Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone. De technologie heeft zich zo ver ontwikkeld dat je vrijwel alles kunt met een telefoon, logisch dus dat het aanbod ook gigantisch is geworden. Voor veel mensen is een telefoon vergelijken een hele onderneming. Onze smartphone keuzehulp kan je hierbij op weg helpen. 

telefoon vergelijken

Navigeer Snel door Telefonie

Wil je een smartphone met abonnement of zonder? Voor welk merk moet je gaan? Welke functies en features moet je smartphone hebben? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon. 

In dit artikel over wat een smartphone precies is lopen we stap voor stap langs de belangrijkste aspecten die je moet nagaan wanneer je telefoons wilt vergelijken. Lees snel verder voor onze smartphone keuzehulp

Inhoudsopgave

Wat is een smartphone?

Een smartphone is een mobiel toestel dat tegenwoordig over heel de wereld gebruikt wordt. Dit type telefoon is er in verschillende formaten, prijzen en uitvoeringen. Ook kun je een smartphone met abonnement of zonder abonnement kiezen.

Hetgeen wat een smartphone onderscheidt van een normale telefoon, is het grote aantal functies die een smartphone heeft. Een smartphone kan functioneren als navigatiesysteem, televisie of computer. Eigenlijk is een smartphone ook gewoon een minicomputer in de vorm van een telefoon. 

Inmiddels zijn er zoveel telefoons op de markt dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Dan is het wellicht nodig om een smartphone keuzehulp in te schakelen. Door te lezen over de verschillen tussen de smartphones, kun je kritischer kijken welke smartphones goed passen bij wat jij wilt. 

telefoon vergelijken

Verschillende telefoons vergelijken? Gebruik de handige tool van GSMWeb!

Tijdens het telefoon vergelijken zul je goed moeten letten op verschillende aspecten van je toestel. Het is in veel gevallen een flinke investering, dus het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Vooral als je een smartphone met abonnement kiest, zit je er zeker 1 tot 2 jaar aan vast en dan wil je uiteraard wel een goed toestel. 

Het laatste telefoon nieuws

Smartphone met abonnement of zonder?

Allereerst zul je natuurlijk weten dat het kopen van een smartphone met abonnement vaak een fikse “korting” geeft op je mobiele telefoon. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want vaak zit je dan 1 of 2 jaar vast aan een abonnement. Echter krijg je bij een reseller vaak extra korting op een abonnement omdat zij vanuit de provider nog een extra provisie ontvangen die zij terug spelen naar de klant toe.

Als je een los toestel koopt zit je echter niet vast aan een 1 of twee jarig abonnement. Echter is het wel zo dat je veel meer kosten in één keer zult moeten betalen. Er zijn dus zeker wel voordelen aan een aankoop van een smartphone met abonnement. Wat ook uit de test naar voren kwam, is dat er providers zijn die een stuk meer rekenen voor een (los) toestel dan bij een reseller. Interessant dus wanneer je gaat telefoon vergelijken. 

Kan je jouw abonnement verlengen? Kijk dan altijd of je huidige abonnement niet al goedkoper is gewonder of meer inhoud heeft gekregen. Het voordeligst is over het algemeen altijd om over te stappen. In het geval van een overstap ontvang je namelijk veel kortingen om je te verwelkomen als nieuwe klant.

Het overstappen naar een andere provider gaat heel gemakkelijk. Kijk bijvoorbeeld op gsmweb.nl. Hier kan je makkelijk per provider kijken wat een overstap zou kosten per maand en welke telefoon je hier eventueel bij wilt aanschaffen.

Indien u er voor kiest om inderdaad over te stappen omdat dit vele malen goedkoper is dan uw huidige abonnement kunt u er voor kiezen om uw nummer te behouden. In het aanvraag formulier wordt u namelijk gevraagd of u een nieuw nummer wilt of dat u uw huidige nummer wilt behouden. Het aanvragen van nummerbehoud is bij GSMWEB.nl altijd volledig gratis!

Formaat telefoon vergelijken

Tegenwoordig zijn er telefoons in alle formaten, maar de nieuwe modellen lijken weer steeds groter te worden. Zo heb je zelfs op een telefoon een hoge kwaliteit beeld voor bijvoorbeeld games of films. Toch is het wel fijn als je tijdens het telefoon vergelijken er wel zeker van bent dat je telefoon in je broekzak past als je daar behoefte aan hebt. 

smartphone met abonnement

Het is daarom toch handig om de telefoon toch altijd even in het echt gezien te hebben. Zo heb je een realistisch beeld van de omvang van de telefoon. Voor mensen die een telefoon gebruiken om te bellen, kan het fijner zijn om voor een kleiner toestel te kiezen.

Daarentegen is het wel fijn, als je een telefoon koopt zodat je er ook series of films op kunt kijken, dat je deze ook fatsoenlijk kunt bekijken. Dan is een grotere smartphone wel fijner. Een telefoon vergelijken gaat dus niet altijd alleen om de software en abonnementskosten, maar ook om het model en hoe praktisch deze is. 

Hardware

Als je naar de hardware kijkt, dan gaat het vaak vooral om de camera. Foto’s die je maakt, moeten natuurlijk wel scherp zijn! Als je vaak foto’s maakt voor bijvoorbeeld social media of je werk, dan heb je er zeker baat bij om tijdens het telefoon vergelijken goed te kijken naar de kwaliteit van de camera. 

Let hierbij op onder andere het type lens en het aantal pixels die de camera kan weergeven.

Verschillende telefoons vergelijken? Gebruik de handige tool van GSMWeb!

Batterij van een telefoon vergelijken

Iedereen heeft wel eens dat vervelende moment gehad waarbij je telefoon bijna leeg is terwijl je toch kon zweren dat je hem die ochtend had opgeladen. Batterijduur is daarom zeker een belangrijk aspect wanneer je aan het telefoon vergelijken bent.

Veel telefoonwinkels zullen hier dus ook uitgebreid op letten bij elke telefoon. Als je dus smartphone keuzehulp inschakelt, zul je altijd meer informatie kunnen krijgen over de batterijduur van een telefoon. 

Telefoon vergelijken op basis van snelheid

Vooral als je je smartphone veel gebruikt, is het belangrijk dat deze natuurlijk niet blijft hangen tijdens het kijken van een film of het spelen van een spel. Snelheid en genoeg geheugen zijn daarom erg belangrijk tijdens het telefoon vergelijken, let hierbij vooral op het werkgeheugen en de processor. Het updaten van je besturingssysteem kan hier vaak ook bij helpen. 

smartphone keuzehulp

Besturingssysteem

Je kent het vast wel: mensen die zweren bij Apple en het iOS besturingssysteem en juist mensen die daar niets mee te maken willen hebben. Belangrijk is om na te gaan voor welk besturingssysteem je wilt gaan tijdens het telefoon vergelijken.

iOS is exclusief voor Apple toestellen en biedt uitstekende veiligheid en feilloze integratie met alle (Apple) apps. Android daarentegen is het besturingssysteem voor alle andere merken. Je bent hierin een stuk vrijer dan Apple, omdat Apple het bijvoorbeeld moeilijk maakt om bestanden uit te wisselen met apparaten die niet van Apple zijn. 

Verschillende telefoons vergelijken? Gebruik de smartphone keuzehulp tool van GSMWeb!

Robuustheid van een telefoon vergelijken

Je wilt natuurlijk nooit dat je telefoon op de grond valt, maar het gaat bij de meesten geheid een keer gebeuren. Dan helpt een goede hoes natuurlijk enorm, maar toch kan je toestel kapot gaan. Als je smartphone keuzehulp opzoekt, dan zul je geheid ook de breekbaarheid van toestellen tegenkomen in bijvoorbeeld reviews.

Telefoons zijn natuurlijk niet geheel onverwoestbaar, ook al zijn ze een stuk minder breekbaar dan vroeger. Als er toch iets onverhoopt breekt, wil je uiteraard ook niet dat de kosten zo hoog oplopen dat je net zo goed een nieuw toestel kunt kopen. Zo zijn de schermen bij sommige toestellen een stuk duurder dan anderen. 

Ook waterdichtheid speelt een rol. Je zult niet snel gaan zwemmen met je smartphone, maar je wilt ook niet dat je toestel meteen defect is als er een druppeltje water op komt.

smartphone met abonnement

FAQ Telefoon vergelijken

Wat is de beste smartphone?

Jammer genoeg is hier geen concreet antwoord op. Dit ligt aan jouw wensen. De meest verkochte en bekende telefoons zijn echter wel die van Samsung, Apple en Huawei respectievelijk. 

Hoeveel kost een smartphone?

Afhankelijk van je budget kun je een prima smartphone krijgen voor zelfs onder de €200,-. Uiteraard zullen deze smartphones niet dezelfde beeldkwaliteit of camera hebben als een iPhone, zoals de iPhone 12, of Samsung Galaxy, maar gaat een goedkoper model wel prima een aantal jaren mee en heeft het alle essentiële aspecten van een smartphone

Welke smartphone heeft de beste camera?

Moderne smartphones maken over het algemeen al prima foto’s. Als je voor de beste camera telefoon wilt gaan, dan kun je deze vaak vinden door middel van een smartphone keuzehulp. De nieuwste releases van Samsung en Apple hebben vaak kwalitatief goede camera’s, maar dat zul je ook in de prijs ook terugzien. Luxere uitvoeringen van traditioneel minder dure merken, zoals Huawei of LG, hebben ook zeer goede camera’s. Het zal dus meer om de prijs gaan dan om het merk. 

Conclusie

Al met al is het verstandig om, net zoals met andere grotere investeringen, goed je research te doen over de eisen die je stelt aan je toestel. Als je tijdens het telefoon vergelijken deze lijst af gaat, zul je zien dat je al een heel eind bent in het vinden van je perfecte smartphone. 

Als je kiest voor een smartphone met abonnement, is het belangrijk dat je weet dat je hier dus hoogstwaarschijnlijk 2 jaar aan vast zit. Voor veel mensen is dit te lang. Zij kunnen beter een los toestel kopen waarbij ze een Sim Only abonnement afsluiten. Uit de test van de Consumentenbond kwam dit vaak als meest voordelig uit de test. 

Voor iedereen is er een juiste telefoon. Verken dus op je gemak welke telefoon het beste bij je past. Een verstandige investering kan je op de lange termijn veel kosten besparen. 

De goedkoopste GSM’s op een rijtje?

Vergelijk eenvoudig de laatste telefoons via GSMWeb!

Home » Telefonie | Alles over telefoon vergelijken, abonnementen en features

Alles over mobiele telefoons