Beste Huawei telefoon | Huawei smartphones

De beste Huawei smartphone moet het opnemen tegen andere topmerken. Lukt dat? En wat is de beste Huawei telefoon?

Als jij op zoek bent naar een nieuwe telefoon, zijn er verschillende merken waar jij uit zou kunnen kiezen. Een van deze grote smartphone spelers is Huawei.

De meeste mensen zullen ooit wel eens gehoord hebben van Huawei. Maar waar staan de producten van Huawei vooral bekend om en wat maakt deze telefoons juist zo goed?

Huawei is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste smartphone-bedrijven wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in Shenzhen, China. Naar aanleiding van Amerikaanse beschuldigingen over spionage zijn de beste Huawei telefoons niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten in verband met het handelsverbod.

Amerikaanse sancties hebben er ook voor gezorgd dat het bedrijf niet meer samenwerkt met Google. Alle Google services die je normaal op een telefoon kunt vinden, zijn nu dus helaas weg voor al een jaartje of twee.

Harmony OS

Maar dit laat de Chinese fabrikant absoluut niet stoppen. Hun programmeurs werken nu aan Huawei’s eigen alternatief voor Google’s Android, Harmony OS. Dit is 2 juni 2021 gepresenteerd. Volgens Androidkenners die de broncode hebben bekeken, is Harmony OS een vork (afsplitsing) van de publieke versie van Android, AOSP. AOSP valt niet onder de boycot.

Daarnaast staat de Huawei smartphone bekend om nog meer sterke punten. In dit artikel krijg je een nog beter beeld van de firma en zullen wij de belangrijkste vraag bespreken. Want wat zijn nu de beste Huawei telefoons?

Onze top 3 Huawei modellen

1. Huawei P30 Pro
2. Huawei Mate 20 Pro
3. Huawei Mate 40 Pro

Op zoek naar de beste Huawei?

Wij delen met jou de drie beste Huawei telefoons naar onze mening. Neem alvast een kijkje op de site wat er nog meer is!

Bedrijf Huawei Technologies

Het miljardenbedrijf Huawei Technologies is een Chinese telefoonfabrikant, opgericht op 15 september 1987. Vanaf 2016 wisten ze een grote groei te maken op gebied van marktaandeel, maar sinds 2020 is dit weer gaan dalen in verband met strafmaatregelen van de Verenigde Staten.

Spionageaffaire

De VS beschuldigde Huawei van spionage. Details werden niet uit de doeken gedaan.

Dat het hier niet alleen om Amerikaanse propaganda gaat, blijkt uit een vertrouwelijk rapport van KPN, openbaar gemaakt in 2021.

Hieruit werd bekend dat Huawei al in 2011 onbeperkt toegang had tot de klantgegevens van miljoenen Telfort-abonnees. Huawei, zo bleek, had in de klant- en facturatieomgeving van Telfort verschillende mogelijkheden geïnstalleerd om die gegevens binnen te halen. Geheel onwaarschijnlijk is het dus niet, dat de Amerikaanse beweringen kloppen en dat Huawei telecommunicatie apparatuur in 5G zendmasten ook spionagesoftware bevat.

Huawei zou volgens de Amerikanen door de Chinese veiligheidsdienst zijn opgericht. Saillant detail: ook Google werkte in de opstartfase intensief samen met de CIA.

In Nederland nog wel te krijgen

Desondanks heeft Nederland Huawei nog niet geband om de handelsrelatie nog intact te houden. Dat betekend voor ons goed nieuws, want zo kunnen wij nog steeds de scherp geprijsde toestellen krijgen.

Naast dat een Huawei vaker goedkoop is ten opzichte van zijn concurrenten, staat het ook bekend om zijn prachtige realistische camera en het design, wat een belangrijk onderdeel is voor Huawei.

De beste Huawei telefoon: Huawei P30 PRO

De allerbeste Huawei telefoon die je op dit moment kunt kopen, is de P30 Pro. Hij is gelanceerd op maart 2019 en weegt zo’n 192 gram, erg licht dus.

De P30 Pro valt vooral onder de smaak door zijn indrukwekkende cameraopties. Daarnaast is het ten opzichte van alle andere Huaweimodellen mogelijk om gebruik te maken van de Google-ondersteuning.

De P30 Pro maakt gebruik van de periscope-zoomlens. Dat betekent dat de lens een grotere optische zoom bevat waardoor je vele mooiere foto’s kunt maken.

Huawei p30 pro

Hierbij heb je een 5x, 10x maar ook een 50x zoom-optie. Zo kun je zelfs de voorwerpen die enorm veraf liggen van goede kwaliteit vastleggen.

Het scherm bevat een Full HD+ resolutie waarmee het scherm nog mooier, kleurrijker en helderder naar voren komt. Dat maakt de gebruikservaring nog beter.

Zoals je op de foto ook kunt zien, ziet het design er oogverblindend uit. Doordat Huawei veel contacten heeft met designers uit Parijs, weten zij de mooiste ontwerpen neer te zetten.

Als laatste punt zijn we ook erg te spreken over de batterijduur. Met deze telefoon zou je zonder te laden 14 uur door kunnen.

Ben je dus bijvoorbeeld veel op reis en wil jij de mooiste kiekjes onderweg vastleggen? Dan is de P30 Pro perfect voor jou.

Zilver: de Huawei Mate 20 PRO

De tweede telefoon die naar onze mening het beste uit de test komt is de tweede beste Huawei smartphone, de Mate 20 PRO.

De telefoon is uitgebracht in de herfst van 2018 waarbij het toen de tweede telefoon was met een ingebouwde ultragrootlens camera, 3D-gezichtsontgrendeling en vingerafdrukscanner.

Daarnaast beschikt de camera ook over een telelens en grote primaire camera waardoor deze telefoon op gebied van cameraopties erg veelzijdig is.

huawei mate 20 pro

Andere hoogtepunten van de Mate 20 PRO zijn de accuduur en de snelle manier van laden door de 40-watt lader. Het scherm is erg helder en maakt zowel het lezen als filmpjes bekijken, erg gemakkelijk.

Natuurlijk zijn er ook wat minpunten te vinden bij de op een na beste Huawei telefoon. Allereerst heeft het geen 3,5mm jack. Dit betekent dat je geen audio kunt afspelen op het moment dat je jouw telefoon aan de lader hebt, tenzij je gebruik maakt van Bluetooth natuurlijk.

Deze op een na beste smartphone had op het begin relatief gezien een veel hogere prijs dan de andere beschikbare telefoons van de fabrikant. Inmiddels is de prijs weer gedaald waardoor de prijs kwaliteit verhouding overeenkomt met elkaar.

De Huawei Mate 40 Pro

De op twee na beste Huawei telefoon is de Huawei Mate 40 Pro. Deze telefoon is in maart 2020 uitgebracht en heeft een gewicht van 209 gram.

Het beeldscherm is erg groot en het Oled-scherm breidt zich dan ook uit tot bijna aan de rand waardoor je slechts een dunne schermrand daar om heen hebt.

Voor de ontgrendeling van de telefoon kun je gebruik maken van je vingerprint afdruk als van een gezichtsscan.

Huawei mate 40 pro

Ook wanneer het erg donker is, kun je de helderheid flink inperken zodat je geen last hebt van je ogen.

Bij veel telefoons, met name Apple, is het niet mogelijk om een extra geheugenkaartje in de telefoon te stoppen. Ben jij nu iemand die veel geheugen verbruikt, dan is dit misschien wel voor jou het beste model.

Hier kun je namelijk een extra geheugen kaartje aan de onderkant schuiven middels een NM-card van het bedrijf zelf. Zo kun je het extra geheugen expanderen tot maximaal 256 GB. Deze gaat wel ten koste van een tweede simkaart.

Een nadeel aan deze op twee na beste Huawei smartphone is dat hij een USB-C uiteinde heeft. Dit kan vooral nadelig zijn als je jouw telefoon bijvoorbeeld wilt aansluiten via de aux in de auto of aan een computer aangezien er weinig computers zijn die beschikken over deze uitgang.

De Huawei P40 Pro is uitgebracht na het conflict met Amerika waardoor de Google services niet beschikbaar zijn op deze telefoon. Je hebt dus ook geen toegang tot Google maps of Google Play Store waar je alle apps downloadt.

Je zult dit dus zelf via een omweg moeten doen wat het nog eens lastig maakt. De vraag aan jou is of je dit kunt opofferen voor dit geweldige toestel.

De beste Huawei telefoon gevonden?

Bestel meteen jouw Huawei smartphone via GSMWEB.nl, de goedkoopste telefoon leverancier in Nederland.

Apps downloaden

Zoals al eerder is aangegeven, krijg je bij de meeste Huawei telefoons geen toegang meer tot Google service in verband met het conflict tussen Huawei en Amerika. Dit betekent dat je dus geen toegang meer hebt tot bijvoorbeeld Google maps en het belangrijkst; de Google Play Store.

Hier kun je al je apps voor je telefoon downloaden en zijn eigenlijk cruciaal. Maar waar kun je nu terecht voor apps, en wordt je hier dan niet heel erg in beperkt?

Huawei heeft door middel van eigen technologie een Huawei AppGallery gemaakt waar je apps kunt downloaden. Als je apps op je oude telefoon hebt staan die je wilt overzetten, kun je gebruik maken van PhoneClone App van Huawei.

Hiermee kun je de apps inclusief gegevens kopiëren naar je nieuwe toestel. Je moet wel rekening houden dat de nieuwste updates dan niet meer uitgevoerd kunnen worden.

Voor de meeste grote apps als Facebook en Whatsapp is het mogelijk om deze te downloaden via de site zelf, waardoor je hier altijd toegang tot zult hebben ondanks dat je geen Google Play hebt.

Voor Huawei is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je hun toestellen koopt, ondanks dat de Google services er niet op zitten. Daarom hebben ze er alles aan gedaan om jou toch nog toegang te geven tot verschillende muziek, gezondheid en een opslagplaats.

Bij Huawei heb je dus altijd de centrale apps; Huawei Music app, de Cloud app en de Health app. Zo heb je in ieder geval de basis.

Wat maakt een Huawei smartphone zo speciaal?

 • Goedkoop
  Ten opzichte van alle andere smartphone-bedrijven in de markt, is de Huawei veel lager in prijs terwijl de kwaliteit erg hoog is.
 • Geweldige camera
  Huawei-telefoons staan ook bekend om hun indrukwekkende camera’s waarbij de telefoon beschikt over vier lenzen. Daarnaast pakt het heel veel licht op zodat de foto’s er prachtig uit komen te zien.
 • Design
  Huawei-telefoons beschikken over een esthetisch design dat speciaal wordt ontworpen in Parijs. Hier hebben de designers contact met de grootste designers en nemen zij de laatste trends mee.
 • Duurzaamheid
  Als je batterij stuk gaat, zal je bij een Samsung leverancier zelf op zoek moeten gaan naar een nieuwe accu en deze er zelf in zetten. Bij Huawei kun je terecht bij professionals die dit voor jou zullen doen.

Ben jij helemaal enthousiast geworden?

GSMWEB.nl heeft een breed assortiment van de beste Huawei smartphones, inclusief abonnement zodat je om de 2 jaar kunt wisselen!

Veelgestelde vragen

Andere smartphones

Benieuwd naar een ander merk toestel? Lees dan ons artikel over iPhone VS Samsung waarin we beide grote toestellen bespreken met hierin ook de plus- en minpunten van beide telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *