Xiaomi Poco X3 | Review: betaalbare krachtpatser overtuigt

De Xiaomi Poco X3 kopen geeft je een betaalbaar middenklasse toestel, dat veel waar voor haar geld biedt. In deze Xiaomi Poco X3 review daarom vooral lovende woorden.

xiaomi poco x3
De Xiaomi Poco X3 NFC is een goed toestel voor een relatief lage prijs.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Xiaomi gaat door haar naam waar te maken, door uitstekende telefoons af te leveren voor een zeer scherpe prijs. De Xiaomi Poco X3 NFC is waarschijnlijk een absolute nachtmerrie voor concurrenten, met deze ongekende prijs-kwaliteitsverhouding. Vooral de camera en het scherm overtuigen bij deze sterke middenklasser.

Xiaomi Poco X3 review: middenklasser voor de prijs van een budgettelefoon

https://www.gsmweb.nl/t-mobile/xiaomi/xiaomi-redmi-note-10-5g-128gb/45591871

Xiaomi heeft als bedrijfsmotto: innovation for everyone. Xiaomi vertaalt dat in een zeer krachtige serie betaalbare telefoons, die technisch voorop lopen en overtuigen met zeer goede specs.

Wat dat betreft is deze Xiaomi Poco X3 review wellicht wat eenzijdig, maar het is moeilijk om voor deze lage prijs anders dan overwegend lovende woorden voor dit krachtige toestel te hebben.

In zijn prijsklasse is dit toestel verreweg het beste.

xiaomi poco x3
De Xiaomi Poco X3 kopen kan in meerdere varianten en ook kleuren. Bron: Xiaomi

Als Xiaomi doorgaat met het uitbrengen van dit soort eersteklas toestellen, zal het bedrijf snel de leidende rol van Samsung overnemen. De vraag is of we daar blij mee moeten zijn, kan je met “ja” of “nee” beantwoorden, om de redenen hieronder.

Camera’s

poco x3 review

Voor een toestel met een prijs onder de 200 euro heeft de Xiaomi Poco X3 NFC verbluffend goede camera’s. Duidelijk heeft het bedrijf van voorman Lei Yun, geheel volgens de bedrijfsfilosofie van Xiaomi, niet bezuinigd op de specs voor dit toestel voor armere mensen.

En uiteraard levert een massaal verkochte telefoon met een dergelijke haast military grade topcamera, miljarden foto’s, dus heel bruikbare info op voor de Chinese backdoors die er mogelijk in zitten.

Overigens zitten die hoogstwaarschijnlijk ook in iPhones en Samsungs, gezien de Pegasus affaire. Dus het is kiezen tussen de CIA en de Chinese geheime dienst MSS. Dus, dear Alice, pick your poison. Meer info in de backgrounder.

poco x3 review
De Xiaomi Poco X3 NFC is voorzien van drie behoorlijk goede camera’s, plus dieptesensor. Bron: Xiaomi

Xiaomi Poco X3 specs zeer indrukwekkend

Daarom kan je het beste gewoon een goede telefoon kopen. Afgeluisterd word je toch wel. En goed is dit toestel zeker. De Xiaomi Poco X3 specs zijn zonder meer indrukwekkend.

Primair: 64Mp, Sony IMX682, 1/1,73″, f/1,9, quad-bayer, pdaf
Ultragroothoek: 13Mp, f/2,2, 1,0μm, 119 graden
Macro: 2Mp, f/2,4
Dieptesensor: 2Mp, f/2,4
Selfie camera: 20 MP

Achter deze hardware zit goede beeldbewerkingssoftware, dezelfde die ook in duurdere Xiaomi modellen zit. De fotos’s zijn over het algemeen van goede kwaliteit, alhoewel de kwaliteit wisselt van redelijk goed (fotograferen van bomen e.d.) tot topklasse. Ook selfies zijn van vrij goede kwaliteit. Video opnames kunnen beter.

Scherm

Ook de Xiaomi Poco X3 specs qua scherm zijn uitstekend. Het scherm heeft werkelijk indrukwekkende specs voor zijn prijsklasse.

Het toestel heeft een 6,67 inch IPS, wat fors is. Ook heeft het een maximale refresh snelheid van 120 Hz. Hiermee overtreft het zelfs de Apple iPhone 12. De resolutie is 2400 x 1080 pixels, FHD+-kwaliteit dus.

Omgerekend is dat een 20:9 aspect ratio. 20:9 aspect ratio. Het scherm is compatibel met de HDR10 standaard.

poco x3
Een zeer hoge resolutie en een minieme uitsparing voor de selfie camera. We stand impressed.

Het scherm is ook erg helder en scherp. Kortom, een goed beeld, zeker bij een betaalbare telefoon als deze, al is de kleurverdeling niet helemaal topklasse.

Processor

De schermresolutie en de verversingssnelheid van dit toestel zijn zeer hoog. Geen wonder, dat om de Xiaomi Poco x3 specs aan te vullen, gekozen heeft voor een zeer snelle processor, de Qualcomm Snapdragon 732G.

Deze kan met gemak de zeer hoge eisen van het scherm bijhouden. Dankzij enkele tweaks door Qualcomm kan deze chip beter games ondersteunen dan de verder vrijwel identieke, eerdere, Snapdragon 730. Daarbij hoort ook een Adreno 618 GPU en 6 GB RAM.

poco x3

De Qualcomm Snapdragon 732G is een goedkope maar krachtige processor. Met dit enorme scherm is dat geen overbodige luxe. Bron: Quora

Accuduur en snelladen

De accu van de Poco X3 is zeer groot, maar liefst 5160mAh. Erg vaak hoef je deze dus niet op te laden. Bij zuinig gebruik gaat een lading twee dagen mee.

Dit verklaart mede de populariteit van deze smartphone in armere landen, waar de elektriciteitsvoorziening erg onbetrouwbaar is.

poco x3
In de buurt van de 200 watt in top Xiaomi modellen, komt de 33 watt snellaadfunctie natuurlijk niet.

Helaas ondersteunt deze telefoon alleen laden met draad, zoals alle telefoons in deze prijsklasse. Wel is de snellaadfunctie met 33 watt heel behoorlijk.

Software

De Poco X3 draait Android 10 met het eigen besturingssysteem MIUI 12, inclusief Poco Launcher.

Veel mensen vinden deze software irritant, omdat je veel reclame te zien krijgt. Dankzij deze reclame is de prijs voor deze smartphone laag.

Maar gelukkig kan je veel van deze opdringerige programma’s verwijderen. Op internet staan veel tips.

Xiaomi Poco X3 Review
Xiaomi verdient een deel van de lage toestelprijs terug met allerlei adware. Maar deze kan je er voor een groot deel afhalen.

Xiaomi staat niet bekend om de vele updates. Ongeveer twee jaar nadat een toestel uit productie is gegaan, stopt de support. Waarschijnlijk komt er in een update nog wel een upgrade naar Android 11.

Sommige bijgeleverde functies zijn handig en kan je beter laten zitten. Xiaomi Remote bijvoorbeld, laat je telefoon als IR afstandsbediening werken. Handig, die hoef je dan niet meer te zoeken als je de afstandsbediening kwijt bent.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Xiaomi Poco X3 review: geluid

Geluid is beslist een bonus bij dit toestel. De geluidskwaliteit is zeer goed dankzij de dubbele speaker.

Ook heeft het toestel nog een plek waar je je koptelefoon in kan prikken, wat bij duurdere toestellen om onbegrijpelijke redenen helaas ontbreekt.

De gamers gaan erg blij worden van de vibratiepatronen, en andere game ondersteuning, waardoor de smartphone veel weg heeft van een portable game console. Zeker, gezien het zeer voortreffelijke geluid. Wel moet je er dan nog een Android joystick bij halen.

Uitgebreide sensorset

De sensorset is vrij compleet met naast een NFC chip, proximity sensor, ambient light sensor, een accelerometer, een gyroscoop, gyroscoop, een elektromisch kompas, een lineaire (tril) motor en een IR blaster (ideaal voor infrarood afstandsbediening). In combinatie met de enorme batterij maakt dit een goed toestel voor augmented reality games zoals Pokémon Go en Ingress. De Xiaomi Poco x3 specs qua sensorset zijn dus zeker in orde!

Opslag SD uitbreidbaar

Nog een voordeel is dat je in dit toestel een SD-kaartje bij kan prikken. Zo kan je het geheugen flink vergroten.

Qua interne opslag is dit toestel met 64 GB intern wat krap bemeten. Maar als je de meest irritante bloatware verwijdert, en het toestel uitrust met een flink grote SD kaart, hoef je je qua opslag geen zorgen te maken. Ook kan je voor vier tientjes extra de versie met 128 GB interne opslag nemen. Dit is geen gek idee, als je veel fotografeert. Daarmee heb je het enige zwakke punt in de Xiaomi Poco x3 specs verholpen.

Xiaomi Poco X3 hoesje en andere accessoires

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Om je toestel te beschermen, en er een paar jaar plezier van te hebben, is het zeer aan te raden een passend Xiaomi Poco X3 hoesje te kopen. Op GSMweb vind je veel passende hoesjes, waaronder voor dit toestel.

Hoewel de bouwkwaliteit van de Poco X3 solide is, is dit nooit een overbodige luxe. Dit beschermt het scherm ook tegen krassen.

Xiaomi Poco X3 Review
Black Hoco powerbank met 20.000 mAh capaciteit. Voldoende om je Poco 4x op te laden. Bron: bol.com

De Poco X3 heeft een heel indrukwekkende batterij, waardoor je er zeker een volle werkdag mee kan werken. Maar voor noodsituaties is het altijd handig een powerbank bij je te hebben.

Xoals de Black Poco snellaad powerbank.

Dankzij de zeer grote capaciteit van 20.000 mAh kan je je Poco 4x opladen. Voldoende voor een korte kampeer vakantie.

Xiaomi Poco X3 los toestel prijs

De Xiaomi Poco X3 is verkrijgbaar voor rond de tweehonderd euro, 250 euro voor de versie met 128 GB opslag. Omdat dit onder de driehonderd euro is, kan je ook een abonnement met toestel afsluiten zonder bijbetaling of BKR registratie.

Nog meer weten over deze smartphone? Vergelijk ze op GSMWeb.nl!

Conclusie Xiaomi Poco X3 review

Deze Xiaomi Poco X3 review kunnen we besluiten met de conclusie dat Xiaomi een erg sterk toestel heeft uitgebracht met de Poco X3.

Echt breekpunten heeft het niet, zeker voor deze prijs is het de beste telefoon in zijn prijsklasse van rond de tweehonderd euro. Op bepaalde punten, zoals scherm, camerakwaliteit, accuduur en geluidskwaliteit presteert het toestel zelfs op topniveau.

Anders dan Huawei, valt Xiaomi niet onder Amerikaanse handelssancties. En kunnen Google apps gewoon op het toestel worden geïnstalleerd. Dus wil je heel veel telefoon voor je geld, dan moet je deze telefoon met zijn sterke specs niet laten liggen.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

FAQ Xiaomi Poco X3 review

Waarom de Xiaomi Poco X3 kopen?

Vanwege het uitstekende scherm, camera, goede processor en de goede interconnectabiliteit met bestaande hardware, voor een lage prijs. In zijn prijsklasse is dit het beste toestel.

Wat is het voornaamste nadeel van de Xiaomi Poco X3?

Dat is de vele irritante software. Maar die kan je er gewoon afhalen. Dan heb je een erg goed toestel in handen voor maar weinig geld.

Xiaomi Poco X3 los toestel of abonnement?

In principe is het altijd beter om een een toestel los te kopen. Een abonnement met telefoon is een verkapte lening, dus betaal je rente. Meer heb je geen spoaargeld, en wil je wel een mooie telefoon, dan kan je een abonnement met de Xiaomi Poco X3 kopen.

Overtuigd door deze Xiaomi Poco X3 review?

Regel je Poco voordelig bij GSMWeb!

Veilige telefoon: backgrounder

De Xiaomi Poco X3 NFC bevat waarschijnlijk hardwarematige en softwarematige backdoors. Overigens is dat, gezien de Pegasus affaire, ook zo met de “onkraakbare” Samsung en iPhone telefoons.

Pegasus was in staat om zelfs zonder dat berichtjes geopend werden, een Samsung en Apple telefoon over te nemen. Dat kan volgens veiligheidsdeskundige Rob Braxman alleen, als de Amerikaanse overheid in de hardware backdoors in liet bouwen, die via Pegasus getriggerd werden. Blijkbaar heeft NSO, het bedrijf dat Pegasus ontwikkelde, deze op de een of andere manier ontdekt. Zijn argumenten zijn uitermate overtuigend.

Eng. Heel erg eng. Dat heeft het leven gekost van enkele moedige mensen, zoals journalisten, die de misdaden van de dictatoriale regimes waaronder ze zuchten aan het licht brachten. En Pegasus reikte diep. Zelfs de Franse president Macron werd afgeluisterd.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-xiaomi-telefoon-alles-over-xiaomi/”]

Veilige telefoons bestaan niet

De batterij er uithalen kan helaas niet meer bij nieuwe telefoons. Het enige wat je dus kan doen is het ding elektronisch afschermen (metalen blik en aluminiumfolie) als je niet afgeluisterd wilt worden.

Alhoewel je technologische wonder dan nog steeds via de microfoon interessante info kan oppikken en naar zijn baasje zal sturen als er weer netwerkverbinding is.

Accu er uit

Wil je echt een veilige telefoon, koop dan domweg eentje waar de accu uitgehaald kan worden. Zoals de Fairphone 3. En haal die er uit als je even niet afgeluisterd wil worden. Ondanks al die mooie verhalen over privacy en “onkraakbare” telefoons: de veiligste telefoon is een morsdode telefoon met de accu er uit.

Voor geheime diensten veilige mobiele telefoons bestaan niet, tenzij je die zelf bouwt. Daarom is het slimmer om gewoon voor een goede, goedkope telefoon te gaan. Zoals deze Xiaomi Poco X3 kopen.

Van de Chinese geheime dienst heb je als gewone burger niet veel last, tenzij je hightech werk doet. In dat geval: als je leidinggevenden je dan al niet hebben geïnstrueerd: laat je telefoon dan in een kluis liggen als je aan het werk bent. Elk apparaat waar het woord smart in voorkomt, is een beveiligingsrisico.

Go loco, o Poco!

Investeer in veel telefoon voor je geld bij GSMWeb!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Xiaomi telefoon | Alles over Xiaomi » Xiaomi Poco X3 | Review: betaalbare krachtpatser overtuigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *