Samsung Telefoon: voor welke serie ga jij? (2021)

Samsung is een van de twee grote spelers op de markt van mobiele telefoons. De kans is groot dat jij ook wel eens een Samsung telefoon hebt gehad. Het bedrijf biedt smartphones in alle soorten en maten: van high-tech tot budgetvriendelijk, met één camera of vijf lenzen op de achterkant die in 8K kunnen filmen.

samsung telefoon

Wat maakt een Samsung telefoon zo gewild? In dit artikel bespreken we de geschiedenis en principes van Samsung, verschillende modellen, het besturingssysteem en geheugen van een Samsung smartphone. Ook gaan we in op het merk Samsung en beantwoorden we veel gestelde vragen rondom nieuwe Samsung telefoons en de Samsung telefoon vergelijken.  

Inhoudsopgave

De geschiedenis van Samsung

We gaan terug naar het begin van het inmiddels succesvolle bedrijf. Hoe is Samsung ontstaan, welke producten verkoopt het bedrijf allemaal en wat karakteriseert de ontwikkeling van Samsung? 

Samsung Electronics werd in 1969 opgericht in Zuid-Korea door Lee Byung-chull. De naam Samsung betekent in het Koreaans ‘drie sterren’. Dat verwijst naar de visie van het merk, om te helder en eeuwig te schitteren als een ster.

samsung telefoon

Samsung is een bedrijf in consumentenelektronica en verkoopt naast mobiele telefoons ook tv’s, soundbars, smartwatches en huishoudelijke producten zoals wasmachines, koelkasten, ovens en stofzuigers. Daarnaast hebben ze divisies die processoren en software ontwikkelen. 

Het bedrijf groeide in eerste instantie vanwege de zwart-wit televisies, die in de jaren 70 erg populair waren. Zo’n twintig jaar later produceerde Samsung de eerste digitale televisie, MP3 en DVD speler. Aan het einde van de jaren 90 richtte het bedrijf zich op haar maatschappelijke bijdrage en werd Samsung actief in sportmarketing.

De toenmalige CEO werd zelfs lid van het Internationaal Olympisch Comité. Sindsdien is Samsung een bekende partner in de sportwereld. Dit imago behouden ze bijvoorbeeld door al meerdere edities op rij de technologiesponsor van de Olympische Spelen te zijn. 

Dat Samsung telefoons en andere apparatuur populair zijn geworden, blijkt uit haar marktaandelen. Zo was het bedrijf in 2010 de grootste verkoper van elektronica wereldwijd. In het begin van de 21e eeuw was Samsung tien jaar lang de grootste in de wereldwijde televisiemarkt. 

Momenteel investeert het bedrijf vooral in 5 en 6G, AI en robots. Deze technologische vernieuwingen willen ze natuurlijk doorvoeren in de Samsung telefoons en apparatuur van de toekomst. 

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

samsung telefoon

Samsung principes

Wil je een nieuwe Samsung telefoon kopen, dan vind je het misschien ook interessant om te weten wat er achter het merk schuilt. Daar is Samsung transparant over. Ze laten zich leiden door vijf principes.

Allereerst ‘menselijke ervaringen’, waarmee bedoeld wordt dat het merk de mens centraal zet bij alles wat gedaan wordt. ‘Progressieve innovatie’ is het tweede principe en houdt in dat Samsung op zoek is naar innovatieve manieren om het leven te verbeteren. Ten derde ‘opstandig optimisme’, wat voor het bedrijf betekent dat ze de wereld willen veranderen. ‘Integriteit en transparantie’, het vierde principe, verwijst naar eerlijkheid tegenover klanten en het ecosysteem. En tenslotte ‘sociale verbetering’, waarmee Samsung duidelijk maakt dat ze streeft naar toegankelijke en duurzame technologie. 

Alle ins en outs weten over de nieuwste Samsung telefoon? Ga snel naar GSMWeb.nl

Samsung smartphone modellen

Samsung heeft verschillende series smartphones, die allemaal de term Galaxy in hun naam dragen. Er zijn vijf Galaxy families: de A, S, M, Z en Note. Lees hier meer over de Samsung telefoon vergelijken.

samsung smartphone

S familie

De Galaxy S-serie is de meest uitgeruste lijn Samsung smartphones. Dit is een van de meest succesvolle reeks telefoons van Samsung, die concurreert met de iPhones van Apple interne link naar apple iphone pagina. Ieder jaar komt er een nieuwe Galaxy S telefoon uit, met de afkorting van het jaartal in de naam. Zo is de Galaxy S21 de Samsung telefoon die de nieuwste snufjes uit 2021 bevat. De Galaxy S serie staat onder andere bekend om de goede camerakwaliteit. 

A familie

De Galaxy A-familie is wat minder high-end en bevat niet alle luxe functionaliteiten. In deze serie vind je dan ook wat goedkopere Samsung telefoons. Heb je nog een oude Samsung liggen uit de J-familie, die je wel goed bevallen is?

samsung smartphone

Kijk dan bij Samsung Galaxy A telefoons, want zij zijn de opvolger van de J-serie. Bij Samsung Galaxy A geeft het getal achter de A weer hoe uitgebreid het toestel is: van A21 tot A71. Om het wat ingewikkelder te maken: een nieuw toestel heeft dan een hoger nummer. De Samsung telefoon A52 volgt bijvoorbeeld op de A51

M familie

Wil je alleen de basisfunctionaliteiten van een Samsung smartphone? Dan is de Galaxy M-serie interessant. Dit zijn meer budget telefoons, die echter wel voorzien zijn van een goede batterij. Vooral op het gebied van camerakwaliteit en uiterlijk van de telefoon zijn deze Samsung smartphones minder vergeleken met de S en A familie.

Z familie

In 2019 introduceerde Samsung de Z serie: een reeks opvouwbare Samsung telefoons. De eerste Samsung Galaxy Z was de Z Fold. De Fold smartphones hebben een boek vorm, waardoor er een groot scherm openvouwt. In de Z serie zit ook de Z Flip, die verticaal in plaats van horizontaal opvouwbaar is en daarmee wat weg heeft van de vroegere klaptelefoons.

Note familie

Tenslotte is er nog de Note familie. Deze Samsung smartphones zitten qua formaat tegen een tablet aan. Er zit dan ook een stylus pen bij om aantekeningen mee te maken. Samsung is een van de weinige merken die succesvol is met de combi tussen smartphone en tablet. 

Zo zie je dat Samsung een breed assortiment telefoons heeft. Van high-tech naar meer budget lijn en opvouwbare schermen, Samsung biedt voor ieder wat wils. Benieuwd naar de beste Samsung telefoon? Bekijk de top 5 Samsung smartphones van dit moment.

Direct voordelig jouw Samsung smartphone bestellen? Doe het via GSMWeb.nl!

Besturingssysteem: Google Android 

Net als veel andere smartphones maken Samsung telefoons gebruik van Android. Dit besturingssysteem is makkelijk aan te passen en daarom kan Samsung er zijn eigen smaak aan geven. Denk aan Samsung Pay, de betaalservice die met Samsung smartphones te gebruiken is.

samsung telefoon kopen

Ook kunnen er makkelijk apps voor Android telefoons ontwikkeld worden. Op je Samsung telefoon heb je toegang tot de Google Play Store, waar al deze apps te vinden en te downloaden zijn. Omdat Android van Google is, synchroniseer je gemakkelijk Google services zoals mail en agenda op jouw Samsung telefoon. 

Bovendien stelt Samsung gebruikers van een smartphone met Android in staat om veel dingen te personaliseren. Denk aan het lettertype en indeling van schermen. Maar ook het hele thema van Android kun je aanpassen. Dan veranderen kleuren, icoontjes, geluiden en lettertype.

Geheugen van Samsung telefoons

Misschien herken je het wel: de opslagcapaciteit van je smartphone is bereikt. Een voordeel van Samsung smartphones is dat relatief veel de mogelijkheid hebben om het geheugen uit te breiden. Waar dit bij Apple bijvoorbeeld niet kan, kun je deze telefoons voorzien van een geheugenkaart. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meer foto’s op je telefoon bewaren en meer apps installeren. 

Daarnaast kun je zo’n geheugenkaart gebruiken om eenvoudig bestanden vanaf je telefoon naar je laptop te verplaatsen, of andersom. Zo kun je altijd ruimte vrijmaken op je Samsung smartphone, iets dat bij andere telefoon merken na verloop van tijd wel eens een probleem wordt.

nieuwe samsung

Het merk Samsung

Wil je een Samsung telefoon kopen, dan koop je bij een wereldwijd top-5 merk, volgens de Best Global Brands 2020 index. We zoomen in op de uitstraling van merk Samsung. 

Sinds 1993 bevat het logo van Samsung de kleur blauw. Eerst was dit een blauwe ovaal met daarop de merknaam in witte letters. In 2005 verdween de ovaal en werden de letters blauw op een witte achtergrond. Dit heeft Samsung gedaan zodat de merknaam van een afstand beter te lezen en herkennen werd.

Rondom het woord wordt namelijk altijd een ruime marge wit toegepast. Het logo is nu dus vrij simpel: alleen het woord Samsung, met de letter A zonder streepje. Dit is gedaan om een scherpe, eigentijdse uitstraling te creëren, aldus het bedrijf zelf. 

Naast het logo, zijn er natuurlijk meer dingen die de uitstraling van een Samsung smartphone bepalen. In het ontwerp van iedere Samsung telefoon wil het merk gedurfd, echt, eigentijds en speels zijn. Dat zijn de vier pijlers van de uitstraling die Samsung wil hebben. 

Als je wel eens een Samsung telefoon hebt gehad, dan herken je vast het geluid dat afgespeeld wordt bij het opstarten van de telefoon. Je kunt dit geluid en andere geluiden die kenmerkend zijn voor Samsung beluisteren

Wil je graag de Samsung en Iphone vergelijken? Lees hier verder over Samsung vs. Iphone.

Vandaag nog je Samsung telefoon bestellen? Ga snel naar GSMWeb.nl!

Laatste nieuws over iPhones!

Samsung telefoon: veel gestelde vragen

Welke Samsung telefoons bestaan er? 

Samsung biedt veel verschillende smartphones. Ze zijn op te delen in vijf families. De Galaxy S is de meest uitgebreide en innovatieve reeks. De A familie is wat simpeler en daardoor ook goedkoper. Samsung’s M-familie bevat echte budget telefoons met basis functionaliteiten. Opvouwbare Samsung smartphones vind je in de Z-familie. Tenslotte is er nog de Note-familie, een combinatie van een smartphone en een tablet. 

Hebben alle Samsung smartphones uitbreidbaar geheugen?

Samsung is een van de weinige fabrikanten van telefoons waar je een geheugenkaart in kunt doen. Niet elke Samsung smartphone heeft echter deze mogelijkheid. Wel zijn er in bijna elke Samsung lijn wel telefoons waarvan je het geheugen kunt uitbreiden

Wat is het voordeel van uitbreidbaar geheugen op een Samsung telefoon? 

Als je het geheugen van je smartphone kunt uitbreiden, kun je meer foto’s, video’s en apps op je Samsung telefoon bewaren. Daarnaast kun je via zo’n geheugenkaart gemakkelijk bestanden van en naar je smartphone overzetten. 

Direct een nieuwe Samsung bestellen?

Vergelijk de nieuwe Samsung modellen op GSMWeb.nl!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Samsung Telefoon: voor welke serie ga jij? (2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *