Zucht… Apple gaat ook invaliden bedienen met emoji’s

Auteur: , 3 Reacties
You went too far, Apple

Ja, ja, heel politiek correct, maar waar eindigt dit?

Hoewel dit zomaar uit de mond van een knorrige, lichtelijk racistische oorlogsveteraan zou kunnen komen, denk ook ik dat huidige generaties grotendeels bestaan uit politiek correcte zeurpieten. Dat blijkt maar weer uit Apple’s nieuwste suggesties omtrent nieuwe emoji’s. Het miljardenbedrijf wil namelijk emoji’s van/voor invaliden aan iOS toevoegen.

Nu, voordat jullie me een ongevoelige eikel gaan noemen in de comments, moet je weten dat er niets mis is met het ‘diversificeren’ van emoji’s. Ja, er mogen emoji’s met hoofddoeken aan iOS worden toegevoegd, tuurlijk moeten roodharigen ook vertegenwoordigd worden en vergeet natuurlijk niet de gevoelens van de lachende drol.

Dat alles neemt niet weg dat het absurd is hoeveel moeite er wordt gedaan om de gehele wereldbevolking samen te vatten in een stel digitale poppetjes en tekentjes. Het is niet het toevoegen van uiteenlopende rassen en fysieke gesteldheden dat me boos maakt, maar het feit dat wij, de gebruiker, er zo verdomd veel waarde aan hechten.

De realiteit is, al zou Apple duizenden emoji’s toevoegen om uiteindelijk zelfs paarskleurige, slechthorende dwergen die van Monopoly houden goed te representeren, dan nog zullen mensen aanstoot nemen aan uitdrukkingen van emoties. Althans, het uitdrukken van emoties is al lang niet meer de rol van de emoji, want iedere politieke stroming moet en zal vertegenwoordigd worden in een al veel te grote bibliotheek aan emoji’s.

Dus, als we dan eindelijk een emoji-bibliotheek van 8 miljard poppetjes hebben (voor ieder individu op aarde eentje, eeneiige tweelingen niet meegerekend), is dan iedereen tevreden? Nee, natuurlijk niet, want ook dan zullen emoji’s verkeerd ge├»nterpreteerd worden. Ook dan zal politiek debat worden uitgevoerd door middel van indicaties van emotie en ook dan nog zullen rechtsextremisten, linkse activisten en onverschillige niet-stemmers een manier vinden om onschuldige, nauwelijks iets zeggende virtuele poppetjes in een kwaad daglicht te zetten.

Foto @Apple3 reacties

prachtig artikel!!!! hulde
@jamesbond007: Thanks, JB;)
Wat een stelletje kneuzen ­čśť

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).