Zoveel kost het om de iPhone 7 te produceren

iphone 7 productieprijs
We weten allemaal hoe belachelijk duur de iPhone 7 is. Maar hoeveel kost het eigenlijk om Apple’s nieuwe smartphone te produceren?

IHS Markit heeft de iPhone 7 uit elkaar gehaald om te onderzoeken wat er allemaal inzit en hoeveel dat gekost moet hebben. In totaal komen ze uit op een productieprijs van 219,80 dollar. Dat is ruim 36 dollar duurder dan de iPhone 6S. Het scherm van de iPhone 7 is met 43 dollar veruit het duurste onderdeel van de smartphone. Overige noemenswaardige kosten zijn: 27 dollar voor Apple’s nieuwe A10-chip, 16 dollar voor het werkgeheugen, 14 dollar voor de Touch ID-sensor en slechts 2,50 dollar voor de batterij.

Het gaat hier echter wel om de iPhone 7 met 32GB, de iPhone 7 Plus en iPhone’s 7’s met meer opslag vallen uiteraard duurder uit. Even snel gerekend ligt het verschil tussen de productieprijs (198 euro) en adviesprijs (769 euro) van de iPhone 7 32GB dus op 571 euro. Uiteraard komen hier nog transport- en marketingkosten bovenop. Maar goed, Apple zal er alsnog een aardig zakcentje aan overhouden.

2 reacties

  1. En er zijn geen ontwikkelingskosten? Of zit dat al in de onderdeel kosten verwerkt. Daarnaast zijn het allemaal schattingen, met name de A10 is niet vrij op de markt te koop. Maar denken dat de prijs van een product gelijk is aan de som van diens onderdelen is nogal naïef. Waarschijnlijk als Apple 200 euro voor de iPhone 7 zou vragen, zouden mensen er minder van kopen. Mensen zitten nou eenmaal raar in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *