Zoveel uur kijkt de mens naar YouTube per dag

YouTube
We zijn YouTube-zombies geworden.

Wat ooit begon als een simpele videowebsite is uitgegroeid tot een begrip op het internet. YouTube is anno 2017 bijna net zo bekend als Google. Niet alleen jij, maar ook je vader, je moeder en misschien zelfs je oma weten zich prima te navigeren op de beroemde site.

In een blogpost heeft de videoservice bekendgemaakt dat er meer dan een miljard uur aan video’s worden bekeken per dag. Een mijlpaal. YouTube maakt de vergelijking met één persoon: als individu zou het 100.000 jaar duren om dit aantal te halen.

Het platform is door de jaren heen flink veranderd. Je kunt er terecht om films (betaald) te kijken, muziek, educatie, geweldige documentaires, exclusieve shows en ga zo maar door. In de blogpost wil YouTube al de kijkers bedanken voor het halen van deze mijlpaal.

De traditionele TV-wereld heeft inmiddels ook gezien dat de videosite van Google de nieuwe TV is. Veel programma’s lanceren hun content dan ook op een eigen kanaal en met succes. Denk aan Nederlandse programma’s als Zondag met Lubach, Streetlab en Voetbal Inside om maar enkele voorbeelden te noemen. Al deze drie kanalen hebben meer dan 50.000 abonnees. Het kanaal van Zondag met Lubach is zelfs goed voor meer dan 62 miljoen views.

3 reacties

  1. YouTube is ook “da shit”. Ik ben er verslaafd aan. Er gaat geen dag voorbij.. even op Youtube browsen. Als je meer als 300 kanalen volgt zijn er altijd nieuwe uploads. En met dat wat ik leuk vind, anders volg ik het niet, heerlijk.

    En inderdaad wat Esprit zegt. Voor de kids. De wielen van de bus.. haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *