Zoveel ingelogde mensen kijken elke maand op YouTube

Auteur: , Geen reacties
YouTube

De videosite mag niet klagen.

Dat YouTube voor velen is uitgegroeid tot een dagelijks videoplatform is geen geheim. Wat wel bizar is, is hoe YouTube ieder jaar blijft groeien en groeien. Dat een bedrijf groeit is niet bizar te noemen, maar dat de cijfers die YouTube heeft zijn dat wel.

Susan Wojcicki, de huidige CEO van YouTube, heeft bekendgemaakt dat er maandelijks 1,8 miljard mensen ingelogd zijn en kijken naar content op de site. Dit staat los van de vele miljoenen niet-geregistreerde bezoekers. De videosite stond ook stil bij andere mijlpalen. Bijvoorbeeld het feit dat muziekvideo Despacito de vijf miljard views was gepasseerd en het feit dat BeyoncĂ©’s livestream op muziekfestival Coachella 41 miljoen kijkers wist te trekken.

Sommige televisieprogramma’s in Amerika mogen op primetime blij zijn met enkele miljoenen kijkers. Dit laat zien dat YouTube keihard de tv-industrie aan het voorbijstreven is. In de nabije toekomst hebben we YouTube, een streamingdienst als Netflix of HBO, en een TV-scherm om het op te kijken. Televisie zoals we die kennen maakt in rap tempo vorderingen en de volgende generatie zal het zappen met een afstandsbediening mogelijk niet eens meer meemaken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).