e-Boekhouden review | Voordelen, kosten en ervaringen

e-Boekhouden is een bekend boekhoudprogramma voor veel ondernemers. Het programma staat voornamelijk bekend vanwege de lange gratis proeftijd voor ondernemers en zijn gebruiksvriendelijkheid. Overweeg je e-Boekhouden te gaan gebruiken voor jouw administratie maar ben je nog niet helemaal overtuigd? We zetten in deze e-Boekhouden review alle functionaliteiten en voor- en nadelen op een rijtje. Zo kun je beslissen of e-Boekhouden een goede keuze is voor jouw bedrijf.

e-Boekhouden gebruiksgemak

e-Boekhouden is speciaal ontwikkeld voor mensen met weinig boekhoudkennis. Zo kunnen ondernemers, ZZP’ers of kleine MKB’s eenvoudig hun boekhouding verrichten zonder al te veel voorkennis. Het pakket is simpel en overzichtelijk maar beschikt wel over een uitgebreide hoeveel functionaliteiten. Het aanleren van een nieuw programma kost uiteraard altijd enige inspanning en tijd. Hiervoor heeft e-Boekhouden een online leeromgeving. Je vindt hier verschillende videotrainingen en handleidingen om je op weg te helpen. Zijn deze niet voldoende? Dan kun je zelfs een online cursus volgen die je leren hoe je je boekhouding opstart en inricht.

Powered By:

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

e-Boekhouden functionaliteiten

Eén van de handigste functies van de software is de scan & herken functie. Hiermee kun je eenvoudig bonnetjes of documenten inscannen of mailen. Het programma herkent deze vervolgens automatisch. Je hoeft zelf alleen een laatste controle uit te voeren. Je bespaart zo veel tijd. Dankzij de bankkoppelingen worden afschrijvingen en bijschrijvingen direct in je boekhouding geplaatst. Het is zelfs mogelijk om deze automatisch te laten verwerken. Wanneer het factuurnummer en bedrag van een factuur betaling overeenkomen met een openstaande factuur wordt deze automatisch weggeboekt in de administratie. Met deze automatisering kun je soms wel tot 90% aan tijd besparen. 

Als ondernemer ben je verplicht verschillende administratie overzichten bij te houden, waaronder het grootboek, de debiteuren- en crediteurenadministratie en de voorraadadministratie. Om dit zo goed mogelijk te ordenen vind je binnen e-Boekhouden verschillende rapportagemogelijkheden. 

Ook voor de facturatie zijn er veel functionaliteiten. Je kunt de facturen opmaken in je eigen huisstijl, en tevens terugkerende facturen opstellen voor vaste klanten. Dankzij de bankkoppeling kun je direct een digitale betaallink genereren zodat je klanten eenvoudig met iDeal, PayPal of creditcard kunnen betalen. 

e-Boekhouden ervaringen

Gebruikers geven aan dat het programma eenvoudig is in gebruik. Het kost relatief veel tijd om het programma te leren kennen maar werkt simpel en snel wanneer je het onder de knie hebt. Er wordt wel aangegeven dat het design van de online omgeving er verouderd uit ziet en de layout voornamelijk functioneel is. Hoewel je dus inlevert op het design, krijg je hier wel een fijne gebruikservaring voor terug. 

Ook zijn gebruikers erg te spreken over de klantenservice. Je kunt de klantenservice bereiken via e-mail en telefoon. Je kunt hier terecht met algemene vragen of specifieke vragen over een bepaalde transactie. Zo blijf je dus niet onnodig lang met vragen zitten maar worden mogelijke problemen direct opgelost. Al met al zijn gebruikers dus erg te spreken over de boekhoudsoftware en helpdesk van e-Boekhouden. 

e-Boekhouden prijzen

Het grootste voordeel van e-Boekhouden is de gratis proeftermijn voor startende ondernemers. Als starter kun je de software namelijk 15 maanden gratis uitproberen. De termijn wordt gerekend vanaf het moment van inschrijven bij de KVK. Wanneer de termijn verstreken is, kun je kiezen uit verschillende pakketten.

Bij de pakketten wordt onderscheid gemaakt tussen boekhouden en factureren. In het boekhoudpakket kun je kiezen uit 240 boekingen per jaar voor €7,95 per maand of een onbeperkt aantal boekingen voor €14,50 per maand. Voor facturatie kun je kiezen uit 120 facturen per boekjaar voor €5,95 per maand of een onbeperkt aantal facturen voor €9,50 per maand.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

e-Boekhouden voordelen & nadelen

Voordeel: Genoeg tijd om het programma uit te proberen

Met de 15 maanden gratis proefperiode heb je genoeg tijd om het programma vrijblijvend uit te proberen en alle functionaliteiten te leren kennen. 

Voordeel: Verschillende instructievideo’s en een boekhoudcursus

Binnen de online omgeving van e-Boekhouden vind je verschillende instructievideo’s en zelfs een boekhoudcursus. Zo wordt boekhouden zelfs haalbaar voor ondernemers zonder enige boekhoudkennis.

Voordeel: Bonnetjes inscannen en documenten invoeren

Via de app kun je eenvoudig op ieder moment van de dag je bonnetjes inscannen en documenten invoeren.

Voordeel: Automatisch facturen verwerken

Het systeem kan automatisch facturen verwerken. Op deze manier bespaar je niet alleen veel tijd maar wordt de kans op fouten ook kleiner. 

Nadeel: De layout is enigszins achterhaald

De layout is enigszins achterhaald en ziet er wat verouderd uit.

Nadeel: Je kunt niet gebruik maken van een rondleiding binnen het systeem

De eerste keer dat je e-Boekhouden gaat gebruiken kun je niet gebruik maken van een rondleiding binnen het systeem. Hiervoor moet je de relatief lange (circa 30 min) instructievideo’s bekijken.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *