Senioren telefoon kopen | Voor ouderen ook kinderspel?

Een senioren telefoon kopen brengt de wereld weer dichtbij. Een goede senioren gsm, of senioren smartphone koop je zo.

Hoe koop je het gemakkelijkste een goede telefoon, die speciaal ontworpen is voor gebruik door seniors? In dit artikel gaan we hier op in.

senioren telefoon kopen haalt ouderen uit hun isolement

Een mobiele telefoon kopen is, zeker voor senioren, vaak lastig. Zelfs jongeren vragen hier soms hulp bij. Tegenwoordig is hier natuurlijk veel hulp in te verkrijgen van onder andere telefoonfabrikanten en mobiele providers, maar voor senioren kan het ook al lastig zijn deze hulp in te schakelen. Je hebt er immers vaak een telefoon of internet voor nodig.

Waarom is een mobiele telefoon kopen voor senioren toch zo lastig? En is er een mogelijkheid dit toch op de een of andere manier te vereenvoudigen?

Met deze tekst proberen we te kijken of we voor senioren telefoon kopen wat eenvoudiger kunnen maken, en welke opties er al zijn om een mobiele telefoon kopen voor senioren minder gecompliceerd te maken.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Senioren telefoon kopen: waar moet je op letten?

Senioren hebben veel dezelfde, maar ook enkele andere behoeften dan jongere telefoon gebruikers. Vergeleken met jongeren, kunnen ze bepaalde dingen veel beter (zo kennen ze veel meer woorden, zijn geduldiger en werken efficiënter), andere juist slechter (aanpassen en omschakelen, horen, zien).

Smartphones en de plekken waar deze te koop zijn, zoals webshops en winkels, zijn doorgaans ontworpen voor jongeren. Voor senioren voelt het vaak alsof ze in een ander land, zeg maar gerust, op een andere planeet, zijn beland. Zeker omdat de ontwikkeling van de techniek razendsnel gaat.

Behoeften van senioren

Voor senioren is een gewone smartphone vaak lastig te bedienen. Deze staat propvol met functies die jongeren super chill, maar senioren vaak onnodige onzin vinden.

Tegelijkertijd ontbreken functies, die senioren juist erg handig vinden. Neem een alarmknop. Een hoog contrast scherm. Een loepfunctie. Of een snelle toetsaanslag waarmee je makkelijk familie en vrienden kan bellen.

Gelukkig zijn er fabrikanten die hierop inspringen. Ook zijn er standaardmodellen, die speciaal geschikt zijn voor senioren.

Of, met wat speciale apps voor senioren, daarin om te toveren zijn. Jazeker, magie bestaat. Als je het maar ziet.

senioren telefoon kopen
De Doro 8035, een voorbeeld van een smartphone die speciaal voor senioren is ontworpen. Let op de simpele, praktische UI met de functies waar senioren behoefte aan hebben.

Voor Senioren Mobiel Kopen: kan het makkelijker?

Tegenwoordig is het je moeilijk voor te stellen om te moeten leven zonder mobiele telefoon. Een van de redenen hiervoor is dat ook veel grote (essentiële) bedrijven en instanties het gebruik van een mobiele telefoon verwachten van hun klanten.

Zoals je je voor kunt stellen, kan dit erg vervelend zijn voor mensen die niet over een mobiele telefoon beschikken. Senioren vormen een groot onderdeel van deze groep.

Hulp gevraagd? Hulp gegeven!

Heb je al vaker geholpen met een mobiele telefoon kopen voor senioren? Of wil je senioren uit je buurt of in je familie graag helpen een mobiel te kopen? Ga direct naar GSMweb.nl zodat jij jouw (of als hulp voor senioren) telefoon kopen kunt!

Jongeren of senioren: mobiel kopen zou voor iedereen eenvoudig moeten zijn

Zoals veel jongeren al uitgebreid kunnen praten over de vier verschillende telefoons die ze al hebben gehad afgelopen jaar, bij welke merken ze heilig zweren en wat ze absoluut allemaal op hun nieuwe model willen hebben, ondervinden veel senioren er al moeite mee onderscheid te maken tussen merk X en merk Y. Laat staan in hoeverre dit uitmaakt.

Hoe komt dit?

Technologie blijft groeien en al sinds begin 20e eeuw hebben we nagenoeg elk decennium een nieuwe technologische doorbraak gemaakt. De jongeren van toen moesten leren omgaan met deze veranderingen, en accepteren dat dit een nieuw deel van hun leven werd.

Dat kon lastig zijn, maar gelukkig beschikken jongeren vaak over het vermogen snel dingen op te pikken; rond je achttiende ben je sneller in staat dingen te verwerken dan op latere leeftijden. En die jongeren van toen zijn de senioren van nu.

Future shock erg reëel voor ouderen

Leren wanneer je ouder bent is zeker niet onmogelijk, maar gewoon wat lastiger en trager; je hebt al veel informatie verwerkt in je lange leven en bovendien lijkt de technologie zich sinds de 21e eeuw relatief sneller te ontwikkelen.

Althans: dankzij de explosie aan computerkracht worden steeds meer apparaten “opgeslokt” door de computer. Het horloge, kompas, landkaart, telefoon, encyclopedie, je kan het zo gek niet verzinnen of je kan er nu een app van downloaden. Die vaak beter werkt dan het apparaat, of boek, dat het vervangt.

Naar schatting zijn al vijftig gadgets vervangen door de smartphone. Mijn opa had nog een prachtige encyclopedie. Wij hebben Wikipedia. Alhoewel er niets gaat boven lekker een knisperend boek lezen, van computerschermen gaan je ogen op een gegeven moment pijn doen. Maar dat is heel persoonlijk, natuurlijk.

Sterke punten van ouderen

Aan de andere kant kunnen ouderen terugvallen op bestaande kennis, waardoor ze dingen die in direct verband staan met wat ze al weten, sneller op kunnen pikken dan jongeren voor wie alles “nieuw” is.

Ouderen hebben ook een breder perspectief op dingen, omdat ze al veel meer meegemaakt hebben. Dus met de waan van de dag mee gaan, zoals jongeren, doen ze niet meer.

Aanpassen aan moderne techniek soms lastig

De uitkomst is niet verrassend: wie leert er sneller met technologie om te gaan die amper nog lijkt op de technologie die we zestig jaar geleden hadden? De kinderen die ermee opgroeien en 21st century skills al leren op school, of de senioren die al veel nieuwe dingen hebben moeten leren, en dit op hun oude dag minder goed kunnen dan vroeger?

21st century skills

Helaas helpen deze skills niet echt bij het omgaan met moderne techniek als een smartphone. Jongeren zijn er in opgegroeid en leren de 21st century skills vanzelf. Voor ouderen kwam deze techniek in een oogwenk.

Er is veel te doen over integratie van asielzoekers. Maar in veel opzichten zijn ook ouderen, vreemdelingen in eigen land aan het worden door de bliksemsnel veranderende technologie.

Maar is daar iets aan te doen, en zo ja: wat? Hoe kunnen we helpen dat een mobiele telefoon kopen voor senioren minstens zo eenvoudig wordt als voor jongeren?

Telefoons voor senioren; mobiel kopen is al mogelijk!

Gelukkig herkennen slimme ondernemers dat er hier een grote behoefte is aan een oplossing.

Er is de laatste jaren dan ook een steeds groter aanbod aan goede senioren GSM’s en senioren smartphones.

senioren telefoon senioren gsm kopen
Mobiele telefoons zijn in de loop van de jaren erg veranderd

Senioren GSM

Al jaren geleden is de speciale “senioren-gsm” ontworpen – een toestel dusdanig ontworpen dat deze eenvoudig te gebruiken is voor mensen die moeite hebben met bijvoorbeeld veel verschillende knoppen, maar ook gevoelig zijn voor hoog geluid, of slecht zicht hebben.

Ook de 65 plussers van nu kennen de gsm nog van vroeger. Toen de eerste betaalbare gsm’s kwamen, in de jaren negentig, waren ze volop actief in het maatschappelijk leven.

Deze senioren gsm’s, of seniorenmobiel, zijn zodanig ontworpen, dat zowel hun ontwerp als gebruik eenvoudig zijn. Zo kunnen gebruikers ervan enkel bellen en gebeld worden, en sms’sjes zowel versturen als ontvangen.

De senioren-GSM is ook aangenaam simpel. Daarmee is het apparaat niet alleen aantrekkelijk voor ouderen, maar voor iedereen die een eenvoudige, low tech levensstijl kiest.

Het scherm is meestal groot en helder genoeg, voorzien van grote letters en cijfers, en het trilalarm is erg krachtig.

Ook de toetsen zijn groot en duidelijk, zodat ook de gebruikers met een wat minder vaste hand zonder problemen kunnen typen en de nummers in kunnen typen die ze willen bellen.

Ook erg handig aan de seniorenmobiel is dat deze ook voorzien kan worden van een extra alarmfunctie, waarmee je met slechts één druk op de knop de hulpdiensten kan alarmeren in geval van nood.

Senioren smartphone en senioren tablet

Smartphones zijn overigens ook prima geschikt voor senioren. Zie daar, de senioren smartphone.

Wel moet de UI (bediening) dan worden aangepast aan wat ouderen nodig hebben.

Dit is precies wat enkele smartphone makers hebben gedaan met het flexibele besturingssysteem Android OS.

Het scherm van een senioren smartphone is nu onderverdeeld in enkele duidelijke vakken, waar de meest gebruikte functies op staan.

Voor de overige functies, zoals een webbrowser, klik je op de pijltoets.

Er zijn ook speciale senioren tablets. Door hun grotere oppervlak zijn deze vaak praktischer om te bedienen.

senioren smartphone, senioren telefoon kopen
Type Alcatel-smartphone dat speciaal is toegesneden op senioren. De specificaties zijn niet iPhone 12-level, alhoewel ruim voldoende voor dagelijks gebruik, maar makkelijk in gebruik is het wel. Deze en andere senioren smartphones HIER.

Vaste telefoon voor senioren

De meeste ouderen hebben nog een vaste telefoon. Voor hen is het ook praktisch, ze gaan niet heel vaak van huis en de vaste telefoon is een rustpunt in huis. Ook vaste telefoons kennen speciale modellen voor senioren.

Deze zijn vaak voorzien van grote nummertoetsen met een duidelijk contrast.

Omdat horen slechter gaat bij het ouder worden, zijn vaste telefoons voor senioren vaak ook voorzien van een versterkte telefoonbel die duidelijk door het hele huis te horen is, en volumeregeling.

Amplicomms BigTel40BNL zilver Grote Toetsen Senioren telefoon

Mobiele telefoon kopen voor senioren

Het is dus ontzettend fijn om te horen dat het mogelijk is om een mobiele telefoon kopen voor senioren mogelijk te maken, door middel van een senioren-gsm.

Maar wat als senioren telefoons kopen willen die wat moderner zijn? Want laten we eerlijk zijn, een prachtige Samsung of iPhone is een waar genoegen voor jong én oud. Is deze mogelijkheid er ook? Jazeker!

Wil je liever geld besparen? Overweeg dan een refurbished telefoon!

digitaal boekhouden zzp
Medewerkers van klantenservices zijn erop getraind iedereen te helpen een mobiele telefoon aan te schaffen; ook senioren.

Klantenservice online en in de winkel

Veel bedrijven die mobiele telefoons verkopen, hebben een uitstekende klantenservice die hulp verleent bij het aanschaffen van een mobieltje. De hardwerkende medewerkers worden er ook op getraind om senioren te helpen, die de aanschaf wat lastig vinden.

Om met deze medewerkers in contact te komen, heb je natuurlijk een telefoon nodig, of werkend internet. Of moet je zelf naar de winkel. Omdat veel senioren telefoons kopen voor hun vaste lijn, zijn ze hiermee in staat te bellen met klantenservices.

Mobiele telefoon kopen voor senioren? Dat kan vandaag nog!

Ben jij zelf al goed met mobiele telefonie en wil jij graag een ouder familielid of een gepensioneerde buurman aan een telefoon helpen? Ga vandaag nog naar GSMweb.nl en koop de beste mobiele telefoon!

Jong geleerd, oud gedaan

Het is natuurlijk lastiger om nu nog nieuwe dingen te leren dan dat het was toen je nog jonger was, maar onmogelijk is het niet! Met de juiste hulp en begeleiding kan iedereen leren hun mobiele telefoon beter te begrijpen, en zodoende meer mee te kunnen met de tijd.

Lijkt toch een Motorola beter voor jou? Lees hier verder over Motorola en kijk of het iets voor jou is.

Genoeg gewacht? Bestel nu!

Of je nu jong bent of oud, GSMweb biedt voor elk wat wils. GSMweb is een plek waar zowel jongeren als senioren telefoon kopen kunnen. Wees er snel bij en bestel uit het brede assortiment van GSMweb!

Home » Losse telefoon kopen | Vind het beste toestel! (2021) » Senioren telefoon kopen | Voor ouderen ook kinderspel?

Andere telefoons

Meer geïnteresseerd in telefoons van de toekomst? Kijk hier naar welke telefoons er allemaal nog komen gaan!


Hier vind je meer Apparata telefoon-nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *