Huawei vs Samsung | Welke telefoon wint?

Wie wint de strijd Huawei vs Samsung smartphone? Is de Huawei of Samsung smartphone de beste? Of geen van beide? Een vergelijking per prijsklasse.

huawei of samsung smartphone

Kan Samsung de steeds betere toestellen van Huawei nog steeds de baas?

Huawei heeft harde klappen gehad in de verkoop van toestellen buiten China door de Amerikaanse boycot. Samsung, maar meer nog de Chinese rivalen Xiaomi en de BBK merken (Oppo, OnePlus en Vivo) hebben daarvan geprofiteerd.

Huawei was hard op weg Samsung van de troon te storen. En qua hardware hebben de Koreanen nu inderdaad echt een probleem. Dit wordt echter door de software en de legendarische Samsung bouwkwaliteit en balans weer grotendeels goedgemaakt.

Het is lastig om in het algemeen te zeggen wat de beste telefoon is, de Huawei of Samsung smartphone. Daarvoor moeten we de diverse toestellen van Huawei vs Samsung met een vergelijkbare kostprijs vergelijken. Dan kunnen we per serie een winnaar aanwijzen.

Voorbeschouwing

De beste Huawei toestellen…

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-beste-huawei-telefoon-huawei-smartphones/”]

Versus de beste Samsungs…

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Vandaag nog de Samsung Galaxy bestellen? Ga snel naar GSMWeb.nl!

Gewichtsklassen Huawei vs Samsung telefoons

Beide smartphone producenten brengen toestellen in diverse kwaliteitsklassen onder. Er zijn absolute vlaggenschop toestellen (zoals de Samsung Galaxy S21 vs de Huawei Mate 40 Pro) , budgetmodellen en alles er tussen in. Bij elk prijssegment kan je vergelijkingen trekken.

Voor de Amerikaanse handelssancties tegen het bedrijf, verkocht Huawei budgettoestellen onder het Honor label. Om deze sancties te ontwijken is Honor verkocht aan Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, een consortium van Chinese zakenlui. Dus technisch gezien maakt Honor geen deel meer uit van Huawei, hoewel dezelfde mensen er nog zitten en er vermoedelijk ook nog intensieve contacten bestaan tussen de twee bedrijven.

In plaats daarvan heeft Huawei zelf budgetmodellen uitgebracht. Daarom is het toch mogelijk, om Huawei vs Samsung te vergelijken.

De gewichtsklassen van deze vijfkamp zijn:

Ultra (boven de € 1000)

In deze categorie bevinden zich de duurste en technisch beste toestellen van beide merken. De keuze voor de line-up was dus duidelijk. De S21 Ultra versus de Mate 40 Pro.

huawei of samsung telefoon
huawei vs samsung

De Samsung Galaxy S21 Ultra (€ 1100) vs de Huawei Mate 40 Pro (€ 1050)

In deze line-up scoort de Mate 40 Pro met de superieure camera’s, futuristische bediening en de zeer hoge oplaadsnelheid. Ook wat betreft features als de 3D gezichtsscan en de grotere kracht van de processor loopt de Koreaan flink achter op de Mate 40 Pro.

Daarentegen is de S21 Ultra wel voorzien van de zeer goede Samsung Android support, gebruiksvriendelijke software en, het belangrijkste, toegang tot de Google Appstore.

Het design van de Mate 40 Pro met de cameraring achter en het gebogen watervalscherm aan de voorkant, is exclusief en kent zowel grote bewonderaars als haters.

Voor westerse gebruikers is daarom de Samsung Galaxy S21 Ultra qua gebruiksgemak de winnaar. Qua technische specs is de Huawei Mate 40 Pro de betere keuze. Als je kan leven met de Amerikaanse ban – en er komen steeds meer goede apps op de Huawei store – is vooral voor fotografie en vlogging de Mate 40 Pro de winnaar.

High end (rond de € 800)

Vroeger bevonden de vlaggenschepen zich in deze range. Dit zijn nog steeds erg goede telefoons, die tot de top van de markt behoren qua specs, en maar weinig onderdoen voor de Ultra toestellen.

huawei vs samsung
huawei vs samsung smartphone

De Samsung Galaxy S21 (€ 800) vs de Huawei P40 Pro (€ 700)

De camera’s van het basismodel van de Samsung S21 zijn minder goed dan die van de Huawei P40 Pro. Ook hier scoort de Huawei met een beter scherm, snellere laadtijd en een verwisselbare memory card. De Samsung heeft dan weer de overhand in een veel sterker scherm, betere geluidskwaliteit en natuurlijk de Google Appstore software. Hier begint zich een superieure positie van Huawei af te tekenen, al blijft de Samsung een solide toestel.

De Samsung vs Huawei smartphone

De battle nadert zijn ontknoping. Ga je voor team Samsung of team Huawei?

Mid range (rond de € 500)

Voor dit bedrag krijg je een behoorlijk goede smartphone, waarmee je alle basisfuncties goed tot zeer goed mee kan vervullen.

huawei of samsung
huawei vs samsung smartphone

Samsung Galaxy A52 5G (€ 479) vs de Huawei P40 (€ 490)

Hier wint de Galaxy met een sterker scherm en betere bouwkwaliteit, waaronder een grote waterdichtheid. Ook is het geluid van de A52 duidelijk beter. Maar ook hier zijn de camera’s en de processoren van de P40 beter, en het OLED scherm. De Huawei is ook weer aantrekkelijker door de verwisselbare memory card. De Huawei, op punten, is hier qua hardware beter, wat Samsung weer inhaalt qua software

Budget (rond de €250)

Voor dit bedrag krijg je een redelijk toestel, waarmee je alle belangrijke smartphone functies uit kan voeren.

huawei of samsung smartphone
huawei of samsung telefoon

Samsung Galaxy A32 5G (€ 279) vs Huawei P40 Lite 5G (€ 270).

De Huawei wint hier qua hardware duidelijk met een veel beter scherm, snellere oplaadtijd, veel krachtiger processors en meer opslagcapaciteit. De Samsung kan hier alleen een betere bescherming van het scherm, solidere bouwkwaliteit en toegang tot de Google Appstore tegenover stellen.

Rock bottom (onder of rond de € 100)

Het was helaas niet mogelijk om toestellen onder de 100 euro te vinden van beide merken. Daarvoor moet je bijvoorbeeld een budgetmerk als Alcatel kiezen. We hebben daarom hierbij de goedkoopste twee toestellen gekozen van de twee merken. Deze telefoons zijn bruikbaar, maar daar is ook alles mee gezegd. Lees hier wie deze race tot the bottom gaat winnen.

Samsung Galaxy A02s (€ 150) vs Huawei P40 Lite E (€ 170)

De Huawei P40 Lite E heeft betere camera’s en meer geheugen, plus mogelijk een betere chipset, verder vallen de specificaties wat tegen. Naast een betere bouwkwaliteit scoort de Samsung hier op het gebied van software, en de enorme batterij. Ook vanwege de toegang tot de Google Appstore is de Samsung hier marginaal de betere keuzen.

Vandaag nog de Samsung Galaxy A41 bestellen? Ga snel naar GSMWeb.nl!

De uitslagen Huawei vs Samsung smartphone, per ronde

Qua hardware wint de Huawei deze match in de Ultra, de High end en de Midrange toestellen. Ook de budget toestellen laten een Huawei overwinning en. Alleen de rock bottom toestellen doet Samsung beter.

Qua software scoort Samsung in alle categorieën, uiteraard. De moeilijke toegang tot Android apps voor Huawei is echt een killer. Toch hoeft dit niet het einde van het verhaal te zijn. Huawei is nu druk aan het werk met het ontwikkelen van een eigen software ecosysteem en ook de toegang tot harde materialen voor het scherm, ter vervanging van Gorilla Glass, zal in de toekomst beter worden.

De Huawei vs Samsung smartphone? Weet je het wel? Ga dan snel naar GSMWeb.nl!

En de toekomst van Huawei vs Samsung?

De toekomst ziet er voor Samsung, en zelfs voor Apple, aanmerkelijk somberder uit. Gezien de snelle vorderingen in technische groei van de Huawei toestellen, en de voorlopig nog wel aanhoudende scherpe prijsstelling, lijkt het er op dat Huawei steeds meer de rol van Apple, als pijler in een eigenzinnige onafhankelijke tech poot zal overnemen.

De thuismarkt met meer dan een miljard steeds koopkrachtiger consumenten geeft Huawei een jaloersmakende voorsprong. De thuismarkt is ook een vechtmarkt, omdat Chinese producenten elkaar zeer fel beconcurreren en proberen de loef af te steken met nog betere technische specificaties.

Zelfs nu Huawei getroffen is door sancties, blijkt Xiaomi steeds meer een premium smartphone merk te worden dat een groter en groter marktaandeel afsnoept van Samsung en Apple. En behalve deze twee giganten is er nu ook BKK met zijn drie merken Oppo, OnePlus en Vivo. Alle Chinese merken (met uitzondering van Huawei) vertoonden de afgelopen jaren een agressieve groei.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-beste-huawei-telefoon-huawei-smartphones/”]

Zware tijden voor Samsung, en Apple

Waarschijnlijk zullen Apple en Samsung nu alles op alles zetten om toch het hoofd boven water te kunnen houden. De glans van hun toestellen zal er steeds meer af gaan, nu de Chinese toestellen, die technisch al superieur zijn, nu waarschijnlijk ook qua software en design steeds meer deze twee reuzen zullen gaan overvleugelen.

Een ruw wakker worden uit een jarenlange gezapige periode van zakendoen dus. Maar het is de vraag of smartphones het einde van de technische evolutie zijn. Zo zijn AR brillen nu in opkomst.

Ook de ontwikkelingen rond Neuralink, waarmee een chip in de hersenen wordt ingebouwd, zijn interessant. Dit opent weer heel nieuwe terreinen, waarop de heersende techgiganten met elkaar in de clinch zullen gaan. Kortom: spannende tijden.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

De beste Samsung of Huawei telefoon voordelig bestellen?

De beste Huawei of Samsung telefoon bestel je eenvoudig en veilig via GSMWeb.nl! Bekijk er snel de nieuwste modellen en vergelijk alle features.

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Huawei vs Samsung | Welke telefoon wint?

Nog meer telefoonmerken vergelijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *