Een Motorola Telefoon: Welke opties zijn er? (2021)

Hoewel ze een kleiner marktaandeel hebben dan Apple en Samsung, is Motorola een gevestigd merk in de huidige wereld van mobiele telefoons. Het is dan ook nuttig om te overwegen of een Motorola telefoon iets voor jou is.

In dit artikel lees je alles over het merk Motorola, het besturingssysteem en de modellen Motorola telefoons die er zijn. Ook gaan we in op de innovatie van Motorola en de branding van het bedrijf. Tenslotte geven we tips hoe je een keuze voor een Motorola smartphone kunt maken.

motorola telefoon

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-een-motorola-telefoon-welke-opties-zijn-er-2021/”]

Van radio naar Motorola smartphone 

Motorola werd al in 1928 opgericht, toen nog genaamd Galvin Manufacturing Corporation. Het bedrijf in mobiele communicatie is van oorsprong Amerikaans en heeft daar nog steeds haar hoofdkantoor.

Motorola is opgericht door de broers Galvin en richtte zich in eerste instantie op autoradio’s. De naam Motorola past in die tijd, omdat het eindigt op ‘ola’. Veel bedrijven die radio’s en audio technologie verkochten, kozen voor de uitgang ‘ola’ in hun bedrijfsnaam. 

Motorola was de eerste die een portofoon op de markt bracht, later bekend als walkie-talkie. Daarnaast gebruikte Neil Armstrong apparatuur van Motorola om te communiceren met de aarde. Dus dat Motorola iets van mobiele telefonie af weet, is het understatement van de eeuw.

motorola smartphone

Ook ontwikkelde Motorola het besturingssysteem van de eerste Macintosh computer van Apple. En niet onbelangrijk: Motorola presenteerde de eerste mobiele telefoon in 1973. Deze was echter nog niet te koop voor consumenten. 

Mobiele markt

Motorola is dus op vele fronten actief, waaronder op het gebied van mobiele telefoons. Zo was onder andere de Motorola telefoon RAZR V3 erg populair. Deze inklapbare telefoon kwam in 2004 op de markt en is bestverkochte klaptelefoon ooit. Later kwam Motorola met de eerste telefoon in de Moto G lijn, die in 2013 en 2014 erg populair was in Nederland. 

In 2011 splitste Motorola het bedrijf op in tweeën: één voor de Motorola telefoons en één voor de andere communicatietechnologie producten zoals RFID systemen en portofoons. Google nam vervolgens het Motorola smartphone bedrijf over, en verkocht het in 2014 stapsgewijs door aan Lenovo. Lenovo is een Chinees technologiebedrijf dat de smartphones onder het Motorola merk verkoopt. 

Direct Motorola telefoons met elkaar vergelijken? Ga direct naar GSMWeb.nl!

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-een-motorola-telefoon-welke-opties-zijn-er-2021/”]

Besturingssysteem: Google Android

De Motorola mobiele telefoon werkt net als veel andere merken op Android, het besturingssysteem van Google. Hiermee hebben Motorola smartphones automatisch toegang tot Google apps zoals Google Maps, Google Photos en YouTube. Daarnaast kun je via je Motorola telefoon makkelijk bestanden synchroniseren met andere apparaten waar je bent ingelogd met dat Google account. Ook kun je gebruik maken van Google Pay en PayPal. 

Telefoon Motorola toevoegingen

Motorola voegt zelf ook dingen toe aan Android, om de telefoon Motorola sfeer te geven en gebruiksgemak te verhogen. Via de Moto app kunnen gebruikers van een Motorola smartphone verschillende dingen instellen en zelf in- en uitschakelen. Motorola noemt dit het ‘My UX’ pakket, verwijzend naar User Experience.

motorola telefoon kopen

Denk aan het aanpassen van kleuren, lettertype en pictogrammen op je Motorola telefoon, maar ook de layout zoals hoeveel apps er naast elkaar op één scherm passen. Daarnaast kun je via de Moto app de animatie veranderen die zichtbaar wordt wanneer je de vingerafdrukscanner gebruikt. Tenslotte kun je op je Motorola smartphone snelkoppelingen instellen. Laat bijvoorbeeld de camera openen wanneer je een schudbeweging maakt met je Motorola telefoon. 

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-een-motorola-telefoon-welke-opties-zijn-er-2021/”]

Motorola mobiele telefoon: de verschillende modellen

Sommige Motorola telefoons hebben de naam Moto, gevolgd door de naam van de serie. Anderen hebben de volledige merknaam Motorola in hun benaming. Zo zijn er verschillende families: de Motorola Edge, Motorola Razr, Motorola One, Moto G en Moto E.

Hoewel de ene serie voorzien is van de nieuwste technische snufjes, is de andere lijn Motorola smartphones juist meer budgetgericht. De telefoons verschillen vooral in batterijduur, uiterlijk, en camerakwaliteit. We behandelen de families Motorola telefoons allemaal kort.

Moto G-serie

Deze Motorola smartphones uit de G familie hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn relatief goedkoop, maar wel uitgerust met goede functionaliteiten. Deze familie wordt ongeveer jaarlijks voorzien van een nieuw model Motorola telefoon. evt interne link naar child pagina over een moto G model. 

Motorola Edge-serie

Als je op zoek bent naar een Motorola telefoon met de beste prestaties, dan zijn de smartphones uit de Edge-serie wat voor jou. Deze behoren tot het luxere segment en zijn bijvoorbeeld geschikt om op te gamen. Na de Z-serie introduceerde Motorola de Edge familie als opvolger in het high-end segment. 

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-een-motorola-telefoon-welke-opties-zijn-er-2021/”]

Moto E-serie

Wil je juist een goedkopere smartphone met vooral de essentiële functionaliteiten, dan is een Motorola telefoon uit de E familie interessant. Deze smartphones zijn scherp geprijsd en vormen dan ook echt een budget familie. 

telefoon motorola

Motorola One-serie

De telefoon Motorola One verwijst in zijn naam naar Android One. Android One is een variant van Android die snelle en goede updates verzekert voor een langere termijn. Fabrikanten van mobiele telefoons passen nauwelijks iets aan aan deze Android One software. Motorola One is een familie die meedraait in dit programma van Android. 

Motorola Razr-serie

Dan is er nog de Razr familie, die een revolutionair design heeft. Deze Motorola smartphones hebben een namelijk opvouwbaar touchscreen. Deze telefoons zijn gebaseerd op het oude Razr model van de klaptelefoon, maar dan in een nieuw jasje.

Het touchscreen is namelijk in het midden dicht te klappen, door middel van scharnieren aan de zijkant. Wanneer je de Razr telefoons uitklapt, valt er geen vouwlijn te zien en is het scherm perfect egaal. Deze lijn is vooral een innovatieve reeks van Motorola. 

Meer weten over de Motorola series? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Innovatie: 5G

Motorola is erg bezig met de ontwikkelingen op het gebied van 5G. 5G is de opvolger van 4G en is een nog snellere generatie van mobiel netwerk. De snelheid van dit netwerk ligt 10 tot 100 keer hoger dan dat van 4G. 

motorola smartphone

Motorola lanceerde in 2019 de eerste smartphone met de mogelijkheid om gebruik te maken van een 5G netwerk. Dit was de Moto Z3, waar de uitbreiding Moto Mod 5G aan kon worden gekoppeld om de Motorola smartphone 5G-proof te maken. 

Op deze manier boodt Motorola haar gebruikers de mogelijkheid om sneller te downloaden, te Netflixen of gamen, in hoge kwaliteit te videobellen of een groot document te bewerken. Dit natuurlijk wel mits de telefoon verbinding kan maken met een 5G netwerk, wat niet direct wereldwijd uitgerold was. 

Motorola brand

Het logo van Motorola bevat de letter M en wordt ook wel ‘batwing’ genoemd. Met de slogan ‘Hello Moto’ streeft Motorola ernaar om een echt, herkenbaar merk te zijn. Motorola wil met haar merk laten zien waar het bedrijf voor staat: grote en kleine technologische vernieuwingen om de ervaring van klanten te verbeteren. Ze willen deze innovaties binnen handbereik laten zijn voor iedereen, op het gebied van prijs en toegang. 

In 2020 en 2021 had Motorola wereldwijd een marktaandeel van rond de 2,2%, en in de Verenigde Staten was dat zo’n 7%. In de Verenigde Staten zijn Motorola telefoons populairder dan in Europa, wat weerspiegeld wordt in deze marktaandelen. Ook in Latijns Amerika is Motorola populair.

Een nieuwe Motorola telefoon kopen: hoe maak je de keuze? 

Wil je een Motorola telefoon kopen, dan heb je dus de keuze uit verschillende mobiele telefoons. Waar moet je op letten als je een telefoon van Motorola wilt kopen? We geven tips omtrent jouw eisen en budget: 

Wensen

Bepaal welke functionaliteiten van een smartphone voor jou essentieel zijn. Wanneer je je telefoon voornamelijk gebruikt om te bellen, WhatsAppen en actief te zijn op social media, dan is een Motorola telefoon met doorgaans functionaliteiten misschien wel genoeg. Bekijk dan de Moto E familie of de Motorola One eens. 

motorola telefoon

Wil je op je smartphone gamen, dan hecht je vast waarde aan de snelheid van de software en is een geavanceerder model wellicht beter. Of misschien gebruik je je smartphone wel als camera en wil je onbeperkt foto’s kunnen schieten. Let dan op de kwaliteit van de camera en de geheugencapaciteit van jouw Motorola telefoon. De Motorola Edge is in deze gevallen het overwegen waard.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-een-motorola-telefoon-welke-opties-zijn-er-2021/”]

Budget

Natuurlijk is het ook van belang om te letten op de prijs van de Motorola smartphone. Hoe veel geld wil jij besteden aan een nieuwe Motorola telefoon? Wanneer je dit binnen de perken wilt houden, kijk dan eens naar de scherpe prijs-kwaliteitverhouding van de Moto G-serie. Wanneer je geld over hebt voor de nieuwste technische snufjes, dan is de Moto Edge of Razr voor jou misschien wel een goede match. 

Meer weten over de features van de nieuwste Motorola telefoons? Bekijk het op GSMWeb.nl!

Laatste nieuws over Motorola!

Veelgestelde vragen over Motorola

Wie is de eigenaar van de telefoon fabrikant Motorola?

Motorola is in handen van het Chinese technologiebedrijf Lenovo. Nadat Google het in 2011 overnam, werd het in 2014 doorverkocht aan Lenovo. Lenovo verkoopt Motorola telefoons nog gewoon onder het merk Motorola. 

Welke Motorola smartphones zijn er? 

Motorola heeft verschillende families met mobiele telefoons. Zo is er de Moto G-serie, die bekend staat om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Moto E is een budgetlijn, terwijl de Motorola telefoons uit de Edge en Razr families juist in het luxere segment vallen. Tenslotte is Moto One de lijn met Motorola smartphones die uitgerust zijn met Android One. 

Voordelig jouw Motorola telefoon bestellen?

Vergelijk de nieuwste modellen via GSMWeb.nl!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Een Motorola Telefoon: Welke opties zijn er? (2021)

Andere telefoonmerken

Wil je meer weten over andere telefoonmerken? Kijk dan ook eens naar Sony!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *