Zoveel schijfruimte nemen PlayStation 5 games in beslag

Zoveel schijfruimte nemen PlayStation 5 games in beslag

Digitaal of de versie met disklade? Laten we eens kijken hoeveel schuifruimte PlayStation 5 games vereisen.

De PlayStation 5 is straks verkrijgbaar in een digitale uitdossing, maar ook een traditionele versie met disklade komt op de markt. Laatstgenoemde is 100 euro duurder. Daar staat tegenover dat je een aantal voordelen hebt ten opzichte van de digitale versie. Een belangrijk voordeel is dat een gedeelte van de game al op het schijfje staat. Als je dan kijkt naar de schijfruimte PlayStation 5 games is dat echt iets om op te letten.

De release van 19 november is nog wel even van ons verwijderd. De komende maanden kun je goed nadenken welke versie het beste bij jouw past. Sony heeft bekendgemaakt hoeveel GB een spel eist van de SSD schijf in de PS5. In het geval van Demon’s Souls moet je 66 GB vrijmaken. Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition eist 105 GB. Dat klinkt als veel, maar het zijn dan ook twee games. Deze speciale versie geeft je ook Spider-Man (2018) van de PS4.

Speel je veel PlayStation 5 games, dan kun je beter voor de versie met disk kunt gaan. Op een schijfje zullen de spellen vermoedelijk minder groot zijn. De PS5 heeft een opslagruimte van 825 GB. Dat betekent dat je met een bibliotheek van ongeveer 12 games met een volle schijf zit. Hou er namelijk rekening mee dat er ook (grote) updates komen voor de games die je speelt. (via CNET)

3 reacties

 1. 825gb ruimte in de praktijk, waarschijnlijk komt er al direct een systeem update uit bij de launch, en een spel zoals GTA of Gran Turismo is nu al boven de 100gb op een PS4…12 games is dus wel optimistisch berekend.

  • Ja, dat klopt.
   Op een PS4 Pro is 1GB al niks voor een serieuze gamer …
   Het systeem heeft VEEL meer nodig dan men denkt want als je een update doet aan een game van bijv. 50GB dan heb je minimaal de dubbele ruimte vrij nodig.
   Als je kijkt naar wat een moderne COD aan ruimte pakt (dik 140GB) dan snap je wel waar dat naar toe gaat. En de updates van die game zijn zeer regelmatig en je hebt geen optie om die over te slaan als je wilt multigamen.

   Straks met die 4K games en nog meer texture detail zal je echt richting een 4GB SSD moeten gaan als je serieus wilt gamen zonder steeds te moeten deleten en een leuke ‘on hand’ game database wilt hebben.
   Mind you dat je ook vrijwel al je PS4 games kan spelen en dan is het wel fijn dat je die download en paraat hebt.

 2. De vraag is dus, kan je net zo eenvoudig een grotere SSD monteren als bv bij de PS3 kon? De SSD prijzen dalen behoorlijk, dus als je 10 games verder bent, dan kan je voor 200 euro een 2 TB SSD aanschaffen en erin drukken.

  Mijn PS3 heeft ook 1TB, alleen niet SSD want dat maakt nauwelijks uit (SSD gekocht, die in de pc en de SATA in de PS3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *