Zoveel geld verdien je met een succesvolle Youtube-video

YouTube
Is het lekker boeren, dat YouTuben?

De wereld van YouTube lijkt voor buitenstaanders een goudmijn. Sommige videomakers verdienen stapels met geld voor de content die ze maken, maar waar komt die doekoe nu eigenlijk vandaan? Dat heeft met een aantal factoren te maken. Ieder YouTube-kanaal is anders en dat is ook met het inkomen zo. Videomakers verdienen geld met de video zelf, maar euro’s/dollars komen ook binnen via bijvoorbeeld sponsoren en/of merchandise.

Veel YouTubers doen geheimzinnig over de inkomsten. YouTuber Autovlog, een kanaal met 172.000 abonnees, heeft echter schijt aan anderen en geeft zijn inkomen bloot in onderstaande video. Het filmpje duurt meer dan 20 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken. Zonder geheimzinnig gedoe laat de YouTuber zien wat hij binnen harkt met een viral video die meer dan 10 miljoen keer is bekeken.

Het laat zien dat hij een leuk bedrag heeft overgehouden aan zijn filmpje. Wat je ook ziet is dat de inkomsten afnemen naarmate de tijd verstrijkt. Dat is ook de reden dat je als videomaker nieuwe (succesvolle) video’s moet blijven maken.

[gv data=”X34ffR79EvQ”][/gv]

Meer YouTube? Check hier de 25 populairste YouTube-kanalen ter wereld en daar de 20 populairste kanalen in Nederland.

15 reacties

  1. Een populair kanaal met 2,5miljoen subs of meer doet ongeveer €1,-/€1,50 per 1000 views.

    Een YouTube kanaal met 172.000 is natuurlijk maar een kleine speler en doet daardoor een stuk minder.

  2. Het blijft overigens een inschatting. (hij laat geen echte bedragen via Adsense zien! deze zijn regelmatig aanzienlijk anders!)
    Youtube geeft bij mijn (inactieve) channel bijvoorbeeld aan dat er maandelijks een paar dollar binnen moet komen, maar het werkelijke bedrag ligt tussen de 0,50 en 1,00 ongeveer.

    wat meestal aarig over weet te komen is pak em beet tussen de 500,- en de 2000,- voor 1 miljoen views.
    Mits de video monetized is, En de lengte van de video en interactie van de kijker heeft invloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *