Zoveel iPhones heeft Apple inmiddels verkocht

iPhone 8
De smartphone blijft het goed doen.

Gisteren heeft Apple de cijfers bekendgemaakt van het tweede kwartaal van dit jaar. Tim Cook wist trots te vertellen dat de iPhone inmiddels meer dan 1,2 miljard keer is verkocht sinds de introductie in 2007. Daarnaast werden er meer iPads verkocht in vergelijking met vorig jaar.

Vorig jaar juli werd bekend dat de iPhone één miljard keer is verkocht. Dit betekent dat Apple in een jaar tijd 200 miljoen iPhones heeft weten te verkopen. In het tweede kwartaal van 2017 werden 41 miljoen iPhones verkocht.

Ook de verkoop van de iPad zit in de lift. Eerder dit jaar introduceerde het techbedrijf een voordeligere variant. Dit heeft de verkopen goed gedaan. In het tweede kwartaal van dit jaar 11,4 miljoen iPads te slijten. Een toename in vergelijking met diezelfde periode, een jaar geleden. Toen wist Apple 9,9 miljoen iPads te verkopen.

In aanloop naar september zullen de iPhone verkopen vermoedelijk wat minder worden. Men wacht immers op de opvolger(s) van de iPhone 7. Ergens in september zal Tim Cook tijdens een speciale keynote de nieuwe iPhone (of iPhones) aankondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *