Zuid-Koreaan leent 5400 euro voor in-game aankopen

Man neemt lening voor spel, vrouw huilt
We zijn er allemaal wel schuldig aan dat we wat geld richting game-developers hebben gegooid voor dat ene coole item, of die ene vette DLC. Gelukkig gaat het hier om kleine bedragen, en niet om de prijs van een redelijke tweedehands auto.

Een man in Zuid-Korea heeft daarentegen een lening genomen van 5400 euro om wat in-game items te kunnen kopen. Uiteraard was zijn vrouw het hier niet helemaal roerend mee eens, en is samen met haar man naar de Zuid-Koreaanse spelshow Hello Counselor gegaan. Bij deze show, in de trend van Help, mijn man heeft een hobby, worden mensen met rare problemen of verslavingen gevolgd en uitgelachen professioneel van hulp voorzien.

Zijn logica was dat het nu een investering was die zich vanzelf weer zou terug verdienen. De gekochte items zouden hem namelijk helpen in het vinden van extreem zeldzame spullen, die hij dan weer zou kunnen verkopen voor 7500 euro. Maar, goed als hij was, zou hij ook 6500 euro accepteren. Het lijkt ons in ieder geval niet een hele levensvatbare bedrijfsvoering om te investeren in een online spel.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *