Huawei Telefoon | De beste Modellen van 2021!

Wil jij een nieuwe Huawei telefoon kopen, maar weet je niet precies welke Huawei telefoon het beste bij jou past? Wij helpen je een keuze te maken door de verschillende Huawei telefoons en modellen met elkaar te vergelijken.

huawei telefoon

In dit artikel lees je de voordelen en aandachtspunten bij het aanschaffen van een Huawei nieuwe telefoon.  Zo kun je binnen no time de Huawei telefoon kopen die het beste bij jou past!

Inhoudsopgave

Waarom een Huawei telefoon kopen?

Huawei staat in de top drie van de grootste smartphone fabrikanten van de wereld en dit is niet zonder reden. Het Chinese merk richt zich namelijk al jaren op vernieuwing en verbetering van het merk, waardoor consumenten constant gebruik kunnen maken van nieuwe snufjes en technologieën.

Relatief lage prijs

Veel consumenten kiezen tegenwoordig voor een nieuwe Huawei telefoon, omdat de prijs van dit product in verhouding lager is dan de andere grote fabrikanten (Apple en Samsung). Voor een soortgelijke prijs kun je dus profiteren van een kwalitatief goed product.

telefoon huawei

Gemakkelijk besturingssysteem

Een andere reden om te kiezen voor een Huawei telefoon is het besturingssysteem. Deze maakt het gemakkelijker om de telefoon te installeren en te gebruiken. Dit komt doordat Huawei voor een Android-systeem heeft gekozen. De meeste telefoon fabrikanten (behalve Apple) maken hier gebruik van. Hierdoor is het systeem wereldwijd bekend.

Uiterlijk van de telefoon

Veel consumenten geven in recensies aan dat zij voor een Huawei telefoon hebben gekozen vanwege het uiterlijk. De Huawei series hebben namelijk allemaal een strakke vormgeving en gestroomlijnd uiterlijk. Met de app ‘’Huawei Thema’s’’, kun je het uiterlijk van je Huawei telefoon ook nog eens personaliseren. Hierdoor kan je jouw telefoon aanpassen naar je eigen smaak. Je kan ervoor kiezen om de achtergronden, tekststijlen en thema’s te personaliseren en daardoor een unieke telefoon in handen te hebben.

Camera

Naast het uiterlijk en het gemakkelijke besturingssysteem, staat een Huawei telefoon ook nog eens in de top vijf van de beste camera telefoons. Als jij gebruik wilt maken van een goed functionerende telefoon en een camera van goede kwaliteit, is het zeker een aanrader om voor een Huawei telefoon te kiezen. Het model ‘’Huawei P40 Pro’’, is het beste uit de test gekomen m.b.t. de telefoon met de beste camera.

Zelf de nieuwste Huawei aanschaffen? Bekijk alle features op GSMWeb.nl!

Nadelen Huawei telefoon

Een groot nadeel waar Huawei de laatste tijd mee te maken heeft, is het handelsverbod. Amerika heeft de toegang voor telefoons van Huawei tot de Google Play Store (de appwinkel van Android) verboden gemaakt. Dit komt doordat zij Huawei ervan verdenken informatie door te spelen via de apparaten.

Wanneer je als klant een nieuwe Huawei telefoon wilt kopen, dan heb je helaas ook te maken met de nadelen van het handelsverbod. Huawei probeert wel een eigen appwinkel te installeren, waardoor zij niet meer gebruik hoeven te maken van de Google Play Store. Elke dag komen hier nieuwe apps op, dus als consument levert dit steeds minder nadelen op. 

Door het handelsverbod staat Huawei sinds kort niet meer op de eerste plaats van de beste telefoon fabrikanten, maar komen wel weer dichter bij door de goede kwaliteit van telefoons die zij leveren. Als je gebruik wilt maken van apps die nog niet door Huawei geüpload zijn, kan je ook zelf Google Apps op je Huawei telefoon installeren.

Je Huawei nieuwe telefoon installeren

Als je een nieuwe telefoon ontvangt, is het wel zo prettig om snel gebruik van het product te kunnen maken. Maar wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft, moet je deze altijd eerst installeren voordat je het apparaat kunt gebruiken.

Huawei nieuwe telefoon

Wil je een telefoon kopen? Dan komt hier ook het installatieproces bij kijken. Hieronder worden een paar belangrijke aandachtspunten uitgelegd, waardoor jij jouw nieuwe telefoon op een snelle en duurzamere manier kunt gebruiken.

Internet uitzetten

Wil jij voorkomen dat tijdens het installatieproces van je nieuwe telefoon je MB’s opraken? Dan is het verstandig om voor een (korte) tijd je internet op je telefoon uit te zetten. Het kan namelijk gebeuren dat je telefoon internet gebruikt wanneer hij bezig met synchroniseren, of het updaten van bepaalde apps. Wanneer het installatieproces van je telefoon Huawei klaar is, kan je natuurlijk je internet weer gewoon aanzetten.

Gegevens overzetten

Heb je momenteel een telefoon van een ander merk? Dan kunnen de gegevens van het oude toestel gelukkig nog steeds overgezet worden. Je krijgt tijdens het installatieproces namelijk de keuze om bepaalde gegevens over te zetten naar je nieuwe telefoon.

Dit zorgt ervoor dat contactgegevens, WhatsApp-gesprekken en apps bewaard blijven en gebruikt kunnen worden op jouw nieuwe apparaat. Je hoeft hierna dus geen moeite meer te doen om al deze gegevens opnieuw in te voeren en kunt meteen gebruik maken van de voordelen van een Huawei telefoon.

Het overzetten van foto’s kan ook gedaan worden via het synchroniseren. De beste manier om foto’s van het oude apparaat over te zetten naar een nieuwe Huawei telefoon, is door ‘’Google Foto’s’’ te installeren. Foto’s kunnen hiermee ook overgezet worden van een IOS apparaat naar een Android apparaat en gaan daardoor niet verloren.

Het kan ook zo zijn dat jouw foto’s staan opgeslagen op een Micro SD-kaart. Dit is een kaartje dat in de telefoon zit waar gegevens op staan. Wanneer jouw nieuwe Huawei telefoon een ingang heeft voor een Micro SD-kaart, kan je het oude kaartje gemakkelijk in het nieuwe apparaat plaatsen. In dit geval is het dus niet nodig om de ‘’Google Foto’s’’ app te downloaden.

Huawei telefoon kopen

Het zuinig maken van je Huawei nieuwe telefoon

Bepaalde apps maken veel gebruik van je internet en kunnen ervoor zorgen dat jij jouw telefoon niet op een zuinige manier gebruikt. Dit kan je voorkomen door apps te blijven updaten, zodat jij steeds de nieuwste versie van de app blijft gebruiken. De nieuwste versies van apps worden namelijk zo gemaakt dat ze minder energie van de telefoon gebruiken. Hierdoor hoef jij je telefoon minder vaak op te laden en blijft data ook bespaard.

Apps kun je het beste updaten wanneer je bent verbonden met een wifi-netwerk. Wanneer je dit namelijk op je data doet, verbruik je veel internet en dat is zonde van je bundel. Je kan in de instellingen van je telefoon aangeven dat apps alleen worden geüpdatet wanneer de telefoon verbonden is met een wifi-netwerk. Je nieuwe Huawei telefoon wordt hier niet alleen zuiniger van maar blijft ook beter beveiligd.

Alles weten over de nieuwste Huawei modellen? Bekijk ze direct op GSMWeb.nl!

nieuwe telefoon huawei

Welke Huawei telefoon past bij mij?

Nu je weet wat de voordelen van een Huawei telefoon kopen zijn, kan je de verschillende modellen met elkaar gaan vergelijken. Welke Huiwei is het beste?

Huawei P-serie

Als je voor deze serie van Huawei kiest, dan kies je voor hoge kwaliteit met name m.b.t. camera functionaliteiten. De P-serie is namelijk voor een groot deel gericht op de verbetering van de camerakwaliteit, maar ook voor het verbeteren van andere functionaliteiten.

De Huawei P-serie is ook één van de populairste series onder Huawei. Dit komt onder andere door het strakke en moderne uiterlijk. Huawei biedt binnen deze serie ook de ‘’Lite’’ serie aan. Dit zijn telefoons binnen de P-serie, die voor een lagere prijs worden aangeboden. Wel komen hier minder functionaliteiten bij kijken.

Huawei Y-serie

Deze serie is voornamelijk gericht op budget. Dit zijn telefoons die over het algemeen een lagere prijs hebben, maar ook uitgerust zijn met minder functionaliteiten. Het grootste verschil met de Huawei P-serie is te zien in het scherm display.

De P-serie heeft namelijk een hogere kwaliteit van pixels, waardoor kleuren meer tot leven komen. Ook is de achterkant van de P-serie telefoons van glas gemaakt. Hierdoor kunnen de telefoon draadloos worden opgeladen. De telefoons van de Y-serie worden wel met snoer opgeladen, omdat deze gericht zijn op het budget.

Huawei Mate-serie

De Huawei Mate-serie biedt voor de consument ook een camera van goede kwaliteit aan, alleen zijn de modellen in deze serie iets groter dan in de P-serie en de Y-serie. Dit komt omdat deze apparaten een ‘’phone tablet’’ zijn. Het is dus een soort kruising tussen een telefoon en tablet, maar wordt nog steeds als een telefoon gezien.

Bij deze telefoon van Huawei ligt de nadruk vooral op de processors en het integreren van de nieuwste pixels. Bij deze variant worden ook Lite versies aangeboden voor consumenten die voor een lager budget willen kiezen. 

Wil jij graag een review lezen? Lees hier de review van de Mate 40 Pro.

huawei telefoon kopen

Direct je nieuwe telefoon aanschaffen? Ga direct naar GSMWeb.nl!

Laatste nieuws over iPhones!

Veel gestelde vragen over Huawei

Waar komt Huawei vandaan?

Huawei Technologies werd in 1987 opgericht in Shenzhen, China.

Wie is de oprichter van Huawei?

Huawei werd opgericht door Ren Zhengfei. Hij is nog steeds de huidige CEO van het bedrijf.

Waarom werd Huawei bekend?

Huawei werd in eerste bekend omdat het in hoog tempo de telefonie markt veroverde. Meer recentelijk kwam het bedrijf in opspraak na geruchten over spionage in Europa en Amerika.

Conclusie: de Beste Huawei telefoon voor jou

Voordat je een Huawei nieuwe telefoon wilt aanschaffen, is het belangrijk om te weten wat voor functionaliteiten jij in je telefoon wilt hebben. Als het jou niet gaat om budget maar vooral kwaliteit belangrijk is, dan is een telefoon uit de Huawei P-serie de beste keuze. Heb je een klein budget en hoef je niet per se te profiteren van alle functionaliteiten? Dan kan je het beste kiezen voor een telefoon uit de Huawei Y-serie.

Voordelig jouw Huawei Telefoon bestellen?

Vergelijk en bestel jouw nieuwe telefoon Huawei eenvoudig via GSMWeb.nl!

Home » Telefoon merken | Wat is het beste merk? (2021) » Huawei Telefoon | De beste Modellen van 2021!

Nog meer merken vergelijken?

Bekijk ook eens andere telefonie merken zoals Sony!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *