One Plus telefoon | Chinees merk verovert steeds meer marktaandeel

De OnePlus telefoon wordt steeds beter, een echte One Plus Telefoon dus. Steeds meer mensen gaan daarom een OnePlus smartphone kopen.

Maar wat is OnePlus eigenlijk? Wat is er zo speciaal aan One Plus telefoons? En welke richting gaat het bedrijf op met zijn telefoons in de toekomst? En de beste OnePlus telefoon, welke is dat?

one plus telefoon
OnePlus Nord 2 5G, een karakteristieke One Plus telefoon
oneplus smartphone kopen of iphone

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-one-plus-telefoon-chinees-merk-verovert-steeds-meer-marktaandeel/”]

De OnePlus smartphone kopen: echt een One Plus telefoon?

Het merk ‘’OnePlus’’ is onderdeel van BKK Electronics. In zijn eentje tekent dit reusachtige Chinese elektronicabedrijf voor meer telefoons dan Samsung.

Dit, met bijna één op de vier verkochte smartphones wereldwijd, met zijn vijf merken OnePlus, Oppo, en de hier minder bekende Vivo, Realme en Iqoo,

Dat maakt het bedrijf BKK dat in 1995 opgericht werd, de marktleider op het gebied van smartphones.

oneplus smartphone kopen
OnePlus maakt nu ook indrukwekkende vlaggenschiptelefoons als de OnePlus 8T.

Net als de overige BKK bedrijfsonderdelen is OnePlus gevestigd in high tech hub Shenzhen, op het vasteland tegenover Hongkong.

BKK Electronics verkoopt smartphones niet onder haar eigen naam, maar die van het bedrijfsonderdeel dat de telefoon produceert.

Zoals OnePlus, dat op is gericht door de voormalige vicepresident van het bekendere BKK merk OPPO.

Voorman Pete Lau, de technische man, en zijn zakenpartner Carl Pei, die de verkoop doet, hebben als doel met OnePlus, om technisch erg goede toestellen met een eenvoudige gebruikersinterface te produceren.

oneplus smartphone kopen
Mede-oprichter Carl Pei verkende in India de markt voor OnePlus telefoons terwijl hij in budgethotels verbleef. Dat tekent wel de mentaliteit van OnePlus: bescheidenheid en waarde voor je geld. – LinkedIn profiel Carl Pei

Verwacht dus geen gelikte snufjes bij de OnePlus telefoon. Je kan wel rekenen op een goed, technisch hoogwaardig en vaak vooroplopend toestel met functies waar je als gebruiker echt wat aan hebt. En wat dat betreft bezuinigt OnePlus niet op de specs. Het doel van OnePlus is om het meest vooraanstaande bedrijf ter wereld te worden.

We kunnen dus wel spreken van One Plus telefoons, smartphones met een plus, die hun geld beslist waard zijn.

Never settle.

Bedrijfsmotto OnePlus

De beste One Plus telefoon kopen

OnePlus is een actief merk, dat elk jaar nieuwe modellen ontwikkelt. Wat de beste OnePlus telefoon is, verschilt dus per jaar. En natuurlijk is voor iedereen persoonlijk, wat de beste telefoon is. Zo vinden bijvoorbeeld influencers en vloggers een goede camera belangrijk, wat verklaart waarom telefoons met goede camera’s zo in de mode zijn tegenwoordig.

beste oneplus telefoon
De OnePlus smartphones hebben vooral hoge specs op de gebieden waar je als gebruiker echt wat aan hebt. Snelladen bijvoorbeeld.

Een ander wil vooral een makkelijk bedienbare telefoon, of een toestel voor gaming, of een zuinig toestel dat weinig opgeladen hoeft te worden. Of een unieke telefoon.

Er is maar één persoon die het beste weet wat voor soort telefoon jij echt nodig hebt, en dat ben jezelf. Dus stel jezelf die vragen. Waar heb ik mijn telefoon voor nodig, en hoeveel heb ik er voor over? Wil je gewoon veel waar voor je geld, en is een modieuze telefoon minder belangrijk voor je dan een soepel werkend en krachtige smartphone, kijk dan zeker verder onder de OnePlus modellen.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-one-plus-telefoon-chinees-merk-verovert-steeds-meer-marktaandeel/”]

Waar kan je een One Plus telefoon kopen?

De dagen dat je alleen aan een One Plus telefoon kon komen via allerlei obscure Chinese webwinkels, liggen ver achter ons. OnePlus is al enkele jaren een gevestigde naam in Nederland en het aantal verkooppunten waar je OnePlus smartphones kan kopen, zowel online als in de winkel, flink toegenomen.

Toch is het merk nog steeds niet zo’n gevestigde naam zoals de merken Apple of Samsung, en dat merk je natuurlijk aan de lage prijzen.

Maar OnePlus is wel zo gevestigd, dat je je toestel niet helemaal naar China hoeft te sturen als het kapot is, maar hier in Nederland kan laten repareren.

Ook is er hier uitgebreide productsupport aanwezig . Dat geeft natuurlijk een stuk prettiger ervaring dan dat je bijvoorbeeld je in China bestelde Ulefone, Iqoo of Moqi.

one plus telefoon
Voor rond de veertigduizend Indiase roepies (400 euro) heb je hier een mooi en bijzonder toestel met verpletterende specs. Maar dit niet in Nederland verkochte merk repareren is lastig. Pakketjes naar India opsturen gaat langzaam. Dus toch maar een OnePlus kopen in Nederland?

Direct alle modellen OPPO met elkaar vergelijken? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Waarom een One Plus telefoon?

Laat je de huidige camera-craze hoofdschuddend aan je voorbij gaan, dan is de One Plus telefoon qua overige specs de beste die je binnen een bepaald budget kan kopen. OnePlus is te vergelijken met Samsung, door hun focus op een solide bouwkwaliteit en een evenwichtig op elkaar afgestemd pakket hardware.

Ook is het merk erg snel met het invoeren van nieuwe features. De eerste vingerafdrukscanner onder het scherm? Op een One plus telefoon. 90 Hz scherm? Idem.

Maar dan wel eens stuk goedkoper, natuurlijk. Er zijn niet één, maar meerdere punten waarop de OnePlus smartphone uitblinkt. Althans, uitblonk. Op dit moment is er een ontwikkeling, waarbij OnePlus telefoons in verhouding steeds duurder worden in vergelijking met hun hardware.

Het lijkt er volgens sommige insiders in de tech industrie daarom op dat OnePlus de plaats van Samsung in wil nemen. Met bijbehorende prijzen. Houd dus onze reviews in de gaten. Niet elke nieuwe OnePlus is nog steeds even goed.

Mogelijk heeft dit het een en ander te maken met het vertrek van Carl Pei. Met zijn vertrek is OnePlus langzamerhand een gezapig bedrijf geworden, dat rustig voortkabbelt naar Samsung status. Echte pioniers als Pei zijn dan weer op zoek naar nieuwe projecten.

Processing power.

OnePlus kiest consequent voor snelle processoren in vergelijking met andere telefoons. Dat maakt dat een OnePlus toestel niet snel hapert.

Zo was de OnePlus telefoon een van de eerste waar je de nieuwe Snapdragon 888 processor in aan kon treffen. Dit maakt de OnePlus tefoons echte scheurijzers op grafisch en softwaregebied, waar de concurrentie een puntje aan kan zuigen.

beste oneplus smartphone kopen
OnePlus bezuinigt niet op de processor.

De nieuwste OnePlus telefoons bekijken? Je vindt ze op GSMWeb.nl!

Besturingssysteem

OnePlus heeft altijd gekozen voor een dunne schil over Android, met vooral simpele en gebruiksvriendelijke functies. Hoewel veel van deze goede punten in deze schil, de eigen OxygenOS, behouden zijn, merk je toch dat de bedenkelijke tendens van bloatware en software features om de features ook OnePlus in zijn greep begint te krijgen.

Positief is dan weer dat OnePlus nog steeds toegang heeft tot de Google Appstore. Dat zal voorlopig ook wel zo blijven, omdat het Kantonese bedrijf BKK niet in geavanceerde netwerkapparatuur zit, maar alleen in consumentenelektronica. Een zeer innovatief bedrijf als Huawei dat zich veel met netwerken bezig houdt is veel gevaarlijker voor de Amerikanen.

Gelukkig is het binnen Android niet heel moeilijk om apps te verwijderen. Een functie, waar je tot nu toe bij de beste OnePlus telefoons niet veel gebruik van hoefde te maken.

OnePlus staat van oudsher op update gebied minder goed bekend vanwege de relatief schaarse Android updates. Mogelijk gaat dit veranderen in de toekomst, nu het bedrijf zich als A-merk wil gaan profileren.

Snelle laadtijd

Ook OnePlus timmert stevig aan de weg wat betreft snelle laadtijd, zij het dat ze nog een beetje achterlopen op Huawei en Xiaomi. Toch is 35 watt snelladen heel behoorlijk. Ook een goede reden voor een OnePlus smartphone kopen.

Voorop met technische vernieuwingen

Uniek aan een prijsvechter als OnePlus was dat het merk vaak voorop liep met technische vernieuwingen. Zo innovatief als LG waren ze niet, maar ze zaten er wel dicht tegenaan. Hoe dit in de toekomst zal gaan, nu

Scherpe prijs

Tot voor kort kreeg je met een OnePlus een vlaggenschiptelefoon voor honderden euro’s minder. Nu zijn ook de prijzen van OnePlus telefoons aan het stijgen. Wel blijft er een prijsverschil met leidende telefoonmerken zoals Samsung Galaxy en iPhone. Een prijsverschil dat helaas steeds kleiner wordt. Hoewel OnePlus telefoons nog steeds relatief scherp geprijsd zijn.

OnePlus vergelijken met andere telefoons? Je doet het op GSMWeb!!

FAQ One Plus telefoon

Wat zijn de nieuwste OnePlus smartphones?

Bulk je van het geld, dan kan je gaan voor de OnePlus 9 Pro (€ 900). Met indrukwekkende Hasselblad camera’s zijn de ooit schamele cameraprestaties nu verleden tijd. Dit is de beste OnePlus telefoon. Voor 200 euro minder heb je de standaard OnePlus 9. Wil je niet al te veel geld uitgeven, ga dan voor de OnePlus Nord, wat een indrukwekkende en uitstekende middenklasser is.

Waar komt de naam OnePlus vandaan?

Mogelijk is het een vage hint naar de doelen van het bedrijf om zichzelf voortdurend te verbeteren, “plus”, en nummer één in de markt te worden. Op zich sluit de naam OnePlus prima aan bij de company slogan “Never settle.”

Wat is OnePlus oprichter Carl Pei nu aan het doen?

Volgens zijn LinkedIn profiel is hij nu actief bij het nieuwe Londense bedrijf Nothing (website: nothing.tech). Technology should fade into the background and feel like nothing, is de slogan van deze startup. Waarschijnlijk is hij daar druk aan het werk met slimme, gebruiksvriendelijke en “onzichtbare” wearable elektronica te ontwikkelen.

Waar kan je de OnePlus smartphone kopen?

Onder meer bij online webwinkels zoals de voordelige prijsvechter gsmweb.nl en ook bij gespecialiseerde belwinkels zijn vaak verschillende populaire OnePlus smartphones te koop. Belwinkels hebben vaak een beperkt assortiment en zijn duurder dan GSMWeb en andere online aanbieders.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-one-plus-telefoon-chinees-merk-verovert-steeds-meer-marktaandeel/”]

Conclusie OnePlus telefoon review

Zoals bij elke aankoop: jij, jouw wensen en jouw behoeften, en je budget, zijn leidend. Zo ook bij je beslissing om al dan niet een OnePlus smartphone te kopen. Het merk was in het verleden een uitstekende prijsvechter, die vlaggenschip features voor voor een betaalbare prijs bood. Nu is het merk meer mainstream aan het worden, wat je merkt aan de hogere prijzen.

Voordelig de laatste OnePlus bestellen?

Een krachtige en goedkope OnePlus haal je bij GSMWeb!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » One Plus telefoon | Chinees merk verovert steeds meer marktaandeel

Meer smartphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *