Huawei P40 Pro Plus | Review: boycot is oplosbaar probleem

Qua hardware is de Huawei P40 Pro Plus een ijzersterk futuristisch toestel, dat niet alleen op fotogebied de concurrentie achter zich laat. De Huawei P40 Pro Plus specs zijn niet te onderschatten.

De Amerikaanse sancties zijn te omzeilen, door apps te sideloaden. Wij zullen hier ook uitleggen hoe je dat doet.

Kan je zonder bijvoorbeeld Disney+, dan heb je een prima toestel.

huawei p40 pro (plus)
Met de Huawei P40 Pro Plus brengt Huawei de beste cameratelefoon tot nu toe uit.

De Huawei P40 Pro Plus ontwikkelde in samenwerking met de Duitse topfabrikant Leica de vermoedelijk beste cameratelefoon ooit, die zelfs professionele fototoestellen verslaat. Weliswaar is het lastig om bepaalde standaardapps van Google te installeren, maar hier zijn goede methoden voor. Waaronder enkele van Huawei zelf.

Huawei P40 Pro Plus review: verpletterende camera prestaties

Bij de P40 Pro Huawei heeft de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van camera’s weer verder toegeslagen. Niet alleen bevinden zich vijf camera’s aan de achterkant, ook de voorkant heeft er weer een extra selfie camera bij gekregen. Deze is overigens functioneel. Als deze trend doorzet, zal de achterkant van de smartphone van de toekomst vermoedelijk meer weg hebben van een vliegenoog.

Huawei heeft de telefoon op heel veel punten verbeterd. Niet alleen wat betreft de camera en camera software, maar ook geavanceerde AI. Zelfs op een punt als een nieuw keramisch frame, dat zo krasbestendig is als een betonboor, is gelet.

huawei p40 pro (plus)
Het Huawei P40 Pro scherm wordt alleen onderbroken door de dubbele selfie camera.

Camera’s: 100x periscooplens

De voornaamste reden om deze telefoon te kopen zijn de camera’s. Deze, met de camerasoftware, zijn de beste in de markt. De achterkant van de telefoon is voorzien van maar liefst vijf camera’s, plus een kleursensor.

Een van de spectaculairste is de zoomlens.

De 8 megapixel periscooplens kan naast tien maal optische zoom, ook softwarematig tien keer vergroten, dus in totaal honderd keer. Op de Huawei site staat alleen een voorbeeld van een 50x vergroting. Vermoedelijk is het beeld bij 100x minder fraai.

huawei p40 pro (plus) review
De Huawei P40 Pro kent maar liefst vijf Leica camera’s, waaronder een lens met 100 x zoom.

Video

De Ultra-Wide Cine Camera kan 40 MP vastleggen. Dit is voldoende voor 8k videobeelden.

Hoofdcamera

De hoofdcamera, de Ultra Vision Camera van 50MP, heeft een zeer grote gevoelige plaat, waardoor deze veel meer licht kan vangen en details kan vastleggen. De 1/1.28 inch die wordt genoemd door Huawei, is te vergelijken met die van betere digitale camera’s.

Telelens

De 3x Optische telelens, 8MP (80mm), f/2.4, OIS is voor enthousiaste fotografen een welkome aanvulling. Deze komt alleen in de Huawei P40 Pro Plus specs voor.

Hulpinstrumenten

De 3D dieptegevoelige camera met real-time dieptedetectie en de kleurtemperatuur sensor met 8 kleurkanalen, Multi-Spectrum, helpen de AI met het verbeteren van de opnames, die je met het toestel maakt.

Selfie camera, voorkant

De kunstmatige intelligentie software is in dit toestel nog verder ontwikkeld, met enkele spectaculaire features. Vooral aan de selfie-verslaafden is gedacht. Er is nu aan de voorkant een dieptecamera toegevoegd om selfies nog beter te maken. Ook wordt nu 3D gezichtsherkenning en face unlock, zoals in de iPhone, mogelijk. Verder kan je irritante voorbijgangers en andere objecten die afbreuk doen aan het stralende middelpunt van de selfie, jij, weg laten poetsen. De selfie camera is bijna zo goed als die aan de achterkant.

32MP Selfie Camera (f/2.2 diafragma) + Dieptecamera
Video-opname: Tot 4K (3 840 x 2 160) video-opname
Maximale beeldresolutie: 6 528 x 4 896 pixels
Maximale videoresolutie: 3 840 x 2 160 pixels

Scherm

De Huawei P40 Pro heeft een OLED scherm van 2 640 x 1 200 pixels. Dit is niet heel veel verschillend van de high-end concurrenten. Wel is het scherm in vol zonlicht wat moeilijk te lezen.

Het grootste probleem met het scherm is dat het makkelijk beschadigt. Corning, de hofleverancier van elke zichzelf respecterende smartphonefabrikant, is namelijk Amerikaans.

huawei p40 pro (plus) review

Tegen krassen kan je een scherm vrij gemakkelijk beschermen met een beschermlaagje. De gevaarlijkste bedreiging voor schermen is scherpe voorwerpen die het raken, of een harde inslag aan de zijkant. Moraal van het verhaal: regel een goede beschermhoes voor je Huawei en een screen protector, tot China op industriële schaal diamant of een andere waardige vervanger van Corning Victus kan maken.

Processor

Om minder afhankelijk te worden van de Amerikanen, heeft Huawei een in China ontwikkelde en geproduceerde processor gebruikt.

De 7 nm Huawei Kirin 990 Octa-core 5G Processor, met hierbij een dubbele Neural-network Processing Unit.

Qua algemene prestaties zit deze chip in de buurt van de Samsung Exynos 990 en loopt nog enkele jaren achter op marktleiders zoals de Snapdragon 888 en de A13 Bionic processor van Apple.

huawei p40 pro (plus) review

De Huawei Kirin 990 is uitgerust met chips voor machine learning en een 5G modem. Bron: Huawei

Maar zoals we al eerder zagen, moet je de ingenieurs van Huawei niet onderschatten.

Accuduur en snelladen

Als enige merk slaagt Huawei er in om telefoons met 40 watt draadloos op te laden. In principe zit je accu dan weer in een half uur vol.

Dit is zelfs meer dan de meeste snelladers met draad halen.

Als je P40 Pro Huawei leeg is, kan je deze dus erg snel opladen. De Huawei snellader met draad behaalt zelfs 65 watt.

huawei p40 pro specs

Wil je echt deze hoge laadsnelheden halen, dan moet je speciale Huawei laders kopen. Dat is een dure grap, voor de draadloze snellader en de snellader met draad ben je samen rond de 125 euro kwijt. Doe je dat niet, dan heb je weinig aan de verblindende Huawei P40 Pro specs wat betreft snelladen.

Het toestel kan ook zelf als draadloze lader functioneren. Erg handig voor het opladen van kleine gadgets als draadloze koptelefoons.

Software

Dit is een nieuw toestel, en valt dus onder de Amerikaanse sancties.

Dat betekent, dat de Google apps niet meer standaard meegeleverd worden, en dat je geen toegang hebt tot de Google App store. Wel zijn er twee manieren, om toch aan je apps te komen.

huawei p40 pro specs
Huawei is druk bezig EMUI te ontwikkelen. Helaas met veel bloatware.

Op de Huawei P40 Pro Plus draait EMUI 10, dat gebaseerd is op Android 10. Huawei pakt breed uit met allerlei AI-gebaseerde fotobewerkingssoftware. Ook is het mogelijk online op de Huawei-versie van Google Office te werken.

Verder doet de software wat het moet doen. In principe kan Huawei profiteren van de open source versie van Android, waar het toekomstige upgrades mee uit kan voeren en in zijn Android-vork EMUI kan verwerken.

Hoe zet je Google apps op je Huawei?

Hoewel Google niet altijd even netjes met privacy omgaat, zijn Google apps, zoals Google Maps, erg nuttig. Er zijn twee manieren om aan apps te komen. Ten eerste is dat gebruik maken van de app Huawei Phone Clone. Deze staat in de Google Appstore.

Hiermee kan je apps, met hun gegevens, overkopiëren van je oude telefoon naar de Huawei. Dit werkt niet bij financiële apps, zoals van de Rabobank en ING. Die zijn, gelukkig, beveiligd tegen klonen.

Er is ook een tweede manier. Via Huawei Petal Search kan je apps zoeken in diverse onafhankelijke appwinkels. Denk bijvoorbeeld aan de appwinkel APKPure. Veel apps, waaronder Spotify, zijn ook via dit alternatieve kanaal te downloaden. Met Google apps is dit lastiger.

Direct de nieuwste modellen met elkaar vergelijken? Dat kan eenvoudig via GSMWeb!

Huawei P40 Pro Plus hoesje en andere accessoires

Het scherm van de Huawei P40 Pro is dus erg kwetsbaar. Daarom raden we je dringend aan, om een stevig omhulsel of Huawei P40 Pro Plus hoesje zoeken.

GSMweb verkoopt allerlei hoesjes speciaal voor dit toestel, variërend van een beschermende extra casing, tot een compleet mapje met daarin ruimte voor bijvoorbeeld je pasjes en papiergeld.

Dit beschermt je toestel goed tegen stoten en vooral krassen.

p40 pro huawei
Deze screenprotector beschermt je Huawei scherm tegen krassen. geen overbodige luxe. Bron: GSMweb.nl
p40 pro huawei

Verder is vooral als je veel reist, natuurlijk een liefst draadloze powerbank aan te raden, naast natuurlijk het Huawei P30 Pro hoesje.

Ook hier heeft GSMweb enkele voordelige modellen, die niet alleen je telefoon opladen als je het echt, echt heel hard nodig hebt, maar ook je tegelijkertijd een QR lader besparen.

Nog meer weten over deze smartphone? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Conclusie Huawei P40 Pro Plus review

De Huawei P40 Pro Plus kopen geeft je een goed toestel met vrijwel onovertroffen camera’s. Liefhebbers van selfies, fotografie en videomaken komen helemaal aan hun trekken met dit uitstekende toestel dat qua hardware zijn geld dunbbel en dwars waard is.

Denk dan bijvoorbeeld aan de honderd maal vergroting met een zoomlens en geavanceerde kunstmatige intelligentie, waarmee selfies tot een ook voor de ergste narcist acceptabel niveau op te krikken zijn.

Het is wel een keus, die je de nodige ongemakken op gaat leveren, omdat je het zonder een aantal apps zal moeten doen. Tenzij je die er met een aantal kunstgrepen op zet. Voor veel Google apps zijn er overigens goede alternatieven. Wel zien we problemen met het installeren van bijvoorbeeld ABN Amro, ING en Rabobank apps.

Het toestel heeft een vrij grote accu, waar het een spaarzaam beroep op doet. Het is ook snel op te laden. Dit zijn beide grote pluspunten voor fotografen die vaak en lang op pad zijn.

FAQ Huawei P40 Pro Plus

Waarom de Huawei P40 Pro Plus kopen?

De camera’s, vooral de telelens, de periscopische vergrotingslens en het nachtzicht. Verder wordt de gemiddelde gebruiker blij van de grote accu, de in verhouding lage prijs, de mogelijkheid een SD kaartje te plaatsen en het energiezuinige toestel.

Hoe zit het precies met de Amerikaanse handelsboycot tegen Huawei?

De Amerikanen verbieden Google om zaken te doen met Huawei. Daarbij hoort ook de Google certificering van Huawei telefoons, die nodig is om toegang te krijgen tot de Google Appstore.

Wat is het verschil tussen de Huawei P40 Pro Plus en de Huawei P40 Pro specs?

De P40 Pro Plus biedt tien keer zoom, waar de Pro vijf keer zoom biedt. De P40 Pro Plus biedt veel sneller laden dan de Pro, heeft een zeer sterke keramische frame en nog een extra telelens. Voro de rest zijn er geen verschillen.

Huawei P40 Pro Plus los toestel of abonnement?

Een toestel bij een abionnement is niet gratis, maar een lening. En daar betaal je voor. Daarom is het slimmer om een los toestel te kopen. Dan ben je voordeliger uit.

Overtuigd door de goede Huawei P40 Pro Plus specs?

Je Huawei P40 Pro plus kopen kan voordelig bij GSMWeb!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Huawei Telefoon | De beste Modellen van 2021! » Huawei P40 Pro Plus | Review: boycot is oplosbaar probleem

Andere Huawei telefoon reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *