Sony Telefoon | Alle toestellen op een rijtje

Ben jij van plan om een nieuwe Sony telefoon te kopen? Dan is het fijn om vooraf te kijken naar een paar belangrijke aandachtspunten. In dit artikel helpen wij jou bij het kiezen voor de juiste nieuwe Sony smartphone.

sony smartphone

Lees snel verder voor alle ins- en outs zodat een nieuwe Sony telefoon kopen een stuk makkelijker wordt!

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Geschiedenis Sony

Het bedrijf Sony werd in Japan opgericht in 1946 en is tegenwoordig één van de grootste producenten in de elektronica- en entertainment sector. Sony is dus niet alleen een grote marktleider op het gebied van  telefoons, maar ook van andere bekende producten.

Door globalisering van het bedrijf groeide Sony een aantal decennia later uit tot een bekend bedrijf wereldwijd. Tegenwoordig heeft Sony een groot marktaandeel in de verkoop van telefoons en andere elektronica producten.

sony telefoon

Voordelen van een Sony telefoon

Hoewel Sony één van de minder bekende telefoonmerken is, komt een Sony smartphone met verschillende voordelen. We zetten ze hieronder uiteen.

Besturingssysteem

In tegenstelling tot Apple maakt Sony gebruik van het Android-besturingssysteem. Hierdoor is het systeem vrij bekend bij de consument en is het gebruiksvriendelijk. Het Android systeem geeft een overzichtelijk uiterlijk en biedt de mogelijkheid aan voor gebruikers om hun telefoon aan te passen naar persoonlijke voorkeuren.

Doordat Android het bekendste besturingssysteem is, worden er steeds meer apps voor aangemaakt. Je kunt dus vrijwel alle apps downloaden. De functie waarmee je de telefoon qua uiterlijk kan personaliseren is erg geliefd onder gebruikers. Elke telefoon kan je hiermee namelijk een uniek uiterlijk geven.

Alle Sony telefoons zelf vergelijken? Ga naar GSMWeb.nl!

Waterdicht

Sony geeft aan dat een groot deel van hun geproduceerde telefoons waterdicht zijn. Met de waterdichte functie hoef jij je geen zorgen te maken over mogelijke waterschade. Met een waterdichte telefoon is het namelijk zelfs mogelijk om onderwater te fotograferen. Ook is een waterdichte telefoon prettig wanneer je in de regen naar buiten gaat.

Het komt namelijk vaak voor dat telefoons die niet waterdicht zijn, defect raken wanneer het apparaat in contact met regen komt. Wel is het met waterdichte telefoons het geval dat zij nooit de volledige honderd procent waterdichtheid bereiken.

Het is daarom dus altijd verstandig om contact met water zo veel mogelijk te vermijden. Waterdichte telefoons zijn namelijk vooral gemaakt voor extra bescherming en bijvoorbeeld niet speciaal ontwikkeld voor onder water fotografie.

Wanneer je hebt gekozen voor een niet-waterdichte Sony mobiele telefoon, kan je er altijd nog voor kiezen om een waterdicht hoesje aan te schaffen. Ook deze hoesjes kunnen niet honderd procent garanderen dat jouw telefoon beschermt blijft tegen water, maar bieden wel een goede bescherming aan om de levensduur van jouw Sony smartphone te verlengen.

nieuwste sony telefoon

Batterij

De accu die zich in een Sony smartphone bevindt, heeft vaak een lange levensduur door geavanceerde technologie. De gemiddelde levensduur van huidige smartphones is tegenwoordig nog maar vijftien maanden. Een grote factor die hier in mee speelt is de accu van de telefoon. De accu wordt steeds minder efficiënt, hoe vaker je het oplaadt.

Het is daarom belangrijk om vaker op te laden met een korte tijd en vermijden dat je telefoon te lang aan warmte wordt blootgesteld. Ook is het aan te raden om alleen gebruik te maken van officiële laders. Dit zijn laders die met de telefoon bij aankoop worden meegegeven. Dit soort laders zijn ook op de officiële site van Sony zelf te vinden.

Het updaten van jouw Sony telefoon zorgt ervoor dat de apps sneller lopen en minder energie verbruiken. Dit komt doordat de nieuwste versies van de apps wordt gebruikt, waardoor jij beschikt over de nieuwste functionaliteiten van de app.

Naast dat het updaten van apps ervoor zorgt dat je batterij langer meegaat, gebruik je hierdoor waarschijnlijk ook de veiligste versie van de app en verklein je de kans op virussen.

Camera

Wil jij foto’s maken van een goede kwaliteit en wil je liever geen geld besteden aan dure camera’s? Dan is de Sony Xperia 1 II black hier het beste geschikt voor. Dit is een Sony telefoon die beschikt over hoge camerakwaliteit en waarmee je als consument jouw fotografie naar een hoger level kunt brengen.

nieuwste sony telefoon
De nieuwste Sony telefoon

De twee nieuwste modellen die Sony heeft onthuld, zijn de Xperia 1 III Xperia 5 III. Deze Sony mobiele telefoons onderscheiden zich van alle andere smartphones. Zij zijn namelijk de eerste smartphones die beschikken over een variabele zoomlens. Dit is een lens die fysiek kan meebewegen aan objecten.

Dit zorgt ervoor dat de telefoon de afstand van elk object meteen kan berekenen, wat uiteindelijk voor extreem scherpe foto’s zorgt. Ook heeft deze nieuwste Sony telefoon een sluiterknop in de camera zitten. Dit is een knop die jij zelf handmatig kan instellen om de scherpte van de foto alvast aan te passen. Deze camera komt dus erg dicht in de buurt van een professionele camera.

Vergelijk direct alle Sony smartphones op GSMWeb.nl!

Hoe kies je de beste Sony telefoon voor jou?

Elk jaar worden er nieuwe en geavanceerdere modellen van de Sony telefoons uitgebracht en deze hebben allemaal hun eigen speciale functionaliteiten. Het aanbod van de telefoons is erg groot (er worden meer dan tweehonderd Sony telefoons aangeboden op de markt) en daardoor kan het voor jou als consument erg lastig zijn om de juiste Sony telefoon uit te kiezen. Hieronder staan een paar belangrijke punten vermeld waar jij het besluit van jouw keuze op kan baseren.

Budget

Voordat je een nieuwe telefoon wilt aanschaffen, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Wanneer je een klein budget hebt, is het namelijk onverstandig om een telefoon uit een hoge prijsklasse aan te schaffen.

Een Sony mobiele telefoon die voor een minder hoge prijs wordt aangeboden, beschikt namelijk nog steeds over de belangrijkste functionaliteiten die je wilt gebruiken als consument.

Als jij een groot budget over hebt voor een Sony telefoon omdat je wilt profiteren van de beste functies kan je in dit geval het beste een Sony telefoon uit een hogere prijsklasse aanschaffen.

sony telefoon
De Sony Xperia

Functionaliteiten

Nu je het budget hebt vastgesteld, kan je kijken naar welke functionaliteiten je in je Sony telefoon wilt hebben. Wil je professionele foto’s maken? Dan kijk je naar een Sony telefoon die hoog aangeschreven staat qua camerakwaliteit. Vind je het belangrijk dat jouw telefoon waterdicht is? Dan moet je naar het cijfer kijken wat eronder bijgeschreven staat. Deze cijfers lopen van 0 tot 6 en geven de verschillende aspecten van waterdichtheid aan

Formaat

Sony staat tegenwoordig bekend om de grootte van beeldschermen op de telefoons. Dit kan erg prettig zijn voor consumenten, omdat ze er bijvoorbeeld gemakkelijker films op kunnen zien, of foto’s beter op kunnen terugkijken.

Sommige consumenten vinden het echter wel fijner om een niet te groot beeldscherm te hebben op hun telefoon. Vaak vinden gebruikers een te grote telefoon namelijk onprettig om vast te houden en vinden ze dat het apparaat teveel ruimte in beslag neemt.

Gelukkig biedt Sony nog steeds telefoons aan die beschikken over een kleinere grootte. Let dus bij aankoop van een Sony telefoon op het screen-to-body-ratio. Dit staat aangeven bij de specificaties van de Sony telefoon, maar kan je ook altijd vragen in de winkel zelf.

De gemiddelde ratio van telefoons is rond de 80%. Wanneer je dus liever een kleinere Sony smartphone wilt hebben, is het verstandig een ratio van een lager percentage uit te kiezen.

Bekijk de nieuwste Sony smartphones op GSMWeb.nl!

Snelheid

Een ander belangrijk onderdeel om op te letten is: snelheid. Wanneer je een traag-ladende telefoon hebt, kan dit voor veel frustraties zorgen. Een goede snelheid in een telefoon kan prettig zijn voor bijvoorbeeld gamen, of het gebruik maken van veel andere apps.

Wanneer je naar de snelheid van een Sony telefoon kijkt, is het belangrijk dat je weet hoe sterk de processor is die zich in de telefoon bevindt en hoe groot het werkgeheugen is. Hoe krachtiger een processor is, hoe sneller het uitvoeren van programma’s gedaan kan worden. Hoe groter het werkgeheugen in een telefoon is, hoe meer taken de telefoon tegelijkertijd uit kan voeren.

sony mobiele telefoon

Dit zijn twee van de belangrijkste onderdelen die de snelheid van de telefoon beïnvloeden en bepalen. Deze twee onderdelen staan ook vermeld in de specificaties van een Sony smartphone en zijn belangrijk om door te nemen, als je gebruik wilt maken van een snelle telefoon.

Soort abonnement

Het laatste belangrijke punt om over na te denken is wat voor abonnement het beste bij jou past. Je hebt de keuze uit verschillende abonnementen met toestel en sim only abonnementen. Niet elk abonnement is hetzelfde en daarom is het belangrijk dat je let op de verschillende voordelen die een abonnement voor jou kunnen leveren.

Conclusie – Is een Sony telefoon kopen iets voor jou?

Een nieuwe Sony telefoon kopen door te bepalen van welke functionaliteiten jij gebruik wilt maken, moet als het goed is nu een stuk gemakkelijker zijn. Eén van de belangrijkste punten om op te letten is het bepalen van het budget dat jij over hebt voor een Sony telefoon. Hierna weet je namelijk welke functionaliteiten je Sony telefoon beschikt en kan je uit die prijsklasse de beste telefoon uitkiezen.

Laatste nieuws over iPhones!

Benieuwd naar alle Sony telefoons?

Bekijk het volledige aanbod van Sony telefoons op GSMWeb.nl en bestel je telefoon veilig en voordelig!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Sony Telefoon | Alle toestellen op een rijtje

Nog meer telefoonmerken vergelijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *