Zoveel Huawei P20 toestellen zijn over de toonbank gegaan

Huawei P20 en P20 Pro aangekondigd, dit zijn de specs
Huawei heeft weer iets om trots op te zijn.

De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft met de P20 en P20 Pro flinke successen geboekt. Het bedrijf maakte deze week bekend dat het aantal verscheepte toestellen van de vlaggenschepen de grens van 6 miljoen heeft overschreden. Indrukwekkend, want de eerste smartphones werden pas in de laatste dagen van maart er uitgestuurd.

De nummers werden onthuld door Kevin Ho, president van Huwaei’s smartphone business. Hij voegde eraan toe dat Huawei’s smartphones 81 procent meer verscheept zijn ten opzichte van dezelfde eerste 10 wekenperiode in 2017, na de release van Huawei P10.

Als reden voor het grote succes doelt Ho op de driedubbele camera die aanwezig is op de Huawei P20 Pro. De grootse verbeteringen qua cameratechnologie zouden de P20 verkopen zowel in het thuisland China als in het buitenland verklaren. Het is de vraag in hoeverre andere fabrikanten volgen met een driedubbele opzet.

Het grote succes van de Huawei P20 en P20 Pro is echter niet onopgemerkt gegaan, vooral niet in de thuishaven China. Zo zijn er al diverse bedrijven die de Huawei P20 Pro wel heel letterlijk hebben gekopieerd. Of die net zo succesvol zijn op dit moment, betwijfelen we zeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *