Bizar: zwaar verouderde Android versie stijgt in populariteit

Dat gekke Android toch ook
Gelukkig is er ook goed nieuws voor Google.

Het is weer de hoogste tijd voor Google om de distributiecijfers van de verschillende Android-versies te tonen. Nog niet zolang geleden meldden we al dat (en waarom) het aandeel van het nieuwe Nougat erg tegenviel. Naast een (gelukkig voor Google) stijgend opnamepercentage voor laatstgenoemde groeit Android 2.3 Gingerbread gek genoeg ook.

De Android-versie uit het jaar 2010 is namelijk 0,1 procent gestegen ten opzichte van de vorige keer. Google zelf verklaart niet hoe dit in godsnaam mogelijk is, maar de kans is aannemelijk dat mensen met een nog oudere versie van Android over zijn gestapt naar Gingerbread.

Android Nougat kent verder een relatief goede periode met een stijging van 2,2 procent, wat het totaal op 7,1 procent brengt. Toch valt dit opnamepercentage in het niets bij Android 5.1 Lollipop en Android 6.0 Marshmallow. Beide Android-versies blijven hangen in hun hoge percentages van respectievelijk 31,2 en 32 procent.

Het is te hopen voor Google dat fabrikanten hun toestellen snel gereed maken voor een overstap naar Nougat. De softwareversie is namelijk het meest up to date van allen, en geeft gebruikers meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Op dit moment beschikken voornamelijk vlaggenschepen zoals de LG G6 en Samsung Galaxy S8 over de nieuwste Android-software.

Android distributiecijfers

3 reacties

 1. Dit is toch wat je krijgt als een besturingsysteem moet samenwerken met veel verschillende soorten hardware. Je kan het niet voor alles optimaal maken, waardoor sommige toestellen lastig te upgraden zijn. Ik had het met mijn oude Sony Xperia (die het vandaag nog gewoon probleemloos deed!). Die kreeg ooit in 2011 een update, een paar manden later nog een keer en toen was het klaar.

  • @willeme: mijn mening blijft: werkt de telefoon nog naar behoren, en kun je al je dagelijks gebruikte apps installeren en gebruiken? dan is er werkelijk geen enkel probleem. dat geld in feite voor 99% van de gebruikers.
   sterker nog, volgens mij weet het grootste deel dat klaagt over de updates niet eens welke versie ze momenteel draaien…

   als developer van apps geeft het ook geen real-world problemen. als je een app ontwikkeld die de functies van Android 4+ gebruikt bijvoorbeeld, dan werkt de app op meer dan 13.000 devices.
   vanaf 4.4 ongeveer hebben we het over ruim 11.000 verschillende devices.

   • @lolindir: Precies, storm in een glas water …
    Het overgrote deel van de planeet draait op Android en het is niet zo dat mensen er niks meer mee kunnen omdat hun versie achter loopt.
    Beetje het paranoia Windows verhaal waarbij er nog honderdduizenden bedrijven over de hele wereld nog XP draaien en dat voldoet nog prima voor hun, ook zonder support.
    Zolang de eisen laag zijn is het geen issue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *