Xiaomi telefoon | Alles over Xiaomi

De voordelige telefoon Xiaomi smartphone biedt veel voor een lage prijs. De reden dat deze smartphone Xiaomi telefoon liefhebbers steeds meer bekoort. In dit artikel ontdek je welk bedrijf achter de Xiaomi mobiel zit en wat de sterke punten zijn van dit toestel.

xiaomi telefoon
Xiaomi breekt snellaad record

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Xiaomi, van arme sloeber tot miljardenbedrijf

Xiaomi (“gierst” in het Mandarijn-Chinees) is het voornaamste merk van Xiaomi Corporation. Dit miljardenbedrijf is opgericht door toen al succesvolle serie-entrepreneur Lei Jun en vijf anderen die de technische expertise inbrachten.

Eerder richtte Lei onder meer een online boekhandel op.

Al vrij kort na het oprichten van Xiaomi bracht het bedrijf de eerste Xiaomi smartphone uit, de Xiaomi M1.

Xiaomi is gevestigd in Beijing. Deze ongebruikelijke plaats voor een elektronicabedrijf – alle andere Chinese giganten zitten in de Pareldelta in het verre zuiden, in plaats van rond de hoofdstad – is opvallend en hebben vermoedelijk te maken met de sterke rol van de Chinese communistische partij in het bedrijf.

xiaomi telefoon
De allereerste Xiaomi mobiel, de telefoon Xiaomi M1, was alleen voor de Chinese markt. De internationalisering volgde snel. – Chrisflyer777, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

De multimiljardair Lei Jun is ook een gevestigde partijbons, die in 2019 nog uitgeroepen is tot “Outstanding Builder of Socialism with Chinese Characteristics”. Hij valt bij Xi Jinping duidelijk beter in de smaak dan de in ongenade gevallen Jack Ma van Alibaba.

Multimiljardair als zoon van arme leraren

Ondanks zijn nederige achtergrond als zoon van leraren, is Lei nu 20 miljard waard. Dit kreeg de man voor elkaar door een uitermate goed stel hersens en een zeer goed politiek inzicht. Hij zal zichzelf niet zo in de nesten werken als de flamboyante Jack Ma.

Lei Jun is naar verluidt, een groot fan van de Amerikaanse Apple-founder Steve Jobs. Veel van de Xiaomi ontwerpen lijken “geïnspireerd” op Apple producten.

Lei Jun geeft ook ruiterlijk toe dat de Xiaomi producten nog niet zo goed zijn als Apple en Samsung. Maar dat gaat, gezien de pijlsnelle vooruitgang van Xiaomi, waarschijnlijk binnen twee jaar veranderen.

Goede toestellen die hun geld echt wel waard zijn, en een gruwelijke nachtmerrie voor de concurrentie, zijn de producten van Xiaomi in ieder geval nu al.

Apple, en zeker Samsung, kunnen zich maar beter flink zorgen maken.

xiaomi smartphone
Lei Jun is een groot fan van Steve Jobs. Volgens hardnekkige geruchten is Lei betrapt op het gebruik van een iPhone. Alleen qua gebruiksvriendelijkheid kan Xiaomi nog wat van Apple leren. – China.org.cn

Om het budget deel van de markt te bedienen, richtte Xiaomi het merk Poco op. Dit merk werd mateloos populair in onder meer India, waar het het bestverkochte smartphone merk werd.

Naast met smartphones, is Xiaomi nu ook actief op de elektrisch rijden markt, domotica en nu ook laptops.

Niet alleen Huawei, maar ook Xiaomi stond een tijdje op de zwarte lijst in de VS. Vermoedelijk door de innige banden met de Chinee communistische partij, en het verpletterende succes van het bedrijf, waardoor het een bedreiging vormt voor de Amerikaanse technische hegemonie.

Xiaomi is namelijk ook groot in domotica en kan daarmee in theorie enorm veel persoonlijke data naar de webservers van de Chinese geheime dienst sturen. Van die zwarte lijst is het bedrijf, na een rechtszaak, nu weer af gehaald.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Wat zijn de sterke punten van Xiaomi smartphones?

Sterke punten van Xiaomi zijn de zeer goede technische kwaliteit, de lage prijs en de redelijke winstmarge. Xiaomi kan extreem goede toestellen maken voor een lage prijs, zonder dat het bedrijf verliezen hoeft te draaien. Zwak punt van Xiaomi is de perceptie bij consumenten in het westen.

Hier wordt de telefoon nog steeds als een goedkoop merk gezien, terwijl technisch gezien het om sommige van de beste toestellen ter wereld gaat. Maar voor ons, consumenten die voor de inhoud gaan, is dat juist goed nieuws. Het betekent dat wat je voor een Xiaomi toestel betaalt, ook echt voor goede hardware is en niet voor lucht.

Onderdeel van het Xiaomi bedrijfsmodel is veel verdienen aan aanverwante diensten. Vandaar, dat Xiaomi telefoons volgepropt zijn met allerlei Xiaomi apps. Deze bloatware, die vaak slecht geprogrammeerd is, is dan weer een minpuntje. Maar veel van deze bloatware kan je weer verwijderen. En dan houd je een goed toestel over.

Innovatie voor iedereen.

Bedrijfsmotto Xiaomi

De nieuwste Xiaomi smartphone kopen

Elk jaar komen er nieuwe telefoon Xiaomi mobieltjes uit. Xiaomi smartphone is een actief merk, dat voortdurend nieuwe modellen uitbrengt. Hierbij zijn ze meer trendvolgend dan trendsettend.

Dus op zich haal je een goed toestel in huis met veel hardware voor je geld, zeker bij de budget en midrange modellen. De vaak gebrekkige software krijg je er of je wilt of niet, bij.

xiaomi smartphone
De Xiaomi smartphones zijn value for money, maar zitten wel propvol met allerlei vaak gebrekkige Xiaomi software.

Maar verwacht geen radicale vernieuwingen. De originaliteitsprijs, zoals LG, Cat of Nokia, zullen ze niet snel verdienen. Wel zijn ze qua technologische innovatie onderdeel van de wereldtop.

Productfamilies van Xiaomi

Omdat Xiaomi net als Samsung alle drie segmenten van de markt bestrijkt, heeft het Chinese miljardenbedrijf zich kunnen ontwikkelen tot de grootste aanbieder van mobiele telefoons wereldwijd.

Xiaomi kent twee productlijnen. Drie, als je het Xiaomi merk Poco meerekent, wat we hier zullen doen.

Xiaomi Mi smartphones

De duurste en technisch gezien ook beste Xiaomi smartphones vind je onder de Xiaomi Mi lijn. Deze is weer gedifferentieerd in de in Nederland minder bekende Mi Note Series, Mi Max Series, de Mi MIX Series en de Mi T Series.

Hieronder ook steeds meer andere apparaten, zoals robotstofzuigers, game monitors en smartwatches.

In deze range toestellen vind je onder meer het vlaggenschip van Xiaomi, de Xiaomi Mi 11, dat qua hardware de Samsung Galaxy S21 dicht nadert, maar qua gebruiksvriendelijkheid en Android update support, nog niet.

telefoon xiaomi
Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Redmi smartphones

De midrange Xiaomi smartphones vind je onder de Redmi lijn. Deze Xiaomi telefoons kenmerken zich door een zeer scherpe prijs in verhouding tot hun hardware specificaties.

Op dit moment is het Redmi toestel om in de gaten te houden, de Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

telefoon xiaomi
Xiaomi Redmi Note 9

Daarmee zet Xiaomi de aanval, zeg maar gerust: de ronkende kettingzaag, in op de drie maal zo dure Samsung Galaxy Note 10.

Xiaomi Poco smartphones

Ook de Poco budget range van Xiaomi kent een zeer scherpe prijs in verhouding tot de specificaties. De Poco-toestellen zijn in minder rijke landen erg populair om die reden.

smartphone xiaomi
Xiaomi Poco X3 Pro

Voor de, immers rijkere, Nederlanders en Vlamingen zijn de high-end Poco’s het meest aantrekkelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan het model Xiaomi Poco X3.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Waar kan je een Xiaomi telefoon kopen?

Xiaomi timmerde altijd al hard aan de weg qua marketing – Lei Jun is hier erg goed in – en tegenwoordig is het merk in bijna elke winkel en webshop met mobiele toestellen in het assortiment wel te koop. Ook zijn er Xiaomi outlets waar je rechtstreeks je toestellen bij de fabrikant kan kopen, al is dit duurder.

Een betrouwbare webshop zoals GSMweb.nl is even betrouwbaar, maar voordeliger dan een winkel.

Wil je een mooie Xiaomi, maar weet je niet welke? Dan kan je ook advies vragen bij gsmweb of andere (web) winkels.

Direct alle modellen Xiaomi smartphone met elkaar vergelijken? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Waarom een Xiaomi telefoon?

Xiaomi kenmerkt zich dus door het leveren van relatief goede hardware voor het geld dat de toestellen kosten. Dat verschil is vooral duidelijk bij midrange en budget telefoons.

Bij flagship toestellen zit er standaard al een hoge prijs op de nieuwste hardware, waardoor de scherpe onderhandelings- en inkoopkunsten van Xiaomi minder uithalen. Fabrikanten als Qualcomm moeten sowieso hun flinke investeringen in nieuwe hardware productie lijnen er eerst uithalen en hebben dus weinig ruimte om kortingen uit te delen.

Kan je leven met de wat mindere gebruiksvriendelijkheid, de vele bloatware en het wat lakse Android updatebeleid van Xiaomi, dan heb je een goed en snel toestel voor weinig geld.

De features van de nieuwste Xiaomi telefoons bekijken? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Besturingssysteem

De Xiaomi smartphone maakt gebruik van Android, met hun eigen grafische schil MIUI er over heen gelegd. MIUI kent zowel de nodige aanhangers, als haters. Het aantal updates van Android valt een beetje tegen vergeleken met die van bijvoorbeeld Samsung.

Snelle laadtijd

Net als andere merken heeft Xiaomi de trend naar snellere laadtijden goed opgepakt en weet hiermee geregeld de aandacht te trekken.

Zo is Xiaomi op dit moment de wereld recordhouder met een oplaadvermogen van 120 watt. Dat wil zeggen dat je mobieltje in ongeveer een kwartier helemaal vol zit.

smartphone xiaomi
Xiaomi is op dit moment wereldrecordhouder snel opladen.

5G-netwerk

Het 5G-netwerk werd in Oost-Azië, waaronder China, veel sneller uitgerold dan hier, wat verklaart waarom smartphone merken als Xiaomi en Samsung veel eerder dan bijvoorbeeld Apple 5G functionaliteit aan hun telefoons hebben toegevoegd.

5G biedt de nodige voordelen aan gebruikers, waaronder het veel snellere internet. Omdat 5G op kortere golflengtes werkt dan de bestaande 3G en 4G, kunnen er veel hogere data transmissiesnelheden bereikt worden zonder dat het netwerk de andere netwerken in de weg zit. Nadeel van 5G is dat het bereik in vergelijking met 4G vrij beperkt is en de uitrol in Nederland pas einde 2021 in de steden plaats heeft gevonden.

Direct alle relevante Xiaomi smartphones met elkaar vergelijken? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

FAQ Xiaomi smartphone

Wat zijn de nieuwste Xiaomi smartphones?

Door Xiaomi in het zonnetje gezette modellen zijn het vlaggenschip Xiaomi Mi 11, de voor zijn hardware specs spotgoedkope Xiaomi Note 8 Pro en de

Waar komt de naam Xiaomi vandaan?

Xiaomi (小米) betekent letterlijk “gierst”. Landbouwkundig gezien is gierst een taaie graansoort, die het in droge klimaten en slechte grond uithoudt, waar andere graansoorten niet kunnen groeien. Volgens oprichter Lei Jun staat gierst symbool voor het brengen van innovatie naar nieuwe gebieden.

Wat is het voordeel van Xiaomi?

Xiaomi richt zich in dit stadoium vooral op het veroveren van marktaandeel, door technisch hoogwaardige en goedkope toestellen te leveren. Dat lukt de fabrikant erg goed. Xiaomi is in veel landen nu de populairste smartphone.

Conclusie

Xiaomi telefoons behoren qua hardware tot de beste in de markt en overtreffen zelfs de marktleiders op enkele puntjes. Daarbij kennen ze een scherpe prijsstelling, vooral bij de budget en mid range modellen. Geen wonder dat het merk snel groeit en nu al de grootste telefoon producent ter wereld is.

Met een Xiaomi toestel haal je dus een telefoon in huis die qua hardware zijn geld zeker waard is. De gebruiksvriendelijkheid is dan wat minder, maar in principe is dat iets waar je aan kan wennen. De bloatware kan je vaak verwijderen en vervangen dor je eigen apps.

Xiaomi heeft ook enkele nadelen. De voornaamste is dat de software en het Android updatebeleid wat te wensen over laat.

Maar per saldo is het merk een goede keus, vooral voor wie een kwalitatief goede telefoon voor weinig geld wil.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Voordelig de beste Xiaomi bestellen?

Snel de Xiaomi toppers vergelijken? Dat kan eenvoudig via GSMWeb!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Xiaomi telefoon | Alles over Xiaomi

Meer smartphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *