Zweetvingers? Vingerafdrukscanner iPhone 5s werkt niet

Apple Touch ID houdt niet van zweetvingers
Mensen die vaak zweetvingers of natte vingers hebben kunnen maar beter geen iPhone 5s kopen. De revolutionaire Touch ID vingerafdrukscanner van Apple werkt dan namelijk niet. Best lastig als je buiten in de regen loopt.

Ook zou de scanner problemen hebben met vingers waar littekens op zitten, maar dat probleem is te omzeilen door een andere vinger te gebruiken.

De laatste dagen doken er ook veel verhalen op over mensen die zich zorgden maakten over het feit of hun vingerafdruk ‘gestolen’ zou kunnen worden. Daar is, volgens Apple, geen enkele reden voor.

Ten onrechte gingen mensen er vanuit dat de vingerafdruk als een hi-res foto werd opgeslagen op de telefoon en wellicht zelfs werd op geslagen in iCloud. Dat is gelukkig niet het geval. De gegevens worden versleuteld opgeslagen in de processor van de telefoon en niet gesynchroniseerd met iCloud. (via: cnet.com)

[gv data=”TJkmc8-eyvE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ha mijn Nokia weet precies waar die het overheeft. Nadat ik het filmpje had afgeken en mijn muziek hervatten starten het met de zin “this is bullshit”. Ik ben niet overtuigt door Apple’s nieuwe “innovatie”. Het is al eens eerder toegepast op een telefoon en ook op sommige laptops. en ik denk dat als dat zo goed had gewerkt meer fabrikanten het zouden gaan gebruiken maar ze hebben het niet gedaan dat zegt toch wat. Ach we zullen zien wat er van komt.

  2. in de Note III van Samsung zou het ook gezeten hebben maar dit hebben ze uiteindelijk ook niet gedaan, misschien van wegen het feit dat je een mobiel wel eens in een vochtige of regenachtige omgeving gebruikt terwijl een laptop met fingerprint nooit regen ziet.

    We zien het aan de aandelen van apple dat hun appeltje een beetje bruin begint te worden, wat wil je, als hij reeds een stuk is afgebeten.

  3. @robert110: Dat is het dus ook vaak bij Apple, niet echt nieuwe ideeen, maar wel het verfijnen er van, vervolgens te duur verkopen.. Tja, wie is hier dan gek?:p

  4. Is het niet zo dat elke vingerafdruk lezer niet meer goed leest bij zweet- en natte vingers en in de war raakt van littekens? Niks nieuws zou ik zeggen. 1 keer over je broek en klaar. En voor de zekerheid wat extra vingers invoeren zodat je bij een wondje alsnog je telefoon kun gebruiken. Is niet zo moeilijk allemaal…

  5. Mijn Lenovo laptop las mijn vingerafdrukken niet als ik een paar uur had gesurfd en dus oma handjes had gekregen. Toen toch maar weer gewoon en password beveiliging erop gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *