Zoveel mensen keken illegaal naar Mayweather vs. McGregor

Auteur: , 1 Reactie

Het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor leverde 700 miljoen dollar op, maar lang niet iedereen betaalde netjes om ernaar te mogen kijken.

Volgens beveiligingsbedrijf Irdeto waren er liefst 239 illegale streams te bekijken, die in totaal gezien zijn door zo’n 3 miljoen mensen. 165 streams werden verspreid via platformen als Facebook, Youtube, Periscope en Twitch. Nog 67 streams werden uitgezonden via andere websites.

Facebook en Twitter deden hun uiterste best om de illegale streams van het gevecht zo snel mogelijk te blokkeren, maar dat lukte niet altijd. Op het toppunt haalde een stream via Instagram Live bijvoorbeeld 129.000 kijkers, terwijl er vast ook streams goed scoorden die niet door Irdeto zijn opgepikt.

“We zetten veel middelen in om copyrightkwesties op Facebook Live aan te pakken. Producenten kunnen ons bijvoorbeeld hun eigen stream doorsturen, zodat wij kunnen zien welke bestanden en streams geblokkeerd moeten worden”, vertelde Facebook over de procedure rondom het blokkeren van streams.1 reactie

“Ja, maar als mensen illegaal en onbetaald kijken, dan gaat de industrie kapot, geen opbrengsten meer en vele banen verloren”.
Die kaart gaat deze keer iig niet op. Dit keer was de legale weg puur geldklopperij. Asociaal uitbuiten van de maatschappij en inhakken op de sociale omgeving van de potentiele kijker: “je kan dit echt niet missen, dan hoor je er niet bij”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).