Zoveel uur per maand zit jij gemiddeld op Facebook

Facebook
In een onderzoek naar Facebook-gedrag voor de Britse tak van Business Insider kwam een tabel naar voren die schrikbarende cijfers weergeeft. Zitten we echt zoveel uur op Facebook?

Analisten van JP Morgan maakte aan de hand van gegevens van Comscore de tabel die onderaan dit artikel te zien is. Let wel dat de gegevens gebaseerd zijn op het Facebook-gedrag van Amerikanen maar keep in mind dat wij Europeanen op social media gebied niet zo gek anders zijn. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een gemiddelde Amerikaanse Facebooker 27 uur per maand spendeert op de social media website. Deze cijfers zijn gebaseerd op het gebruik van Facebook op de computer en smartphone, maar ook de Messenger app.

Je kunt voor jezelf de afweging maken of je ook bij deze gemiddelde hoort natuurlijk. Waar sommige slechts 1 keer per dag of per week de social media site checken, zitten andere elke 5 minuten op de site. Zelf last van een onbewuste Facebook verslaving? Verwijder de app van je telefoon en check alleen nog maar je nieuwsoverzicht op de computer.

Apparata Disclaimer: deze tip werkt niet voor mensen die op kantoor werken.

Facebook tabel

6 reacties

  1. Ik heb de facebook app al lang en breed van mn telefoon gegooid en op kantoor heb ik enkel de facebook account van mn werk open staan waar ik uit pure noodzaak werk gerelateerde posts op doe. Heerlijk rustig.

  2. Al anderhalf jaar geen FB meer. Wat een genot. Geen geouwehoer over Truus die de was doet en Eppie die een eierbal eet. En die marketing die onophoudend door je strot heen wordt gedouwt.

  3. Lekker kort door de bocht die reacties hierboven. Alsof je alleen maar of 7+ uur op facebook zit of helemaal niet. Ik zit er alleen maar op op momenten dat ik toch niets kan doen behalve wachten. Op de bus, kleinste kamertje van het huis en dat soort momenten. En dat zijn er nooit 7 uur per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *