Zoveel Snapchat video’s worden er per dag bekeken

Snapchat
Het Amerikaanse bedrijf heeft nog steeds te maken met een stijgende lijn qua gebruikers. De ruim 100 miljoen actieve gebrukers per maand zorgen voor indrukwekkende cijfers.

Snapchat groeit in populariteit. Nog steeds. Alleen al in Nederland is de app goed voor twee miljoen actieve gebruikers. En daar wordt grof geld aan verdient. Tegenover Financial Times vertelt het bedrijf dat er gemiddeld zo’n zes miljard filmpjes per dag worden gekeken. Een bizar aantal. Zeker als je weet dat het een halfjaar geleden nog ging om ‘slechts’ twee miljard.

De app, die wel pap lust van je batterij, bestaat nog maar vier jaar. In een korte periode heeft het bedrijf een ontzettende groei doorgemaakt. Steeds meer celebrities maken gebruik van het platform en ook bedrijven zijn terug te vinden op de app.

Ter vergelijking: op Facebook worden zo’n acht miljard filmpjes per dag bekeken. Afgelopen week vertelde Zuckerberg al dat video de toekomst is van online content. Snelle, korte filmpjes met een bondige boodschap, of gewoon humor. Het kost de kijker weinig tijd en het is vermakelijk. De verwachting is dat het bekijken van video’s nog veel groter gaat worden in de toekomst dan het nu al is. Zeker in combinatie met grotere internetbundels en de toename in snelheid, mede dankzij de komst van 4G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *