ZTE Iceberg: ’s werelds eerste smartphone met dubbele notch

ZTE concept met dubbele notch
Net wanneer je denkt alles gezien te hebben…

We hebben het er de afgelopen maanden maar druk mee gehad: berichtgevingen doen over smartphones met een inkeping. Essential Phone startte er min of meer mee afgelopen jaar, Apple maakte er haar eigen variant op en boom: het merendeel van alle grote Android smartphones lijkt er een te hebben. ZTE zet er echter nog een ‘notch’ bij. letterlijk welteverstaan.

Wat ze precies gebruiken op het hoofdkantoor van de Aziatische techgigant, durven we niet te zeggen. Wel dat er aan creativiteit geen gebrek is. Via WinFuture zijn onderstaande foto’s uitgelekt van de ZTE Iceberg, het concepttoestel met een inkeping aan zowel de boven- als onderkant.

ZTE Iceberg concept

Een veelgehoord punt van kritiek bij de ’traditionele’ inkeping is dat het de symmetrie verbreekt van de smartphone. En toegegeven, ZTE’s Iceberg is symmetrisch. Verder weten we echter niet hoe men het in hun hoofd haalt om uitstekende glazen randen aan het toestel toe te voegen.

Mocht het toestel ooit het levenslicht zien, dan zou het de beschikking krijgen over hoogwaardige specs, een vingerafdrukscanner op de achterkant, stereo speakers en een dubbele camera. We zijn benieuwd of ZTE door durft te zetten met dit aparte design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *