Top 5 beste elektrische auto’s

De beste top 5 elektrische auto’s op een rij

Duurzame keuze

Powered by YourMoby

De top 5 beste elektrische auto’s vergelijken?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende elektrische auto’s verkrijgbaar. Gelukkig maar, want elektrisch rijden is een stuk beter voor het milieu. Daarbij zijn de verbruikskosten over het algemeen ook een stuk voordeliger. Het kopen van een EV is even een investering, maar die haal je er snel genoeg ook weer uit!

Populaire automerken die bekend staan om hun EV’s zijn Tesla, Volkswagen, Polestar en Hyundai. Steeds meer automerken komen met auto’s die volledig of gedeeltelijk elektrisch rijden.

Denk hierbij aan plug-in hybrides, full hybrid en zelfs auto’s die op waterstof rijden. In deze vergelijking vind je de top 5 beste elektrische auto’s van dit moment!

Powered by:

Waar moet je op letten bij het kiezen van elektrische auto’s?

Type elektrische auto

Ga je voor volledig elektrisch, hybride of een auto op waterstof? Een volledig elektrische auto is erg zuinig en moet regelmatig opgeladen worden. Bij hybride auto’s werkt de verbrandingsmotor samen met de elektromotor. Je rijdt zo efficiënt mogelijk met zo min mogelijk verbruik. Een auto op waterstof is nog volop in ontwikkeling en dus is het aanbod nog beperkt. Doe onderzoek naar de verschillen, zodat je rekening kan houden met de voor- en nadelen van de diverse EV’s.

De actieradius

De actieradius is de afstand die een EV kan rijden op één acculading. Het aantal kilowattuur (kWh) slaat op de power van het accupakket. Afhankelijk van welke elektrische auto je hebt en wat jouw rijstijl is, wordt bepaald wat de afstand is die je kunt afleggen.

Snelladers langs de snelweg en thuisladers zorgen ervoor dat je je auto weer kunt opladen. De nieuwe EV’s hebben vaak een grotere actieradius dan de oudere modellen. Houd hier rekening mee tijdens je zoektocht naar een model dat past bij jou.

Budget

Het budget wat je uit wilt geven aan een elektrische auto is van grote invloed op je keuze. Hoewel de aanschafprijs vaak hoog is, kun je bij een elektrische auto profiteren van lagere gebruikskosten en dat is een groot voordeel.

Bedenk dus vooraf goed wat jouw budget is voor het aanschaffen van een auto en wat de maandelijkse kosten ongeveer worden. Tegenwoordig is er een ruim aanbod op de occasionmarkt, waardoor je ook tegen een goede prijs een elektrische tweedehands auto kunt aanschaffen.

Opladen van de accu

Een elektrische auto heeft een accu die opgeladen moet worden. Hoe groter de accu, hoe langer je ermee kunt rijden. Tegelijkertijd kost het ook weer meer tijd om een elektrische auto met een grote accu op te laden. Als je regelmatig lange afstanden rijdt, dan wil je weten hoeveel tijd het kost voor de elektrische auto om te snelladen.

Daarbij is het goed om te kijken naar het type stekkeraansluiting die de auto heeft. Als je de EV ook thuis op wilt laden, is het belangrijk om de juiste laadpaal en aansluiting te kiezen passend bij de elektrische auto.

Comfort

Waar denk je aan bij comfort? Zodra je hebt nagedacht over zaken als de actieradius en welk type auto je wilt kopen, kun je gaan nadenken over welke modellen een hoog comfort hebben. Denk hierbij aan een EV met automatische transmissie. Je hoeft dan niet zelf te schakelen en bovendien trekt de auto snel op dankzij de elektromotor.

Kijk ook naar het interieur van de auto. Wil je een auto die voorzien is van de laatste software en technische snufjes, of is dat voor jou niet zo belangrijk. Misschien heb je een gezin en is het noodzakelijk om een ruime elektrische auto te hebben. Afhankelijk van jouw smaak en vereiste, zijn er genoeg soorten elektrische auto’s die bij je passen.

Nieuw of tweedehands

Wil je een elektrische auto kopen, dan is dat een investering. De aanschaf prijs ligt hoger dan bij een benzineauto, maar daar krijg je wel lagere brandstofkosten, lagere wegenbelasting en lagere onderhoudskosten voor terug. De aanschafprijs ligt meestal hoger, vanwege de productiekosten van de accu en de nieuwste software.

Als je kiest voor een nieuwe EV dan weet je zeker dat de accu van optimale kwaliteit is en heb je meestal een hogere actieradius. Toch kun je diverse elektrische auto’s tegen een relatief scherpe prijs terugvinden op de occasionmarkt. Kies je voor tweedehands, dan moet je wel goed onderzoek doen naar de auto die je kiest. Daarbij kun je er ook voor kiezen om een auto te leasen!

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

De beste elektrische auto’s

BMW i3
Pros:
 • Cruise control adaptief
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • Volledig elektrisch
 • Compact en praktisch
Kia Niro
Pros:
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • DAB ontvanger
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • In elektrisch en hybride variant beschikbaar
Peugeot e-208
Pros:
 • Connected services
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • Ledverlichting
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
Lasso Brag

Voor welk merk kies jij?

Als je een elektrische auto koopt, dan wil je natuurlijk dat deze bij jou past. Er zijn verschillende merken die allemaal zijn voorzien van een eigen gebruiksduur, comfortniveau en belang van hightech snufjes. De volgende automerken zijn toonaangevend op het gebied van elektrisch rijden.

Beste elektrische auto's Kia

Kia

Dit Koreaanse automerk maakt tegenwoordig deel uit van de Hyundai Motor Company. Kia staat bekend om de compacte auto’s die op markt worden gebracht. Het automerk produceert ook goede elektrische auto’.s

beste elektrische auto's: tesla

Tesla

Tesla is een van de bekendste spelers onder de elektrische auto’s. Bekend met geavanceerde auto’s die snel accelereren en een enorme afstand kunnen afleggen. Met een Tesla ben je verzekerd van een elektrische auto voorzien van de nieuwste techniek.

beste elektrische auto's hyundai

Hyundai

Hyundai is een merk dat bekend staat zuinige en betrouwbare auto’s te produceren. Het merk heeft diverse elektrische auto’s op de markt gebracht en is ook continu bezig met de doorontwikkeling hiervan.

Vergelijk de beste elektrische auto’s

BMW i3

De BMW i3 is de perfecte elektrische auto voor de binnenstad. Het model is vergelijkbaar met andere kleinere stadsauto's, zoals de Smart en Fiat 500e. Het voordeel is dat deze EV niet alleen compact is en een simpel design heeft, de auto is ook nog eens relatief betaalbaar.

Pros:
 • Cruise control adaptief
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • Volledig elektrisch
 • Compact en praktisch
Kia Niro

De Kia Niro is leverbaar in zowel een hybride als een volledig elektrisch model. Deze tijdloze auto brengt je veilig van A naar B, dankzij de autobediening op het stuur en het ingebouwde navigatiesysteem. Maak gebruik van de extra opties, zoals bijvoorbeeld een verstelbaar stuur en een automatisch dimmende binnenspiegel. De Niro is niet meer weg te denken bij de beste elektrische auto's.

Pros:
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • DAB ontvanger
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • In elektrisch en hybride variant beschikbaar
Peugeot e-208

De elektrische Peugeot e-208 is voorzien van goede veiligheidssystemen. De auto heeft 16 inch lichtmetalen velgen, ledverlichting en een in delen neerklapbare achterbank. De e-208 heeft een keyless startknop en rijdt volledig elektrisch.

Pros:
 • Connected services
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • Ledverlichting
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
Opel Corsa-E

De Opel Corsa-E Edition heeft een vermogen van 136 pk en rijdt volledig elektrisch. Het is een automaat en dat maakt je rit soepel en gemakkelijk. De compacte auto heeft genoeg ruimte om meerdere personen te vervoeren en de auto is voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen.

Pros:
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • Ledverlichting
 • Navigatiesysteem
 • Goede veligheidsvoorzieningen
Lasso Brag

Conclusie: hoe kies je een passende elektrische auto

Het is vooral belangrijk om alle aspecten die voor jou belangrijk zijn op een rijtje te zetten. Er zijn enorm veel goede elektrische auto’s op de markt en dus is het handig om na te denken over zaken als het budget, de gewenste actieradius en comfort. Denk goed na over jouw eisen en wees realistisch wat betreft het budget dat je te besteden hebt.

Meer over elektrisch rijden

Wil je meer weten over alle voor- en nadelen van elektrisch rijden, of wil je meerdere type elektrische auto’s vergelijken?

In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrisch rijden in diverse modellen.

elektrische auto's

Vind jouw elektrische auto

We hebben alle stappen voor je op een rij gezet. Benieuwd naar onze buying guide?

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het uitkiezen van de beste elektrische auto? We hebben de meest veelgestelde vragen op YourMoby voor je verzameld.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische auto?

Voor je een elektrische auto koopt, is het handig om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Gebruik hiervoor een buying guide, zodat je niks over het hoofd ziet.

Wat is de levensduur van de accu van een elektrische auto?

De levensduur is afhankelijk van de auto die je hebt. Onder normale omstandigheden gaat de batterij tussen de 10 en 20 jaar mee.

Antwoord…..

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby