Rompslomp review | Boekhouden, facturatie en urenregistratie

Met meer dan 50,000 gebruikers is Rompslomp één van de populairdere boekhoudprogramma`s op dit moment. Denk je er aan om Rompslomp te gebruiken voor jouw bedrijf? Twijfel je nog tussen de verschillende abonnement opties? Lees onze reviews van elk Rompslomp abonnement om er achter te komen welke optie het beste bij jouw bedrijf past.

De meeste Zzp’ers vinden het bijhouden van een uitgebreide boekhouding tijdrovend, saai en arbeidsintensief. Als ondernemer wil je je zo veel mogelijk op de kernactiviteiten van het bedrijf kunnen richten, en zo min mogelijk tijd aan de boekhouding en andere… rompslomp!

Inderdaad, de naam van het bedrijf komt van het probleem dat je probleem dat je juist probeert te vermijden. En wat blijkt? Rompslomp is één van de meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma’s ooit. Alles behalve vervelende rompslomp dus. Lees snel verder voor onze ervaring met dit boekhoudprogramma.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Rompslomp – voor Zzp’ers gemaakt

Rompslomp is ontwikkeld met freelancers, Zzp’ers en eenmanszaken in gedachten.  Bij Rompslomp hoef je je niet bezig te houden met grootboekrekeningen en andere ingewikkelde boekhoudtermen. Grote organisaties met gecompliceerde financiële structuren kunnen hierdoor bepaalde functies missen. Maar ook B.V.’s, (sport)verenigingen en stichtingen doen hun boekhouding met Rompslomp.

Rompslomp – boekhouden supersimpel gemaakt

Zodra je inlogt, zijn alle functies eigenlijk meteen bekend. Je vindt ze in een duidelijk menu aan de linkerkant. Verdere functies die je nodig zou kunnen hebben, komen eigenlijk vanzelf naar voren als je er mee aan de slag gaat.

Daarnaast heb je de mogelijkheid een uitgebreide introductie tot het boekhoudprogramma te krijgen. Rompslomp heeft een complete modus waarmee je langs iedere functie kunt gaan. Door te klikken op ‘Leer Rompslomp kennen’ krijg je functie voor functie een uitleg te zien. 

Rompslomp Online boekhoudprogramma

Voor de duidelijkheid beschrijven we hieronder eerst álle opties en unieke features van binnen Rompslomp boekhouding. Afhankelijk van het abonnement dat je gekozen hebt zijn deze opties wel of soms ook niet beschikbaar.

Rompslomp.nl Rompslomp.nl

Een aantal jaar geleden hebben de oprichters van Rompslomp het zelf ervaren: ondernemen kan soms een rompslomp zijn. Vanuit deze ervaring is Rompslomp begonnen, met oog op freelancers en zzp'ers.

Pros:
 • 30 dagen gratis proefabonnement
 • Overzichtelijke rapportages
 • Regel gemakkelijk facturen en offertes
 • Btw-aangifte is snel geregeld
 • Inclusief uren & rittenregistratie
Cijfer:
4.0

Dit gaat gelijk op met je gebruikers ervaring. Als je je namelijk inschrijft op Rompslomp.nl krijg je meteen 30 dagen lang een Rompslomp Pro abonnement en toegang tot vrijwel alle opties binnen het boekhoudprogramma.

Hierna volgt een beschrijving van de verschillende abonnementsvormen en de mogelijkheden die onder elk pakket beschikbaar zijn.

Rompslomp Facturen en offertes maken

Er zijn nog steeds veel startende ondernemers die hun factuur maken met Excel of Google Docs. Als je slechts af en toe een factuur moet maken kun je hier voor kiezen, maar wees je bewust van de nadelen hiervan. Het kost vaak veel tijd om een factuur netjes op te maken en bij het handmatig opzetten van elke factuur kunnen er regelmatig fouten insluipen.

Als je vaak meerdere facturen uit moet sturen, is het beter om online facturatie software te gebruiken. In dit geval is Rompslomp meteen als een aantrekkelijke optie. Met Rompslomp Gratis kun namelijk je gratis onbeperkt facturen maken.

Al bij het verkennen van de eerste functie die we uittesten in Rompslomp valt het gebruikersgemak meteen op; hoe wel er talloze opties zijn voor het opmaken van een factuur word je op een duidelijke manier, stap voor stap door het proces gevoerd.

Factureren met Rompslomp

Tot de verschillende mogelijkheden behoren onder andere:

 • Een KVK-koppeling waardoor je snel alle klantgegevens op je factuur kunt zetten
 • Optie voor het aanmaken van standaard producten en/of factuurregels
 • je kunt je factuur en herinneringen direct vanuit Rompslomp doorsturen
 • Je kunt de facturen naar je eigen huisstijl aanpassen
 • Mogelijkheid voor periodieke facturen of abonnementen
 • De btw wordt automatisch berekend
 • Klanten kunnen facturen direct via iDeal betalen

De gemaakte factuur wordt direct in je boekhouding verwerkt. Er word ook een BTW overzicht opgemaakt voor je BTW aangifte en kunt de totale omzet van je facturen terugzien op je balans en winst en verliesrekening.

Rompslomp BTW-aangifte

Het is iets waar de meeste ondernemers vaak van wakker liggen: de BTW-aangifte! Hierin maakt Rompslomp zijn naam pas echt waar en neemt je vrijwel al het werk uit de hand door het automatisch uit je facturen over te nemen en te verwerken.

Als je een factuur voor een klant maakt, rekent Rompslomp per factuur regel automatisch het BTW-bedrag uit. Op de factuur wordt uiteindelijk alle BTW van alle regels opgeteld en zowel het bedrag exclusief BTW en inclusief BTW wordt op je factuur vermeld.

De BTW over je uitgaven wordt, in de meeste gevallen, van je gescande bonnetjes herkend en ook automatisch verwerkt. De BTW die afgedragen moet worden bij de BTW-aangifte, wordt per maand/kwartaal/jaar opgeteld en weergegeven.

Het enige nadeel is dat hierna de BTW-aangifte meteen niet elektronisch vanuit het systeem verstuurd kan worden naar de Belastingdienst. Een functie die bij sommige andere pakketten wel beschikbaar is.

Rompslomp Schoenendoos

Bonnetjes hebben vaak de neiging om te verdwijnen, of ze blijven zo lang achter in je portemonnee hangen dat de cijfers erop zo vervaagd zijn dat deze niet meer te lezen zijn. Vroeger verdwenen bonnetjes vaak in een oude schoenendoos. Daar lagen ze door elkaar totdat er een regenachtige middag gevonden werd om de boekhouding te doen.

Tegenwoordig zijn we het gewend om meteen met je mobiel een foto te maken van elk bonnetje. Later is het lang zoeken om deze weer te vinden tussen de vele vakantiefoto’s. Maar ook als je een speciale map hiervoor hebt aangemaakt, zul je vaak eerst iedere foto weer moeten aanklikken voordat je de juiste bon gevonden hebt.

Rompslomp’s Schoenendoos combineert beide systemen met een verrassend simpele oplossing: de digitale schoenendoos! Je maakt een foto van de rekening of het bonnetje en gooit het online in je schoenendoos. Dit kan via Dropbox als deze verbonden is met je schoenendoos of je kunt het direct in je schoenendoos opslaan.

De uitgaven op je bon worden meteen herkend door de handige Scan & herken functie. Rompslomp verzamelt hierna al je bedrijfsuitgaven in een duidelijk overzicht.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Rompslomp Urenregistratie

Zodra je een aantal uren binnen Rompslomp hebt geregistreerd, worden deze toegevoegd aan het maandoverzicht per klant. Hiermee krijg een geaggregeerd maandoverzicht te zien met de gewerkte uren per klant.

Als je dit opvraagt, is er nog maar één klik op de knop “Maak factuur” nodig. In het “Nieuwe factuur” scherm, is de klant en het aantal uur al ingevuld, je hoeft hier alleen even je uurtarief in te vullen en je factuur is gemaakt. 

Naast de mogelijkheid om uren handmatig in te voeren, heeft Rompslomp ook de mogelijkheid tot het timen van je uren. Zo zet je de timer aan wanneer je begint met werken en stop je hem als je klaar bent. De gemaakte uren worden direct in je overzicht verwerkt.

Rompslomp Rittenregistratie

Ook dit is een uitermate simpel, set-it-and-forget-it systeem. Hierin is Rompslomp niet helemaal uniek zoals bij veel van de bovenstaande functies wel het geval is. Veel andere rittenregistratie tools gebruiken dezelfde formules, maar deze past uitstekend binnen het eenvoudig te begrijpen user interface.

Je vult een vertrek en bezoek adres in en Rompslomp rekent de afstand voor je uit. Geef eenmalig je kilometerstand aan, en Rompslomp rekent met elke rit je nieuwe kilometerstand uit. Ook kan je ritten toewijzen aan bepaalde klanten en projecten, zodat je een duidelijk overzicht heb van waar en waarvoor je gereden hebt. Met een klik geef je aan of de rit een retourtje was, waarna Rompslomp dan automatisch dubbele kilometers voor de rit berekent. 

Rompslomp App

De Rompslomp app werkt in elke browser, maar is ook beschikbaar als iPhone en als Android app. Al vanaf de Rompslomp Gratis versie kun je de app gebruiken. Het bevat vrijwel alle functies die je in de volledige browser functie hebt. (Uiteraard alleen de functies die horen bij het Rompslomp abonnement dat je hebt). Je hebt dus onderweg altijd toegang tot alle functies die je gewend bent. En dat is ideaal. Of zoals een Rompslomp review het omschreef: “Dat maakt de administratie prettig om te doen. Of ik nu achter mijn bureau zit of op het toilet”.

De verschillende Rompslomp abonnementen

Rompslomp bied een 4-tal verschillende opties aan waaronder:

 • Rompslomp Gratis
 • Rompslomp Plus
 • Rompslomp Pro
 • Rompslomp Premium

We hebben de gratis versie en de 3 betaalde versies uitgebreid getest en hieronder volgt een eerlijke review en beschrijving van de opties van elke versie.

Rompslomp Gratis – ideaal voor facturen

Rompslomp Gratis geeft je al de optie om onbeperkt facturen te maken. Je kunt deze uiteraard in je eigen huisstijl aanpassen, met een eigen logo en eigen lettertype. Deze kan opgeslagen worden als PDF. Via de PDF-export functie kun je deze doormailen of op je eigen computer opslaan. Deze kun je dan weer als attachment in een e-mail naar je klant sturen. Dit is iets omslachtiger dan het direct doormailen van de factuur, (een optie die de Plus versie aanbiedt), maar zeker geen dealbreker voor de gratis versie. Ook de app is bij de gratis versie inbegrepen, zij het in beperkte mate. Rompslomp Gratis is beperkt tot 1 gebruiker.

Conclusie review Rompslomp Gratis

Als op zoek bent naar een goed systeem om snel professionele facturen uit de sturen, is Rompslomp Gratis een prima gratis optie! 

Rompslomp.nl Rompslomp.nl

Een aantal jaar geleden hebben de oprichters van Rompslomp het zelf ervaren: ondernemen kan soms een rompslomp zijn. Vanuit deze ervaring is Rompslomp begonnen, met oog op freelancers en zzp'ers.

Pros:
 • 30 dagen gratis proefabonnement
 • Overzichtelijke rapportages
 • Regel gemakkelijk facturen en offertes
 • Btw-aangifte is snel geregeld
 • Inclusief uren & rittenregistratie
Cijfer:
4.0

Rompslomp Plus – Factuurbeheer en urenregistratie

Rompslomp Plus maakt het factureren een stuk gemakkelijker omdat deze meteen vanuit het systeem naar de klant gemaild kunnen worden. Binnen de facturen kun je nu ook een volledig overzicht van de betaalde en nog af te dragen BTW opvragen. 

Daarnaast gaat voor dezelfde € 5 per maand ook de digitale schoenendoos voor je open en kun je makkelijk hier je uitgaven inboeken. 

Maar de belangrijkste functies van RS Plus is dat deze de urenadministratie en gemaakte kilometers (ritten) als opties toevoegt. Rompslomp Plus heeft de mogelijkheid tot 2 gebruikers.

Conclusie review Rompslomp Plus: 

Rompslomp Plus opent voor € 5 per maand een scala aan nieuwe mogelijkheden voor het noteren en bijhouden van je uitgaven maar mist mogelijkheden in de verwerking hiervan. 

De BTW in Rompslomp Plus en Rompslomp Gratis worden duidelijk inclusief en exclusief vermeld op elke factuur. Maar er ontbreekt in deze versies een BTW-overzicht. Rompslomp Pro biedt je klanten meer mogelijkheden om te betalen en offertes digitaal te ondertekenen. 

Als je Rompslomp dus volledig voor je boekhouding wilt gaan gebruiken, is Rompslomp Pro de aanbevolen optie. 

Voordelen van Rompslomp:

✔️ Zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk en snel in het gebruik.
✔️ Duidelijke automatisch aangemaakte overzichten
✔️ Mogelijkheid tot het kunnen versturen van incasso’s en betalen met iDeal
✔️Versturen van betalingsherinneringen, Offertes en facturen per mail
✔️ Een eigen lay-out voor offertes en facturen.
✔️ Eenvoudig registreren van onkosten, uren en ritten via de unieke online schoenendoos.

Nadelen van Rompslomp: 

❌ Btw-aangifte kan niet elektronisch, (wel een duidelijk overzicht).
❌ Het versturen van offertes en facturen per post niet mogelijk.
❌ Incasso’s en periodiek factureren alleen mogelijk met het Rompslomp Premium account

Rompslomp Pro – dé alles-in-1 oplossing voor de Zzp’er

Met Rompslomp Pro heb je de mogelijkheid om de gehele boekhouding bij te werken. En dat is inclusief handige en onmisbare rapportages, zoals een balans en, een winst- en verliesrekening, en een eenvoudige en overzichtelijke rapportage om snel de btw-aangifte te verzorgen.

Rompslomp Pro betalingsmogelijkheden uitgebreid

Rompslomp Pro bied een aantal ontzettend handige betalingsopties voor je klanten:

 • Klanten kunnen nu ook betalen via iDEAL 
 • Je kun periodieke facturen instellen of een abonnementen voor je klanten aanmaken 
 • Het automatisch sturen van periodieke facturen naar je klanten.
 • De mogelijkheid voor SEPA-incasso
 • De mogelijkheid om een Pakbon & Proforma factuur aan te maken

Digitale ondertekenen van offertes in Rompslomp Pro

Een extra optie onder offertes is de mogelijkheid om klanten digitaal een offerte te laten ondertekenen.

Overige Rompslomp Pro extra’s zijn:

 • Productbeheer 
 • Volledig beheer van de voorraadadministratie
 • Productbeheer

Conclusie review Rompslomp Pro:

Rompslomp Pro biedt meer dan voldoende opties om aan alle eisen van vrijwel iedere zelfstandige ondernemer of Zzp’er te voldoen. En voor €15.- per maand ligt deze ver onder de prijs van de meeste boekhoudpakketten. Het aantal gebruikers is vanaf Rompslomp Pro onbeperkt.

Rompslomp Premium – voor Boekhouders & Accountants

Rompslomp Premium is ontwikkeld met de geavanceerde gebruiker in gedachten die meerdere administraties of abonnementen beheert, zoals boekhouders en accountants die via het platform van Rompslomp hun klanten toegang bieden tot de boekhouding. De extra’s binnen dit abonnement bestaan vooral uit beheerdersfuncties en de mogelijkheid om bestanden als een XML Auditfile te exporteren t.b.v het opmaken van jaarrapportages.

Rompslomp Premium voor boekhouders & accountants kost € 25,- per maand inclusief 3 administraties en per extra administratie € 10,- per maand.

Conclusie Review Rompslomp Premium:

Rompslomp Premium is een logische en uitermate nuttige optie voor accountants en beheerders. Het biedt al het gebruikersgemak van de makkelijk te begrijpen Rompslomp apps en daarboven een beheerdersfunctie. Zaken zoals de online schoenendoos waar inkoopfacturen naartoe gestuurd kunnen worden maken het een stuk makkelijker om deze informatie snel van de klant te ontvangen. Hierdoor kun je als accountantsbureau je veel tijd en moeite besparen.

Conclusie: Rompslomp software

Rompslomp is dus een uitermate geschikte software tool voor zowel beginnende Zzp’ers als boekhouders met meerdere klanten. Dankzij de verschillende abonnementsvormen is er altijd wel een Rompslomp pakket dat goed aansluit bij jouw wensen. Kortom: je boekhouding, urenregistratie of facturatie worden allemaal een stuk eenvoudiger met Rompslomp!

Benieuwd naar alternatieven voor Rompslomp?

Bekijk dan de andere mogelijkheden voor urenregistratie en boekhouding.

e-Boekhouden.nl e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis!

Cijfer:
5.0
Pros:
 • Gemakkelijk factureren en uren registreren
 • Inclusief ondersteuning per telefoon of e-mail
 • Komt met handige koppelingen
 • Regel je complete boekhouding
Exact Exact

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat.

Cijfer:
3.0
Pros:
 • Keuze uit verschillende pakketten
 • 30 dagen gratis demo
 • Koppel makkelijk 220+ handige apps
 • De keuze van ruim 9000 accounts
Gripp Gripp

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
Cijfer:
4.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *