Zoveel zijn Bitcoins op dit moment waard

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin Goud

Duurder dan een edelmetaal!

De cryptografische valuta Bitcoin heeft vandaag voor het eerst een hogere koerswaarde gehaald dan goud, zo meldt de BBC. De waarde van één Bitcoin is dus hoger dan de waarde van een ounce (ongeveer 30 gram) van het dure edelmetaal.

Sinds de lancering van de Bitcoin in 2009 is de koerswaarde nog nooit zo hoog geweest. Er zou vooral een grote vraag uit China komen, waar de overheid waarschuwt voor witwassen en wegsluizen van geld door middel van de virtuele munteenheid. Het is daarnaast niet de eerste keer dat Bitcoins met criminaliteit worden geassocieerd.

Bitcoins
De waarde van Bitcoins – en alle andere valuta – is afhankelijk van hoeveel men er voor wil betalen; ook wel koers genoemd. Door middel van nog nooit eerder gebruikte constructies wordt de Bitcoin waard wat hij is. Zo moet men, om een transactie te maken, Bitcoins delven (mining). Dat proces bestaat uit een ingewikkeld wiskundig probleem dat de computer moet oplossen. Het wiskundige antwoord bedraagt 64 cijfers en is daarmee een zwaar rekenproces. Zo wordt er dagelijks een regelmatige hoeveelheid Bitcoins ‘gemaakt’.

Lange tijd was onbekend wie het moderne geld had uitgevonden, totdat vorig jaar ineens bekend werd wie er achter het alias Satoshi Nakamoto schuilde.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).