Gewerkte uren bijhouden | Urenregistratie van projecturen

De beste urenregistratie softwarepakketten op een rij

Gebruiksvriendelijke oplossingen voor je urenregistratie

Powered by SaasCity

Voor veel projecten is het normaal om klanten per uur te factureren voor werk dat voor hen wordt uitgevoerd. In die gevallen gaat het simpelweg om de uren bijhouden en vervolgens een “uurtje-factuurtje”. In sommige gevallen word je echter betaald voor de oplevering van het project of het product, ongeacht de tijd die er ingestoken word. De hieraan gewerkte uren hoeven dus niet naar de eindklant toe gefactureerd te worden.  Maar zelfs als er geen uurfacturering is voor bepaalde projecten, is uren bijhouden nog steeds zinvol. Waarom? Laten we eens kijken naar de voordelen en de beste tools. 

Powered by:

Waarom uren bijhouden?

Het bijhouden van de gemaakte uren zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel werk er verricht kan worden binnen een bepaalde tijd. Daarnaast is het bijhouden van uren belangrijk voor het betalen van de lonen zodra je mensen in dienst hebt.

Hoewel urenregistratie niet verplicht is als zzp’er, is het wel belangrijk bij het verantwoorden van gewerkte uren. Daarnaast is urenregistratie erg belangrijk, omdat er sprake is van een urencriterium voor zzp’ers. Het urencriterium voor een zzp’er staat op tenminste 1225 uur per jaar. Een zzp’er heeft alleen recht op de zelfstandigenaftrek als hij of zij met zijn urenadministratie kan aantonen dat hij deze uren gewerkt heeft. Dit geldt ook voor mogelijke startersaftrek en meewerkaftrek.

De beste tools voor urenregistratie

In samenwerking met SaasCity hebben we onze 3 favoriete urenregistratie op rij gezet

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis!

Cijfer:
5.0
Pros:
 • Gemakkelijk factureren en uren registreren
 • Inclusief ondersteuning per telefoon of e-mail
 • Komt met handige koppelingen
 • Regel je complete boekhouding
Bekijk Nu Bekijk Review

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat.

Cijfer:
3.0
Pros:
 • Keuze uit verschillende pakketten
 • 30 dagen gratis demo
 • Koppel makkelijk 220+ handige apps
 • De keuze van ruim 9000 accounts
Bekijk Nu

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
Cijfer:
4.0
Bekijk Nu

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Powered by SaasCity

De voordelen van tijdsregistratie

De prestaties en efficiëntie van het team beoordelen en analyseren

Urenregistratie is de makkelijkste en meest directe manier om de prestaties van een team te beoordelen en te analyseren. Verzamelde gegevens over de gefactureerde uren helpen je het grote geheel te zien, de productiviteit binnen je activiteiten beter te begrijpen en om erachter te komen wat kan en moet worden geoptimaliseerd.

Verborgen projectkosten vermijden. 

Als de uren correct en nauwkeurig worden bijgehouden, helpt het je team om activiteiten te vermijden die niet direct bijdragen aan de waarde van het project, bijvoorbeeld te veel tijd besteden aan het lezen van e-mails of communiceren met collega’s.

boekhouder vacature

Een duidelijke urenregistratie kan de teamleden motiveren

Voor je werknemers zelf maken urenregistratiegegevens het mogelijk om hun eigen productiviteit en prestaties te analyseren en te zien wat er verbeterd en geoptimaliseerd kan worden.

De inzichten die je uit de urenregistratie haalt, kunnen vaak een eye-opener zijn. Hoeveel tijd besteed je aan het surfen op internet, het doorlopen van je inbox of het zoeken naar dat ene document? We hebben vaak de neiging deze te zien als kleine dagelijkse bezigheden, maar dit stapelt zich vaak op.  Bij elkaar opgeteld zijn het soms de meest tijdrovende bezigheden in je werkweek. 

beste online boekhoudprogramma's

Een goede basis voor verdere planning

Urenregistratiegegevens van eerdere perioden geven je inzicht in hoeveel tijd er nodig is om specifieke taken uit te voeren. Er zijn twee belangrijke vragen om te stellen bij het reviewen van de gedane taken: 

 • In hoeverre heeft deze taak bijgedragen aan de directe of indirecte winst van de onderneming?
 • Hoe kan ik zo veel mogelijk leren van de manier waarop deze taak is afgehandeld?

De antwoorden op deze vragen geven je een goed idee van de reikwijdte van je bedrijf en de soort projecten die je oppakt. Naar aanleiding hiervan krijg je een beter idee welke toekomstige projecten je het beste kunt aannemen of afwijzen. 

samsung galaxy a32 4g

Beter gebruik van je resources en personeel

Een goed overzicht van de gewerkte uren geeft je waardevolle inzichten in je resources die je nodig hebt voor je opdrachten. Het laat zien of een afdeling meer middelen of personeel nodig heeft en het geeft je inzicht in wie de meeste waarde toevoegt binnen het team.

Misschien kom je er zelfs achter dat één persoon het meeste werk doet!  In die situatie moet er misschien iets worden veranderd om iedereen op hetzelfde niveau te brengen, bijvoorbeeld herverdeling of het delen van verantwoordelijkheid en werklast.

Conclusie

Het is belangrijk om een lijst te maken van alle behoeften en verwachtingen die je hebt voor een urenregistratiesysteem, en deze te bespreken met verschillende afdelingen binnen je bedrijf. Dit geeft je een beter beeld van de specifieke vereisten die je bedrijf heeft en helpt je bij het kiezen van een systeem dat het beste aansluit op de workflow van je bedrijf.

Het is ook belangrijk om te overwegen welke apparaten en platforms je wilt ondersteunen, en of je op zoek bent naar een online tool of software. Dit helpt je om de meest geschikte optie te kiezen die aansluit bij de specifieke vereisten van je bedrijf.

Als je een klein bedrijf hebt, is het verstandig om te kijken naar ons artikel over top 10 urenregistratiesystemen voor kleine bedrijven. Als je een groter bedrijf hebt, kan onze gids voor het kiezen van een urenregistratiesysteem voor grotere bedrijven je helpen om een geschikt systeem te kiezen.

Houd er rekening mee dat het kiezen van een geschikt urenregistratiesysteem niet alleen gaat over het selecteren van een systeem dat past binnen je workflow, maar ook over het selecteren van een systeem dat gemakkelijk te gebruiken is voor je medewerkers, en waar er voldoende ondersteuning is van de leverancier voor eventuele problemen of vragen die kunnen ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen of de software kan integreren met andere software die je al gebruikt, zoals boekhoudsoftware (bv. e-boekhouden) of projectmanagement software. Dit kan de efficiëntie en de nauwkeurigheid van je urenregistratie aanzienlijk verbeteren.

TimeMate

Met TimeMate houd je eenvoudig online je uren bij. Uren kunnen eenvoudig worden goedgekeurd en direct worden verstuurd naar de boekhouder. De app is gericht op het mkb en zzp'ers.

Pros:
 • Eén administratie
 • Gratis proefpakket
 • Keuze uit verschillende pakketten vanaf 4,95 euro
 • Desktop en mobiele app beschikbaar
 • Urenregistratie
 • Boekhouding koppelen mogelijk
 • Werkbonnen bijhouden
Cijfer:
4.0

.

Meer weten over de urenregistratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *