Zuid-Korea zorgt voor nieuwe daling Bitcoin en consorten

Bitcoin stijgt 2.000 dollar binnen paar uur
Een allerminst rustige rit voor alle cryptovaluta op de beurs vandaag.

Nog geen week geleden maakte de Bitcoin een flinke klapper. De waarde van de digitale munt zakte tot onder de grens van 10.000 dollar, de helft van wat de munt ooit waard was. Een licht herstel volgde in de dagen hierna, maar vandaag gooide Zuid-Korea roet in het eten voor alle handelaren.

De geruchten dat het land een hoge belastingaanslag voor cryptobeurzen aan het voorbereiden is, valt niet in goede aarde. De roddel lijkt er grotendeels verantwoordelijk voor te zijn dat de digitale valuta tussen de 8 en 15 procent aan waarde verloren vandaag. Een Bitcoin is op dit moment iets meer dan 10.500 dollar waard.

De kritiek op de instabiele cryptovaluta is niet mals de laatste tijd. Zo mogen alle 31.000 medewerkers van de grootste Scandinavische bank Nordea zelfs niet meer handelen in de munten. Met deze maatregel wil de bank volgens Bloomberg een ‘statement maken tegen het ongereguleerde karakter van deze munten’.

Ook president Thomas Jordan van de Zwitserse centrale bank heeft opgeroepen tot meer regulering van de digitale valuta. Vanwege de rijzende populariteit van cryptomunten raken steeds meer mensen geïnteresseerd in de handel. Het land heeft inmiddels een werkgroep klaargemaakt om naar toezicht op digitale valuta’s kijkt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *