Review Confluence | Voordelen, nadelen en prijzen

Door het grote aanbod aan verschillende boekhoudprogramma’s kan het lastig zijn om het juiste programma voor jouw onderneming te vinden. Ben je op zoek naar een nieuw boekhoudprogramma en overweeg je gebruik te maken van Afas? Wij zetten hier de voordelen en nadelen op een rijtje en geven je een korte samenvatting van de belangrijkste functionaliteiten. Zo kun jij aan de hand van deze Afas review bepalen of dit een geschikt boekhoudprogramma voor jou is!

Met Confluence werk je samen in detail aan de documentatie en content van verschillende projecten. Confluence behoort tot het Australische bedrijf Atlassian en wordt vaak in combinatie met JIRA of Trello gebruikt. In deze review van Confluence lees je over het gebruiksgemak, de functionaliteiten, voor- en nadelen, ervaringen en de prijs. Zo kun jij vaststellen of Confluence bij jouw onderneming past. 

In deze confluence review nemen we het volgende door:

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Gebruiksgemak

Het gebruik van Confluence is vrij simpel en overzichtelijk maar het vergt wel tijd om alles te begrijpen. Atlassian biedt daarom verschillende online hulp video’s en artikelen aan om je te helpen. 

Confluence is vooral interessant voor ondernemingen die werken aan de creatie, documentatie en verbetering van content. Confluence geeft gebruikers namelijk de mogelijkheid om content te uploaden en er samen aan te werken. Via Confluence heb je dus altijd toegang tot het nieuwste van het nieuwste. Of dit nou een design of een juridische contract is, het kan allemaal. Ondanks dat Confluence in de basis ontworpen is voor software ontwikkelaars kan het platform veel breder gebruikt worden. 

Functionaliteiten

De belangrijkste functie van Confluence is dat je binnen de software gezamenlijk aan content kan werken. Denk aan presentaties, foto’s, afbeeldingen, excel sheets en teksten. Vanuit een centraal punt werk je dus samen, in plaats van allemaal gescheiden. Je hebt binnen Confluence verschillende groepen en pagina’s die gebruikers zelf in kunnen vullen met content en to-do lijsten. Je kunt opmerkingen en content toevoegen en bewerkingen uitvoeren. Wanneer je klaar bent slaat het systeem de wijzigingen meteen op, zodat je collega’s meteen weten wat jij uitvoert en nooit een verouderd document te zien krijgen. 

Feedback geven is nog nooit zo makkelijk en efficiënt  geweest; aangezien je precies aan kunt wijzen wat er anders kan doordat je vanuit de documentatie werkt gaat het een stuk sneller. Confluence werkt nauw samen met Microsoft Office en Google Drive maar daarnaast kun je allerlei platforms aan Confluence koppelen. Ook biedt Confluence templates aan die je kunt gebruiken zodat je meteen aan de slag kunt met een passende indeling. Denk bijvoorbeeld aan templates voor marketing, HR en sollicitaties. Om Confluence te verbreden met een sterke project management tool, kun je Trello of JIRA inschakelen. Zo valt alles samen en regel je je zaken allemaal vanuit dezelfde software.

Asana projectmanagement Asana projectmanagement

Met Asana heeft je team alles wat nodig is op één plek. Behoud het overzicht over verschillende projecten, houd to-do's bij en automatiseer terugkerende taken als een pro.

Pros:
 • Met 200+ integraties
 • Optimaliseer je workflows
 • Bekijk waar je team mee bezig is
 • Automatiseer standaard processen
Cijfer:
4.5

Communicatie via Confluence is gemakkelijk en bevordert de effectiviteit van het samenwerken. Zo kun je naast het plaatsen van reacties en aanmerkingen ok nieuwsberichten met je team delen, mensen uit je team taggen en conversaties voeren. 

Voordelen 

Het feit dat je met Confluence overzichtelijk samenwerkt aan de creatie en verbetering van content is het grootste voordeel. Je schakelt makkelijk tussen verschillende projecten en je kunt zoveel pagina’s starten als nodig. Confluence biedt transparantie voor grote teams en vergroot de effectiviteit van samenwerken. 

Een ander praktisch voordeel zijn de templates. Ze besparen je namelijk veel tijd en geven veel overzicht. Daarnaast is het handig dat je Confluence kunt koppelen aan diverse andere softwares, plugins en platforms. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid maar wordt alles toch altijd centraal gebundeld en werk je niet met allemaal losse documenten. Het feit dat feedback geven makkelijk en snel gaat is ook een groot pluspunt, want dit is natuurlijk een centraal element van groepswerk. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Nadelen 

Het duurt een tijdje voordat je de software van Confluence helemaal onder de knie hebt, dus hier moet je rekening mee houden. Ook al heb je als gebruiker heel wat vrijheid in de manier waarop je Confluence gebruikt, je zult altijd vastzitten aan de structuur van de  software. Confluence is dus zeer flexibel in gebruik, maar minder in de indeling. Een ander nadeel van Confluence is dat wanneer je samen aan hetzelfde item werkt, je de bewerkingen van de ander niet live kunt zien, dit kan pas wanneer je de pagina opnieuw laadt. Dit kan soms voor vervelende situaties zorgen. 

Ervaringen

Veel gebruikers merken op dat je met Confluence heel makkelijk aan content werkt binnen grote teams. Het delen van de content binnen en buiten Confluence gaat ook heel soepel en ook dit wordt erg gewaardeerd. Confluence fungeert voor gebruikers vooral als een light-planningstool, maar wanneer je Confluence koppelt aan JIRA of Trello heb je een waardevol en compleet projectmanagement platform. Wel moet je voor JIRA en Trello de abonnementen gewoon betalen, dus er komen dan extra kosten bij. Doordat je Confluence vaak zult combineren met andere betaalde platforms vinden gebruikers de software wat aan de dure kant. 

Monday.com Monday.com

Monday is gemaakt om projectmanagement makkelijker te maken. Bespaar tijd met verschillende automatiseringen, integreer verschillende zakelijke tools en prioriteer gemakkelijk de belangrijkste taken.

Pros:
 • Optimaliseer je workflows
 • Blijf up-to-date met verschillende projecten
 • Alle processen op één plek
 • Regel gemakkelijk je urenregistratie en planning
Cijfer:
5.0

Prijs

Confluence biedt vier abonnementen aan, waarvan er eentje gratis is. 

In het gratis abonnement kunnen maar tien mensen per dag gebruik maken van Confluence, dus dit is vooral handig voor startups. Je hebt toegang tot basisfuncties zoals het creëren van pagina’s en spaces, maar je hebt maximaal 2GB opslag, dus je bent vrij gelimiteerd. 

Het Standard abonnement kost $5 per gebruiker per maand en je schaalt flink op in het maximale aantal gebruikers: dit zijn er namelijk 10.0000. Je hebt een paar extra functies maar je zit wel vast aan een opslaglimiet van 250 GB. 

Het Premium abonnement bedraagt $10 per gebruiker per maand. Uitgebreide analytische functies, beheerders inzicht en ongelimiteerde opslag worden mogelijk. 

Het Enterprise abonnement heeft geen vaste prijs en moet in contact met Confluence vastgesteld worden. In dit abonnement kunnen gebruikers ongelimiteerd installaties uitvoeren binnen Confluence. 

Op zoek naar een alternatief voor Confluence?

Monday.com Monday.com

Monday is gemaakt om projectmanagement makkelijker te maken. Bespaar tijd met verschillende automatiseringen, integreer verschillende zakelijke tools en prioriteer gemakkelijk de belangrijkste taken.

Pros:
 • Optimaliseer je workflows
 • Blijf up-to-date met verschillende projecten
 • Alle processen op één plek
 • Regel gemakkelijk je urenregistratie en planning
Cijfer:
5.0
AFAS Software AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Gripp Gripp

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Cijfer:
4.0
Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
 • Datagedreven ondernemen
Lasso Brag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *