Zoveel geld harkt Epic Games met Fortnite iOS binnen

Zoveel geld harkt Epic Games met Fortnite iOS binnen
Het spel uitbrengen op het mobiele platform van Apple was natuurlijk een meesterzet.

Je hoeft geen prijzig spel in de winkel of App Store aan te bieden om rijk te worden, vraag dat maar aan de mannen en vrouwen achter Epic Games. De succesgame Fortnite is inmiddels op zo’n beetje elk denkbaar platform gratis te spelen en toch levert het populaire spel enorm veel geld op.

De onderzoekers van Sensor Tower gingen rekenen wat Epic Games financieel beter wordt van Fortnite op iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Net als op andere platformen, is Fortnite gratis te downloaden en te spelen op een iPhone, iPad of iPod Touch. Toch kun je met echt geld items in-game kopen. Bijvoorbeeld voor wapens of om je karakter aan te kleden.

Dat doet men dan ook massaal. Sensor Tower laat weten dat de speler op Fortnite iOS vorig jaar in totaal ongeveer 450 miljoen dollar hebben uitgegeven. Met name feestmaand december was een succes. Alleen al in deze laatste maand van het jaar gaven de iOS-gamers voor ongeveer 69 miljoen dollar uit aan in-game items op Fortnite. De feestdagen zullen hier een belangrijke rol in hebben gespeeld, want december is met afstand de meest lucratieve maand geweest van heel 2018.

Ook namen het aantal gamers op iOS toe in december, wat ook een deel van de extra inkomsten verklaard. Het spel werd 60 procent vaker geïnstalleerd in vergelijking met november. Fortnite op iOS is een megasucces, met inmiddels meer dan 82 miljoen installaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *