Zoveel kost het om de Galaxy S8 te produceren

Auteur: , 3 Reacties
Galaxy S8

Is de adviesprijs die Samsung hanteert voor het nieuwe vlaggenschip enigszins rechtvaardig?

De Samsung Galaxy S8 is nu een paar weken op de markt. Marktonderzoekers van IHS Markit hebben uitgezocht wat de Zuid-Koreaanse techgigant kwijt is aan productiekosten voor de Galaxy S8. Volgens de onderzoekers komt het neer op 307,50 dollar per toestel. Daarmee is de smartphone duurder in productie in vergelijking met zijn voorganger. Het produceren van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge ging volgens de onderzoekers gepaard met een bedrag van 255,10 dollar en 271,20 dollar.

De ontwikkelingskosten zijn in deze bedragen niet meegenomen. Als het gaat om productiekosten dan is Samsung duurder uit dan Apple met de iPhone 7. Dezelfde marktonderzoekers kwamen eerder al tot de conclusie dat het zevende toestel in de iPhone-serie 219,80 dollar kost om te maken. De iPhone 6s kostte 30 dollar minder in productie.

De Samsung Galaxy S8 heeft een adviesprijs van 799 euro. De iPhone 7 is er vanaf 769 euro. Een theoretische vergelijking tussen beide toestellen check je HIER. Het verschil in camerakwaliteit tussen de twee vlaggenschepen zie je DAAR.3 reacties

Zijn nog vehoorlijke bedragen om zo’n apparaat in elkaar te schroeven. Had eigenlijk een betere marge verwacht. Ik zou zelf nog wel voor een iPhone 7 gaan (is goedkoper ivm afschrijving), maar je krijgt dus veel meer waar voor je geld bij Samsung.
@willeme: Boeit toch niks wat ze qua productie kosten …
Waar gaat dit over ?
Who cares …. Het enige wat boeit is wat het de mensen kost om hem in handen te krijgen.
Enig idee wat een beetje auto kost qua productie ? Of een liter brandstof ?

Wat heb je daar aan … Nogmaals, dat wat je netto betaald aan de kassa is waar het om gaat, de rest is allemaal gelul en tijdverspilling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).