Zoveel kan een Galaxy S8+ met 6 GB RAM kosten

Je gelooft je ogen niet
Je gelooft je ogen niet…

Een van de grootste teleurstellingen van de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ is dat het erop lijkt dat niet alle kracht die erin zit eruit komt. Een aantal features van de smartphones, waaronder Samsung DeX, zouden juist belang hebben bij meer RAM geheugen. Helaas kiest Samsung voor de bekende weg en dat betekent geen 6 GB RAM geheugen.

Gelukkig zijn er geruchten dat er een Galaxy S8+ komt met 6 GB aan RAM geheugen. Je wil alleen niet weten hoeveel dat zal kosten.

In theorie kan een telefoon natuurlijk nooit genoeg RAM geheugen hebben. Dit type snelle en dure geheugen is cruciaal voor de mogelijkheid van een besturingssysteem om te multitasken. Hoe meer RAM je hebt, hoe meer programma’s en data je kan draaien.

Het lijkt erop dat desktops tegenwoordig blijven steken bij 32 GB aan RAM geheugen en de meeste smartphones hebben 4 GB aan RAM geheugen. Een aantal smartphones beschikken over 6 GB.

Diegene die ervan overtuigd waren van Samsung DeX lopen hier tegen problemen aan. Het is natuurlijk hartstikke gaaf dat je een smartphone kunt veranderen in een desktop waarmee je makkelijk kan multitasken. Helaas komen deze gebruikers erachter dat een aantal van hun browser tabs verdwijnen of dat apps worden uitgezet op de achtergrond.

6 GB RAM geheugen zou de smartphone alleen maar goed doen in dat geval. Het is niet eens onmogelijk. Daarom lijkt het er ook op dat Samsung bezig is met een model met 6 GB aan RAM geheugen. Dat moet je alleen flink je portemonnee voor open trekken, want zo’n dergelijk model kost al snel $1000

Deze variant van de grotere Galaxy S8+ komt dus met 6 GB aan RAM geheugen, 128 GB aan intern geheugen en een Midnight Black kleur. Het lijkt er nu op dat deze smartphone alleen in China verkocht gaat worden, omdat er daar ook echt een markt is dergelijke smartphones. (Via ETnews)

22 reacties

 1. Ja, dus ?
  Nu anno 2017 betaal je voor een dikke Iphone 7 met wat opslag al ruim 1149 euro dus waar hebben we het over ?

  Dan heb je nog niks moderns qua scherm, geen bruikbare NFC, mega bezels, niks Sd card, geen 3.5mm audio aansluiting en ga maar door.

   • @willeme: Ah, de gebruikelijke Apple retoriek van een iSheep…

    Moet je toch iets beter onderzoek doen kerel… iPhone 7 heeft meer issues dan de S6 en S7 bij elkaar.

    En als de kwaliteit zo top is, hoe komt het dan dat ze een slechter scherm en slechtere camera hebben? Minder waterbestendig, geen uitbreidbaar geheugen, schermen die stuk gaan, camera’s die stuk gaan, etc etc. Oh en niet te vergeten, ze willen nog wel eens buigen… De afgelopen 3 jaar is nog geen een keer de iPhone als beste smartphone van het jaar uit de bus zijn gekomen, dus bespaar me deze onzin.

    • @wgaca: ??? Naast het feit dat ik je toon buitengewoon onsympathiek vindt, heeft het niets te maken met hetgeen wat ik zei.

     Ik gaf enkel aan wat de prijs was van een vergelijkbare iPhone en dat deze relatief gezien, in deze context weinig werkgeheugen tot zijn beschikking heeft. Jouw opmerking bezigt mij dan ook totaal niet.

     • @willeme: Nope. Ik denk het niet. Heb bijna alle merken laptops, tablets en smartphones gehad. Kan redelijk vergelijken en techniek zeer waarderen. Samsung Galaxy S8 is een toptoestel, alleen niet voor mij.

    • @wgaca: kzou eerst google eens wat beter leren gebruiken … maar daar hebben meer fandroids moeite mee

     Uitbreidbaar geheugen is zo 2010 met cloud opslag van vandaag de dag

     Bendgate is zwaar overdreven. Hoor je niks meer van. Zeker nadat officcieele test uitwezen dat sommige toestellen van de concurentie nog makkelijker konden buigen ( maar das geen apple dus geen nieuws ).

     Kapote schermen en camera’s ??? Ja man enkele opgeklopte incidenten en zeker niet structureel. Ow … google eens over s7 schermen vervangen en het advies dat samsung geeft … daar heb je pas een drama. S6 ??? Bergen problemen man .. luchtbellen in scherm … geheugen problemen … roze gloed … speling home button … en zo kan ik nog wel ff doorgaan

     Nogmaals google eens “problemen s6 s7”

     En ik probeer niet te zeggen dat er geen iphone issues zijn geweest he ! Ieder merk heeft zijn issues. Dat de iphone niet word uitgeroepen tot beste heeft te maken met hoge prijs ( puntenaftrek). De iphone is wel regelmatig uitgeroepen tot telfoon met het laagste aantal problemen. En meest tervreden klanten. En aangezien er een miljard iphones zijn verkocht … zegt dat genoeg ( en dat zijn niet allemaal fanboys zoals ik )

     On topic : 1000 euro voor een telfoon is 1.37 euro per dag als je er twee jaar mee doet ! Een apparaat dat je UREN en UREN per dag gebruikt. Een roker rookt 7 euro per dag … de halve wereld lunched voor een tientje ( iedere dag ) ipv van een broodje te smeren … wat kost een biertje op een terras ????

     En maar zaniikken over de prijzen van telefoons.

     Sterker nog … kwa uren gebruik … is het mischien wel een van de goedkoopste artikelen die men bezit. En dan heb ik het over de duurste modellen he …. ow en die 1,37 is totale afschrijving …. zonder rest of inruilwaarde ( dus in praktijk nog minder )

   • @bofkont: beide metken hebben wel kwaliteitsissues gehad.

    Ik heb eergisteren de S8 Edge plus bekeken en ik moet zeggen: best een aardig toestel. Het grote scherm is komisch lang, maar wel behoorlijk scherp.

    Alleen is het qua look-and-feel een beetje ‘meh’ met een beetje kinderachtige graphics (felle kleurtjes) en toch wat plastiekerig afwerking. En dan is dat toestel supermodern, zit er een 3,5mm headphone jack uit 1997 πŸ˜€

    • @willeme: Het toestel is van glas en metaal… Dus plastic, lijkt me sterk. Alle reviews zijn lovend en nog nooit gehoord dat het plastic aanvoelt. iPhone ziet er extreem ouderwets en gedateerd uit naast de S8. En als je het niks vindt, dan ga je de iPhone 8 ook niks vinden. Dat wordt namelijk een clone van de S8.

     • @wgaca: Dan hebben ze goedkoper glas en metaal gebruikt. Op zich heeft de S8 echt wel gave features. Bijzonder toestel: gaat zeker de trend zetten voor smartphones en zal op alle meetbare punten beter zijn dan een iPhone. Ongetwijfeld.

      Maar het voelde plastiekerig aan. Sterker nog, de voorgaande Galaxy Edge voelde ook fijner aan. Misschien een vreemd criteria, maar als je zo’n duur apparaat elke dag in je handen hebt, mag het wel prettig aanvoelen, vind ik.

     • @willeme: Iedereen z’n mening. Ik ben hem alleen nog niet eerder tegen gekomen. Misschien dat Gorilla Glasspool 5 ‘zachter’ aanvoelt dan eerder glas, dat zou kunnen. Klopt ook wel aangezien het de bedoeling heeft om minder snel te breken, of in ieder geval één geheel blijft als het breekt. Het metaal is gepolijst om het idee te wekken dat het in een geheel overloopt in het glas, dat is denk ik wat jij ervaart als ‘plastic’. Kan ik enigszins begrijpen. Ik dat ook dat jij de zwarte beet gehad hebt? Dat gevoel zou minder moeten zijn bij de andere versies, waarbij de metalen randen niet in de kleur is van het toestel.

 2. Er zijn zijn. voldoende laptops die gewoon prima draaien op 4 GB, dus voor 6 GB moet je echt je best doen.

  Aan de andere kant: apps en sites worden telkens mooier, groter en zwaarder. Vroeger hadden we aan 512 kb al voldoende πŸ˜‰

   • @bofkont: Ja voor de mensen die sms’en en een website bekijken is dat voldoende.
    Mensen die een smartphone kopen van 1000 euro doen er doorgaans wat meer mee en met QHD resolutie, multitasking, 4K video, etc etc. en dan kom je erachter dat 6GB helemaal niet zo extreem is.
    Zeker niet als je hem wilt gebruiken als destop vervanger middels een dockingstation.

     • @bofkont: Precies, en wat is een smartphone van 1000+ euro anno 2017 ?
      Juist ja, die vervangt die 2 steeds meer.
      Genoeg mensen die de Ipad nog nauwelijks gebruiken omdat de grotere smartphone die taken ook prima doet en laptop verkoop is de laatste jaren ook dalende … Waardoor denk je ?
      In weze kan je als je geen hardcore user bent prima zonder die 2.
      Of het nou om bankzaken gaat, websites, foto’s, email, belastingaangifte, documenten lezen, online bestellen, etc etc.

      Daarbij, de beste computer ter wereld, is de computer die je altijd daadwerkelijk bij je hebt.

      Hoor de mensen het nog zeggen in 2005, wat een onzin die camera op een telefoon, daar heb ik een echte camera voor.
      Nu ruim een decennium verder weten we wel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *