Zoveel verdiende de grootste Fortnite-streamer van 2018

Auteur: , Geen reacties
Lekker hoor

Hij harkt net iets minder binnen dan PewDiePie.

Ninja ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar wanneer je zijn verdiensten ziet kijk je misschien we anders naar zijn gekleurde haren. De 27-jarige streamer bleek de populairste te zijn op het Twitch-platform en dat reflecteert zijn loonstrookje.

In totaal ruim 20 miljoen abonnee’s via YouTube naar Tyler Blevins, zoals hij in het echt heet. Tegelijkertijd keken zijn fans voor bijna 230 miljoen uur naar hem op streamingplatform Twitch. Dat leverde hem uiteindelijk zo’n $10 miljoen dollar op in 2018. Dat is zo’n 2 miljoen minder dan de grootste YouTuber aller tijden, PewDiePie.

Van die $10 miljoen verdiende hij zo’n 70 procent ($7 miljoen, voor de mindere rekenaars onder ons) door te gamen op YouTube en Twitch. De andere $3 miljoen verdiende hij door middel van sponsors. Onder andere Red Bull sponsort hem omdat hij deel uitmaakt van een eSports team.

In totaal speelde de streamer in 2018 voor zo’n 4000 uur Fortnite. Het spelen van die game was overigens een zeer slimme zakenbeslissing, want Ninja toen hij de goudmijn van Epic Games ging spelen, verdubbelde zijn aantal kijkers binnen enkele maanden. Even voor de duidelijkheid, deze knaap speelde dus ruim 166 volle dagen lang Fortnite in 2018, ofwel bijna 500 werkdagen van 8 uur in een jaar. Kijk mam, zo veel game ik nou ook weer niet!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).