Zoveel goedkoper is de Nexus 6 in India

Nexus 6
Google’s Nexus 6 is al een tijdje te koop. Nu komt er een prijsverlaging in India voor het vlaggenschip.

Even opfrissen: De Nexus 6 kwam in december 2014 naar Nederland. Nu, ruim een halfjaar verder, komt er een prijsverlaging voor de consumenten in India. Het vlaggenschip van Google is nooit een hit geworden in ons land, met name door de prijs. Voor 650 euro zit je in de duurste categorie smartphone met merken als Apple en Samsung, en voor de meeste consumenten is de keuze dan al snel gemaakt.

Op dit moment is de Nexus 6 32GB te koop voor 34,999 Indiase roepie, wat neerkomt op zo’n 500 euro. voor de 64GB-versie betaal je ruim 50 euro meer. Als je kijkt naar de wisselkoers en andere smartphones is de prijs nog steeds aan de forse kant.

Mocht je deze zomer op vakantie gaan naar een land buiten Europa is het altijd interessant om te kijken wat de prijs is voor gadgets en apparaten. Soms scheelt dit ruim 100 euro met de Nederlandse prijs. Let er wel op dat bij producten met een waarde boven 400 euro je deze moet aanmelden bij terugkomst bij de Nederlandse douane.

6 reacties

 1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

  Verder best uniek, aangezien elektronica in India niet vaak goedkoper is dan hier, hoewel je dat wel zou verwachten.

  • @gop1: ja dat verbaaste mijn ook dat die daar goedkoper is. Wat mij ook verbaasd is dat een telefoon met heel goede specs hier geen succes wordt, omdat die in het segment van high end telefoons zit. En in dat segement de mensen zo kortzichtig ze alleen voor apple of samsung kiezen terwijl er veel betere telefoons zijn.

   • @raym: Niet heel raar toch? de glorious Nexus 5 had redelijk vergelijkbare specs als de toppers van zijn jaar, maar dan voor 350 euro. Nu zelfde verhaal, maar ruim 600. Dat is een verschil. Mensen die zonder probleem meer dan 600 euro neerleggen willen de beste van de beste, de samsungs, apple en LG toppers. De mensen die wel meerdere keren naar de prijs kijken en gaan vergelijken vinden veel goedkopere toestellen met bijna net zo goede specs, zoals de one+ one en huawei.

    • @mrB: zelf in bezit van lg G4. ik zal nooit samsung kopen of apple. Omdat er gewoon beter foons zijn. Heb nexus 5 ook overwogen toen deze vorig jaar uit kwam maar toen voor lg g3 gegaan Perfecte telefoons die lg’s. Wat me dan verbaaasd als je ergens bent en ze zien je LG heb de eerst vraag is die je krijgt wwarvoor geen samsung. Dan is mijn antwoord altijd omdat ik niet met massa me loop en er meer merken bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *