren ontwikkelen om vals te spelen. Deze kan je dan voor iets minder dan een dollar per dag bij hen bestellen, maar de consequenties zijn voor jou. Ook verdienen de eerste spelers inmiddels geld met het streamen van hun spel. Je kunt tegen zo’n $ 26,- per uur ook les krijgen in hoe je moet spelen. De best verdienende individuele deelnemer aan Apex Legends tot nu toe is gamer en streamer Tyler ‘Ninja’ Blevins. Deze voormalige Fortnite-speler ontving ongeveer een miljoen dollar om Apex Legends te spelen en te promoten op zijn platformen, waarvan hij er alleen op Twitch al 12 miljoen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *