Ben verlengen | Tips voor een betere deal

Je abonnement Ben verlengen? Je Ben abonnement verlengen met nieuw toestel is vaak aanlokkelijk. Immers, het heeft veel moeite gekost om je als klant te krijgen. Daarom probeert Ben verlengen, dus het Ben contract verlengen, aanlokkelijk voor je te maken.

Vaak doet Ben interessante aanbiedingen. Maar check altijd of je voordeliger uit bent als je verlengt, want soms is het slimmer om toch over te stappen.

ben verlengen
Ben abbo verlengen is vaak aantrekkelijk, maar kijk altijd goed of er ook ander interessante mogelijkheden zijn

Een Ben abonnement verlengen, hoe gaat dat?

Het verlengen Ben abonnement is iets dat vanzelf gebeurt, tenzij je het opzegt. Dat is dan wel zonder het speciale actietarief, want bij automatische verlenging geldt de wettelijke regel, dat je vanaf dat moment een maand opzegtermijn hebt. En een klant die na een maand weg kan lopen, is minder zeker dan een klant die voor één jaar of twee jaar tekent.

Een telecom provider heeft daarom liever dat een klant een vast contract heeft, dan een per maand opzegbaar contract. Om die reden geven ze meer korting aan vaste klanten. Dus proberen telecom aanbieders hun klanten in vaste klanten om te zetten met aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen.

Meer over Ben

Ben was bij de oprichting eind jaren negentig een kleine telecom provider, ontstaan als joint venture tussen de telecombedrijven Belgacom en Tele Danmark. In het begin trok Ben erg de aandacht met de nogal postmodernistische reclamecampagne. Ben had toen ook een eigen netwerk van zendmasten en eigen frequenties.

In 2002 werd Ben opgekocht door T-mobile, die graag de zendfrequenties en de klanten van Ben wilde hebben. Korte tijd daarna werd het merk opgedoekt.

Daarna, in 2008, bedachten de managers van T-mobile dat het eigenlijk best wel handig is om een eigen budgetprovider te hebben die flink kan stunten met de prijs, zonder dat je eigen reputatie als gerespecteerd bedrijf op het spel wordt gezet.

En het was ook wel zonde om niets te doen met de grote bekendheid van het merk. Dus werd Ben weer afgestoft. Ben is nu een zelfstandige divisie binnen T-mobile, die gebruik maakt van het goede T-mobile netwerk. Ook staat voor een budget provider de klantenservice op een vrij hoog peil.

Ben mobiel verlengen heeft extra voordelen, maar waarom?

Ben heeft nogal wat moeite gedaan om jou als klant binnen te halen. Daarom doet het bedrijf graag aantrekkelijek aanbiedingen, zodat ze jou langer als klant kunnen behouden en jij Ben verlengen een goed idee gaat vinden.

Het is veel makkelijker om een bestaande klant te behouden, dan om een nieuwe klant te werven. Maar klanten worden steeds slimmer en kritischer. Daarom moet elk telecom bedrijf steeds meer moeite doen om hun klanten te behouden, zodat ze hun Ben abonnement verlengen.

Verlengen Ben: hoe ga je het beste te werk?

Je Ben contract verlengen is economisch gezien het kopen van een dienst. Bij elke verkoop wil de verkoper zoveel mogelijk ontvangen, en jij zo min mogelijk betalen.

Ben probeert om de hoogste mogelijke prijs te ontdekken, die jij wil betalen voor je abonnement.

Vraagt de verkoper teveel, dan loop je weg. Vraagt hij te weinig, dan laat hij winst liggen. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Dus hij moet zien dat het Ben contract verlengen plaatsvindt, zonder dat hij een te lage prijs vraagt.

Dus, jou een aanbod doen dat voor jou net gunstig genoeg is om toe te happen.

En je wilt ook er achter komen wat een klant jou als dienstverlenend bedrijf gaat kosten.

ben verlengen
Ben zit tegenwoordig gewoon in het kantoor van moederbedrijf T-mobile. Bron: Streetview

Al kent Ben geen onbeperkte abonnementen. Daarom neemt Ben vrij weinig risico met klanten en hoeft Ben geen ingewikkelde kunstgrepen uit te halen.

Als je veel belt of appt, verdient Ben aan de extra belminuten buiten je bundel, als je weinig appt, aan je abonnement.

De Ben Verlengwinkel: de spil voor Ben mobiel verlengen

Van hun bestaande klanten weet eejn telecom provider zoals Ben heel veel: hun leeftijd, hun woonadres en, het allerbelangrijkste, hun betaalgedrag, dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecom aanbieders zoals Ben graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Namelijk, voor iedere klant is er een ideale prijs, zagen we hiervoor. Die ideale prijs ligt bij een arme IT-student uit Delft natuurlijk lager dan bij een rijke erfgenaam die nooit heeft hoeven werken.

Met die kennis doet een bedreijf een aanbod in de verlengwinkel. Wil het bedrijf graag een klant houdne, dan is die aanbieding aantrekkelijker dan bij een klant waar het bedrijf liever van af wil.

Ben contract verlengen?

Ben mobiel verlengen, dat kan eenvoudig via GSMWeb!

Hoe ben jij Ben en de andere telecom bedrijven te slim af?

Ga zeker niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in. Kijk eerst naar andere alternatieven. Vaak is het namelijk interessanter om over te stappen. Zo heeft Ben geen onbeperkt internet.

Open een anoniem browservenster of gebruik een browser die speciaal voor anoniem browsen geschikt is zoals Brave, en dan via een anoniem VPN. Heb je een vriend of vriendin die ook Ben heeft? Vraag haar of hem welke verlengaanbieding die kreeg.

Bij webwinkels zijn vaak de prijzen via een mobiele app hoger. Dus beter doe je je research vanaf een pc.

Je kan ook via de prijsvechter GSMweb je Ben contract verlengen.

Sterke en zwakke punten van Ben, gezien vanaf een klant

Ben is een klantvriendelijke aanbieder die abonnementen voor een laag basistarief aanbiedt. Ben maakt als T-mobile onderdeel, gebruik van het prima T-mobile mobiele netwerk. Toch wil ook Ben winst maken.

Hoe doen ze dat? Het antwoord daarop is: door veel te vragen voor overschrijdingen van de bel- en databundel. Dus Ben is vooral een aantrekkelijke aanbieder voor iemand die weinig mobiel belt, of weinig data gebruikt. Ben je zo iemand, dan kan je natuurlijk het beste bij Ben blijven.

Dus kijk of jij je nog steeds herkent in het profiel van de gemiddelde Ben gebruiker. Misschien ben je meer gaan bellen, of ben je een heel onregelmatige telefoongebruiker. In dat geval is Ben niet de meest verstandige keuze voor je. Meer informatie vind je op gsmweb.nl.

Ben contract verlengen? Doe je huiswerk

Dus bekijk de aanbiedingen van Ben en overige providers voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden bij jouw favoriete bundel. Vergelijk die met je persoonlijke aanbod voor je Ben abbo verlengen in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft deze verlengshop toch een goed aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop nogal karig? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af, wat op hetzelfde neerkomt, en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Let niet alleen op de prijs. Ook dingen als klantvriendelijkheid en een goed netwerk zijn veel waard. Dus als het maar weinig scheelt, kan je ook besluiten bij je provider te blijven.

Ben abonnement verlengen of toch contract oversluiten?

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, check je de natuurlijk drie grote telecom providers met een eigen netwerk. Dat zijn KPN, T-Mobile en Vodafone Nederland.

Maar een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote drie, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn providers als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo. Wat is er bijzonder aan deze kleinere providers?

Kleine providers: goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze kleine prijsvechters voordelige aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een mindere snelheid. De drie grote providers geven als het even kan hun eigen klanten voorrang. Want daar hangt hun reputatie van af. En ze verdienen er ook meer aan dan aan het doorverkopen van overtolige capaciteit aan kleine aanbieders.

En dan wordt jouw verbinding slechter. De overige aanbieders kopen immers tegen korting capaciteit in van de drie mobiele netwerken. Overigens knijpen telecom providers ook graag jou af, als ze dat ongemerkt kunnen doen. Vooral de kabelmaatschappij Ziggo heeft daar een handje van. Want dataverkeer kost geld.

Dus vaak is het slim, om in ruil voor een paar euro meer, toch in zee te gaan met een provider die ook een eigen netwerk heeft. En wat betreft het netwerk, heeft het T-mobile netwerk van Ben een behoorlijk goede dekking. Vooral op het platteland of andere plaatsen waar een weinig zendmasten zijn, is dat belangrijk om op te letten.

Buitenland

Kom je vaak in het buitenland, dan wil je ook weten hoe gul jouw lelecom provider is in het buitenland. Hangen torenhoge kosten per gigabyte data overschrijding als een zwaard van Damocles boven je hoofd, en ga je toch vaak op vakantie of voor zakenreis naar het buitenland, dan is het slimmer om voor een andere provider te kiezen.

Ga je vaak naar hetzelfde buitenland, overweeg dan een goedkoop lokaal abonnement daar.

Volgens de EU regels mag een provider alleen een limiet op roaming zetten, als je omgerekend minder dan 3 euro per gigabyte betaalt. Dan is de maximale limiet het aantal euro’s van je abonnement gedeeld door drie. Ben kent vrij krappe databundels, maar Ben kent geen limieten binnen de EU voor het gebruik van deze (krappe) bundels. Alleen voor de inmiddels afgeschafte Ben Onbeperkt is de limiet 14 GB per maand.

Pas op buiten de EU

Maarl let op met Ben. Zwitserland is bijvoorbeeld geen lid van de EU. Dus als jij met je Ben bundel in Zwitserland een gigabyte gebruikt, kost je dat geen 3, maar 60 euro. Plus de gigabyte uit je bundel. Dat wordt een dure aflevering van Netflix. Zelfs de bioscoop is dan goedkoper.

Het kan trouwens nog erger. In de meeste andere landen, zoals Tunesië, betaal je bij Ben voor diezelfde gigabyte 5000 euro. Voor dat bedrag kan je een complete toneelgroep afhuren in Nederland. Of een helicopter rondvlucht boeken. Verzin maar. Wat dat betreft zijn telecom providers soms erger dan de veertig struikrovers van Alibaba.

Kijk goed rond

Toch niet je Ben abbo verlengen? Kijk dan even verder rond, of er niet een andere aantrekkelijke aanbieding voor je is. Vaak is die er namelijk wel. Ontdek op Apparata hoeveel telecom providers er zijn.

Wil je jezelf al die moeite besparen? Boek dan via GSMweb. GSMweb heeft namelijk voor abonnementen de Beste Prijs Garantie. Daarom is het slim, via GSMweb af te sluiten. Ontdek je hetzelfde abonnement elders goedkoper, dan krijg je van GSMweb het verschil terug!

ben abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Ben abonnement verlengen met nieuw toestel, waar je op moet letten

De duurste smartphones zijn niet meer te betalen. Denk aan de prachtige Samsung Galaxy S21 Ultra, of de eveneens indrukwekkende Xiaomi Mi 12, of toch, als je een rebel bent en je het gehad hebt met de VS, een Huawei Mate 40 Pro. En eh.. Apple schijnt ook een heel mooie nieuwe smartphone te hebben.

Bij een Ben abonnement verlengen met nieuw toestel, komen deze telefoons ook binnen bereik voor mensen met weinig spaargeld. Maar bedenk wel dat je veel meer per maand gaat betalen. En dat je een BKR registratie krijgt voor elk toestel boven de 300 euro netto.

Het is dan slimmer om genoegen te nemen met een iets minder goed toestel, of toch voor een duurder toestel te gaan waar je een deel vooruit betaalt. Je Ben abonnement verlengen met nieuw toestel via GSMWeb heeft weer als voordeel, dat GSMWeb een Beste Prijs Garantie heeft.

Ben abonnement verlengen met nieuw toestel?

Wees slim. GSMWeb heeft de Beste Prijs Garantie!

Conclusie: je Ben abonnement verlengen? Check oversluiten eerst

Vaak, maar niet altijd, doet een telecom provider zoals Ben je een “offer you can’t refuse” om je als klant te behouden.

Voordat je een besluit neemt over al dan niet je Ben abbo verlengen, is het daarom goed om ook bij andere aanbieders te kijken wat het aanlokkelijkste pakket is.
Daarvoor moet je ongeveer weten hoeveel data en belminuten je hebt gebruikt, en of je vaak in het buitenland komt (en welk buitenland!)

Onbeperkt Ben mobiel verlengen

Ga je vaak over je bundel heen, en ben je helemaal klaar met het als een autistische Rain Man je bundel in de gaten te moeten houden, dan kan je beter een Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand (de provider Budget), maar deze bundel is karig.

Bij KPN en T-mobile kosten de 5G Internet Unlimited bundels maandelijks opzegbaar, rond de 35 euro per maand. Niet goedkoop, maar daarvoor in ruil krijg je wel het snelle 5G internet (waar dat al beschikbaar is) en een redelijk schappelijke fair use policy. In veel opzichten is dit een prima vervanger voor een budget vast internet abonnement.

En voor alle Internet Onbeperkt bundels geldt, dat je in Nederland onbeperkt, en in de rest van de Europese Unie een flinke databundel (tot 25 gigabyte) hebt.

Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van Ben. 

Veelgestelde vragen: Ben abbo verlengen

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker. Je kan je oude toestel gewoon behouden, terwijl je je abonnement verlengt, of overstapt op een andere provider. Of verwen jezelf met een mooi nieuw toestel. Bij GSMweb met de keiharde beste prijs garantie voor abonnementen, natuurlijk.

Kan ik mijn nummer behouden als ik verleng?

Uiteraard. Want je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Maar zelfs als je van provider wisselt, of van abonnement, dan kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Het gemakkelijkste is overal waar gratis wifi is, daar direct mee te verbinden. Zet je 4G daarom uit wanneer je kan verbinden met wifi, dat scheelt je direct veel data.

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet, of op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Kan ik ook een nieuw toestel krijgen bij het Ben abonnement verlengen?

Jazeker. Ben kent aanbiedingen Ben contract verlengen zowel met, als zonder toestel. Kies de voor jou voordeligste optie. Over het algemeen is het slimmer om los een toestel te kopen, dan een abonnement met toestel te nemen.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Je abonnement verlengen bij een andere provider?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *