Zoveel torrents moet Google weghalen


In 2008 ontving Google per jaar een tiental verwijderverzoeken voor torrents, nu zijn het er duizend keer meer. Per uur.

De Tim Kuiks van de wereld houden Google lekker bezig met duizenden verwijderverzoeken. En niet per jaar, maar per uur. Ruim 100.000 keer per uur krijgen de zoekmensen een verzoekje om even iets te verwijderen.

In 2008 bleef het nog hangen bij enkele tientallen gedurende een heel jaar. Nu is sinds die tijd zowel Google als het internet natuurlijk weer flink gegroeid.

Torrentnieuwssite Torrentfreak heeft het aantal verzoeken onderzocht en ontdekte dat Google vorige week alleen al 19 miljoen verzoeken binnenkreeg. En dat aantal stijgt nog steeds enorm snel.

Het opvallende is dat de stortvloed aan verzoeken niet komt door trollende auteursrechtenorganisaties, maar dat de meeste URL’s die verwijderd moeten worden echt inbreuk maken op auteursrechten. Gevolg van de verzoeken is dat piratenwebsites steeds minder zichtbaar worden in de Google zoekresultaten. Dat komt omdat sites waarvoor een verwijderverzoek binnenkomt automatisch lager gerangschikt worden door Google.

Dus iedere keer dat je site een verzoek tegen zich ontvangt wordt hij minder belangrijk in de zoekresultaten. Google reageert trouwens dat ze ondanks de stortvloed aan verzoeken gemiddeld slechts zes uur doen over het verwerken van een verzoek.

Desondanks zit zelfs Kanye west nog wel eens “per ongeluk” op een verkeerde site…

2 reacties

  1. wie heeft er zitten rekenen voor dit artikel?
    “In 2008 ontving Google per jaar EEN TIENTAL verwijderverzoeken voor torrents, nu zijn het er duizend keer meer. Per uur.”
    een tiental = 10. 1000×10=10.000

    “Ruim 100.000 keer per uur krijgen de zoekmensen een verzoekje om even iets te verwijderen.” uhm?

    OT. das best veel…

  2. Google moet dit vast wettelijk doen maar echt opschieten zal het niet. Zodra iemand Torrents kent gaat hij/zij toch gewoon via de website zoeken.

    En als die offline/onbereikbaar is zoek je eventjes “10 best torrent sites” op Google en gaat het feest gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *