Rompslomp review | Boekhouden, facturatie en urenregistratie

Met meer dan 50,000 gebruikers is Rompslomp één van de populairdere boekhoudprogramma`s op dit moment. Denk je er aan om Rompslomp te gebruiken voor jouw bedrijf? Twijfel je nog tussen de verschillende abonnement opties? Lees onze reviews van elk Rompslomp abonnement om er achter te komen welke optie het beste bij jouw bedrijf past.

De meeste Zzp’ers vinden het bijhouden van een uitgebreide boekhouding tijdrovend, saai en arbeidsintensief. Als ondernemer wil je je zo veel mogelijk op de kernactiviteiten van het bedrijf kunnen richten, en zo min mogelijk tijd aan de boekhouding en andere… rompslomp!

Inderdaad, de naam van het bedrijf komt van het probleem dat je probleem dat je juist probeert te vermijden. En wat blijkt? Rompslomp is één van de meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma’s ooit. Alles behalve vervelende rompslomp dus. Lees snel verder voor onze ervaring met dit boekhoudprogramma.

Powered By:

Rompslomp – voor Zzp’ers gemaakt

Rompslomp is ontwikkeld met freelancers, Zzp’ers en eenmanszaken in gedachten.  Bij Rompslomp hoef je je niet bezig te houden met grootboekrekeningen en andere ingewikkelde boekhoudtermen. Grote organisaties met gecompliceerde financiële structuren kunnen hierdoor bepaalde functies missen. Maar ook B.V.’s, (sport)verenigingen en stichtingen doen hun boekhouding met Rompslomp.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Boekhouden supersimpel gemaakt

Zodra je inlogt, zijn alle functies eigenlijk meteen bekend. Je vindt ze in een duidelijk menu aan de linkerkant. Verdere functies die je nodig zou kunnen hebben, komen eigenlijk vanzelf naar voren als je er mee aan de slag gaat.

Daarnaast heb je de mogelijkheid een uitgebreide introductie tot het boekhoudprogramma te krijgen. Rompslomp heeft een complete modus waarmee je langs iedere functie kunt gaan. Door te klikken op ‘Leer Rompslomp kennen’ krijg je functie voor functie een uitleg te zien. 

Online boekhoudprogramma

Voor de duidelijkheid beschrijven we hieronder eerst álle opties en unieke features van binnen Rompslomp boekhouding. Afhankelijk van het abonnement dat je gekozen hebt zijn deze opties wel of soms ook niet beschikbaar.

Dit gaat gelijk op met je gebruikers ervaring. Als je je namelijk inschrijft op Rompslomp.nl krijg je meteen 30 dagen lang een Rompslomp Pro abonnement en toegang tot vrijwel alle opties binnen het boekhoudprogramma.

Hierna volgt een beschrijving van de verschillende abonnementsvormen en de mogelijkheden die onder elk pakket beschikbaar zijn.

Facturen en offertes maken

Er zijn nog steeds veel startende ondernemers die hun factuur maken met Excel of Google Docs. Als je slechts af en toe een factuur moet maken kun je hier voor kiezen, maar wees je bewust van de nadelen hiervan. Het kost vaak veel tijd om een factuur netjes op te maken en bij het handmatig opzetten van elke factuur kunnen er regelmatig fouten insluipen.

Als je vaak meerdere facturen uit moet sturen, is het beter om online facturatie software te gebruiken. In dit geval is Rompslomp meteen als een aantrekkelijke optie. Met Rompslomp Gratis kun namelijk je gratis onbeperkt facturen maken.

Al bij het verkennen van de eerste functie die we uittesten in Rompslomp valt het gebruikersgemak meteen op; hoe wel er talloze opties zijn voor het opmaken van een factuur word je op een duidelijke manier, stap voor stap door het proces gevoerd.

Tot de verschillende mogelijkheden behoren onder andere:

 • Een KVK-koppeling waardoor je snel alle klantgegevens op je factuur kunt zetten
 • Optie voor het aanmaken van standaard producten en/of factuurregels
 • je kunt je factuur en herinneringen direct vanuit Rompslomp doorsturen
 • Je kunt de facturen naar je eigen huisstijl aanpassen
 • Mogelijkheid voor periodieke facturen of abonnementen
 • De btw wordt automatisch berekend
 • Klanten kunnen facturen direct via iDeal betalen

De gemaakte factuur wordt direct in je boekhouding verwerkt. Er word ook een BTW overzicht opgemaakt voor je BTW aangifte en kunt de totale omzet van je facturen terugzien op je balans en winst en verliesrekening.

BTW-aangifte

Het is iets waar de meeste ondernemers vaak van wakker liggen: de BTW-aangifte! Hierin maakt Rompslomp zijn naam pas echt waar en neemt je vrijwel al het werk uit de hand door het automatisch uit je facturen over te nemen en te verwerken.

Als je een factuur voor een klant maakt, rekent Rompslomp per factuur regel automatisch het BTW-bedrag uit. Op de factuur wordt uiteindelijk alle BTW van alle regels opgeteld en zowel het bedrag exclusief BTW en inclusief BTW wordt op je factuur vermeld.

De BTW over je uitgaven wordt, in de meeste gevallen, van je gescande bonnetjes herkend en ook automatisch verwerkt. De BTW die afgedragen moet worden bij de BTW-aangifte, wordt per maand/kwartaal/jaar opgeteld en weergegeven.

Het enige nadeel is dat hierna de BTW-aangifte meteen niet elektronisch vanuit het systeem verstuurd kan worden naar de Belastingdienst. Een functie die bij sommige andere pakketten wel beschikbaar is.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Waarom is Rompslomp een van de beste boekhoudprogramma’s?

Schoenendoos

Bonnetjes hebben vaak de neiging om te verdwijnen, of ze blijven zo lang achter in je portemonnee hangen dat de cijfers erop zo vervaagd zijn dat deze niet meer te lezen zijn. Vroeger verdwenen bonnetjes vaak in een oude schoenendoos. Daar lagen ze door elkaar totdat er een regenachtige middag gevonden werd om de boekhouding te doen.

Tegenwoordig zijn we het gewend om meteen met je mobiel een foto te maken van elk bonnetje. Later is het lang zoeken om deze weer te vinden tussen de vele vakantiefoto’s. Maar ook als je een speciale map hiervoor hebt aangemaakt, zul je vaak eerst iedere foto weer moeten aanklikken voordat je de juiste bon gevonden hebt.

Rompslomp’s Schoenendoos combineert beide systemen met een verrassend simpele oplossing: de digitale schoenendoos! Je maakt een foto van de rekening of het bonnetje en gooit het online in je schoenendoos. Dit kan via Dropbox als deze verbonden is met je schoenendoos of je kunt het direct in je schoenendoos opslaan.

De uitgaven op je bon worden meteen herkend door de handige Scan & herken functie. Rompslomp verzamelt hierna al je bedrijfsuitgaven in een duidelijk overzicht.

App

De Rompslomp app werkt in elke browser, maar is ook beschikbaar als iPhone en als Android app. Al vanaf de Rompslomp Gratis versie kun je de app gebruiken. Het bevat vrijwel alle functies die je in de volledige browser functie hebt. (Uiteraard alleen de functies die horen bij het Rompslomp abonnement dat je hebt). Je hebt dus onderweg altijd toegang tot alle functies die je gewend bent. En dat is ideaal. Of zoals een Rompslomp review het omschreef: “Dat maakt de administratie prettig om te doen. Of ik nu achter mijn bureau zit of op het toilet”.

Urenregistratie

Zodra je een aantal uren binnen Rompslomp hebt geregistreerd, worden deze toegevoegd aan het maandoverzicht per klant. Hiermee krijg een geaggregeerd maandoverzicht te zien met de gewerkte uren per klant.

Als je dit opvraagt, is er nog maar één klik op de knop “Maak factuur” nodig. In het “Nieuwe factuur” scherm, is de klant en het aantal uur al ingevuld, je hoeft hier alleen even je uurtarief in te vullen en je factuur is gemaakt. 

Naast de mogelijkheid om uren handmatig in te voeren, heeft Rompslomp ook de mogelijkheid tot het timen van je uren. Zo zet je de timer aan wanneer je begint met werken en stop je hem als je klaar bent. De gemaakte uren worden direct in je overzicht verwerkt.

Rittenregistratie

Ook dit is een uitermate simpel, set-it-and-forget-it systeem. Hierin is Rompslomp niet helemaal uniek zoals bij veel van de bovenstaande functies wel het geval is. Veel andere rittenregistratie tools gebruiken dezelfde formules, maar deze past uitstekend binnen het eenvoudig te begrijpen user interface.

Je vult een vertrek en bezoek adres in en Rompslomp rekent de afstand voor je uit. Geef eenmalig je kilometerstand aan, en Rompslomp rekent met elke rit je nieuwe kilometerstand uit. Ook kan je ritten toewijzen aan bepaalde klanten en projecten, zodat je een duidelijk overzicht heb van waar en waarvoor je gereden hebt. Met een klik geef je aan of de rit een retourtje was, waarna Rompslomp dan automatisch dubbele kilometers voor de rit berekent. 

De verschillende Rompslomp abonnementen

Rompslomp bied een 4-tal verschillende opties aan waaronder:

 • Rompslomp Gratis
 • Rompslomp Plus
 • Rompslomp Pro
 • Rompslomp Premium

We hebben de gratis versie en de 3 betaalde versies uitgebreid getest en hieronder volgt een eerlijke review en beschrijving van de opties van elke versie.

bedrijfssoftware

Rompslomp Gratis – ideaal voor facturen

Rompslomp Gratis geeft je al de optie om onbeperkt facturen te maken. Je kunt deze uiteraard in je eigen huisstijl aanpassen, met een eigen logo en eigen lettertype. Deze kan opgeslagen worden als PDF. Via de PDF-export functie kun je deze doormailen of op je eigen computer opslaan. Deze kun je dan weer als attachment in een e-mail naar je klant sturen. Dit is iets omslachtiger dan het direct doormailen van de factuur, (een optie die de Plus versie aanbiedt), maar zeker geen dealbreker voor de gratis versie. Ook de app is bij de gratis versie inbegrepen, zij het in beperkte mate. Rompslomp Gratis is beperkt tot 1 gebruiker.

Rompslomp Plus – Factuurbeheer en urenregistratie

Rompslomp Plus maakt het factureren een stuk gemakkelijker omdat deze meteen vanuit het systeem naar de klant gemaild kunnen worden. Binnen de facturen kun je nu ook een volledig overzicht van de betaalde en nog af te dragen BTW opvragen. 

Daarnaast gaat voor dezelfde € 5 per maand ook de digitale schoenendoos voor je open en kun je makkelijk hier je uitgaven inboeken. 

Maar de belangrijkste functies van RS Plus is dat deze de urenadministratie en gemaakte kilometers (ritten) als opties toevoegt. Rompslomp Plus heeft de mogelijkheid tot 2 gebruikers.

Rompslomp Pro – dé alles-in-1 oplossing voor de Zzp’er

Met Rompslomp Pro heb je de mogelijkheid om de gehele boekhouding bij te werken. En dat is inclusief handige en onmisbare rapportages, zoals een balans en, een winst- en verliesrekening, en een eenvoudige en overzichtelijke rapportage om snel de btw-aangifte te verzorgen.

Rompslomp Pro bied een aantal ontzettend handige betalingsopties voor je klanten:

 • Klanten kunnen nu ook betalen via iDEAL 
 • Je kun periodieke facturen instellen of een abonnementen voor je klanten aanmaken 
 • Het automatisch sturen van periodieke facturen naar je klanten.
 • De mogelijkheid voor SEPA-incasso
 • De mogelijkheid om een Pakbon & Proforma factuur aan te maken

Een extra optie onder offertes is de mogelijkheid om klanten digitaal een offerte te laten ondertekenen.

Overige Rompslomp Pro extra’s zijn:

 • Productbeheer 
 • Volledig beheer van de voorraadadministratie
 • Productbeheer

Rompslomp Premium – voor Boekhouders & Accountants

Rompslomp Premium is ontwikkeld met de geavanceerde gebruiker in gedachten die meerdere administraties of abonnementen beheert, zoals boekhouders en accountants die via het platform van Rompslomp hun klanten toegang bieden tot de boekhouding. De extra’s binnen dit abonnement bestaan vooral uit beheerdersfuncties en de mogelijkheid om bestanden als een XML Auditfile te exporteren t.b.v het opmaken van jaarrapportages.

Rompslomp Premium voor boekhouders & accountants kost € 25,- per maand inclusief 3 administraties en per extra administratie € 10,- per maand.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu Bekijk Review

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *