Zoveel mensen betalen iedere maand voor Spotify

Zoveel mensen betalen iedere maand voor Spotify
Kassa.

Het gaat lekker voor Spotify. De streamingdienst, bekend om zijn grote muziekbibliotheek, telt inmiddels 217 miljoen gebruikers. Van die 217 miljoen, zijn er 100 miljoen mensen die daadwerkelijk een abonnement hebben in de vorm van Spotify Premium. Dit maakte het bedrijf bekend met de presentatie van de kwartaalcijfers over de eerste drie maanden van dit jaar.

In het eerste kwartaal noteerde Spotify vier miljoen nieuwe betalende leden. De dienst is nog steeds groeiende, want in 2018 besloten 32 procent meer mensen een abonnement af te sluiten in vergelijking met een jaar eerder. Ook het aantal gebruikers an sich is met 26 procent toegenomen. Dit heeft Spotify mede te danken aan diverse acties die de dienst organiseert in samenwerking met andere partijen. Denk aan een ‘gratis’ abonnement dat je krijgt in combinatie met een abonnement bij dienst X of bij aanschaf van product Y.

Net als bij videostreamingdiensten, heeft Spotify sterk te maken met een concurrerende markt. Onder andere Apple Music, Tidal en Deezer zijn stevige merken die een alternatief kunnen zijn op de Zweedse muziekdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *