Zoveel Note 7-exemplaren zijn tot nu toe teruggeroepen

Samsung
De terugroepactie gaat lekker.

Aan het begin van september kondigde Samsung een wereldwijde terugroepactie aan van de Galaxy Note 7 in verband met het ontploffingsgevaar. Op dat moment waren er al 2,5 miljoen exemplaren van de smartphone verkocht. We zijn nu een aantal weken verder en maakt de Noord-Amerikaanse tak van het merk de balans op.

In de Verenigde Staten zijn inmiddels de helft van alle kwaadaardige Note 7’s vervangen. In het land waren op het moment dat de terugroepactie begon een miljoen exemplaren verkocht. 500.000 stuks zijn er dus vervangen voor een gloednieuwe en veilige Galaxy Note 7.

Klanten kregen via de vrijwillige terugroepactie de mogelijkheid om een nieuwe Note 7 te krijgen of men kon kiezen voor een financiële vergoeding. Volgens Samsung koos 90 procent van de klanten voor een nieuw toestel.

Samsung lijkt de boel weer op de rails te krijgen. Gisteren werd bekend dat de Note 7 dan ook eindelijk naar Nederland komt, al is nog niet bekend wanneer de smartphone daadwerkelijk in de Nederlandse winkels zal komen te liggen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *