Vergelijk de beste abonnementen

Mobiele telefoon abonnementen worden in verschillende vormen aangeboden en er zijn veel verschillende aanbieders.

Dat kan het kiezen van een abonnement nog lastig maken. Wij zette alle opties voor je op een rij, zodat je kunt bekijken wat het beste bij jou past.

Meestal lopen abonnementen voor minimaal één jaar of langer, dus een nieuw abonnement uitkiezen doe je niet elke dag. Ondanks dat je het waarschijnlijk al een keer eerder gedaan hebt, is het toch een belangrijke keuze waarbij je een optie moet kiezen die het beste aansluit op jouw wensen. Het kan zijn dat je niet weet waar je het beste de opties kunt vergelijken. Waar let je dan op? En wat zijn de voor- nadelen van de verschillende opties? Geen zorgen! Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het kiezen van een telefoon abonnement.

Hoe kun je een telefoon abonnement vergelijken?

De belangrijkste factoren

Met of zonder toestel

Het is belangrijk om na te denken of je alleen een abonnement nodig hebt of dat je het wilt combineren met een nieuw toestel.

Als je nog heel tevreden bent met de smartphone die je nu hebt, kun je een los Sim Only abonnement aanschaffen. Je kunt uiteraard ook meteen voor een nieuw toestel gaan, wat in bepaalde situaties zelfs voordeliger uit kan vallen.

Aantal belminuten

Ook je belminuten vallen onder je abonnement. Nu is het altijd verstandig om gewoon te kunnen bellen met je telefoon, daar is hij natuurlijk voor, maar het is ook een makkelijk bespaar puntje. Bellen doen we tegenwoordig eigenlijk nog maar weinig. Veel mensen gebruiken daar andere apps voor.

Dus controleer hierbij ook wat je nu gebruikt en pas daar je nieuwe abonnement op aan.

Databundel bepalen

Het is slim om voor je aankoop uit te zoeken hoe groot je databundel moet zijn. Je kunt tegenwoordig op je telefoon alle ins en outs over je data gebruik vinden.

Hoeveel data gebruik je per maand? Maak je je huidige bundel op of hou je data over aan het einde van de maand? Pas hier zo nodig je nieuwe bundel op aan.

Duur abonnement

De looptijd van abonnementen kunnen verschillen . Sommige worden na een jaar vernieuwd, waarbij je ook een nieuw toestel kunt krijgen. Anderen worden elke paar jaar vernieuwd.

Het is belangrijk om hierover na te denken, omdat je niet onnodig lang aan een abonnement vast wilt zitten. Maar misschien vind je dat regelmatige vernieuwen ook wel niks. Ga dus goed na wat het beste bij jou past.

Vergelijk de beste smartphones

Wij helpen je kiezen

Providers met aantrekkelijke abonnementen

Ben abonnement

Pros:
 • Voordeligste van Nederland
 • Hoge kwaliteit internet
 • Verschillende scherpe aanbiedingen

Tele2 abonnement

Pros:
 • Abonnementen zelf samenstellen
 • Abonnementen combineren
 • Extra snel internet

KPN abonnement

Pros:
 • Grote hoeveelheid aan bundels
 • Atijd 5G
 • Flexibele bundel door KPN hussel

Welke aanbieder past bij jou?

Ook voor abonnementen zijn er veel verschillende aanbieders die allemaal hun eigen voor- en nadelen en kenmerken hebben. De drie die we hieronder benoemen zijn een van de populairste providers van het moment.

telefoon abonnement vergelijken

KPN

Bekende provider met een breed scala aan bundels en altijd snel internet.

telefoon abonnement vergelijken

Ben

Ben is een zeer voordelige aanbieder met ruime en kleinere bundels.

telefoon abonnementen vergelijken

Tele 2

Deze provider is heel flexibel. Je kunt makkelijk je bundel omhoog of omlaag bijstellen wanneer nodig.

Abonnement met of zonder toestel?

Zoals eerder benoemd kun je zowel zonder als met een toestel een abonnement afsluiten. Met een toestel ben je wat meer gebonden aan het aanbod van de provider en aan de voorwaarden van het abonnement dat je kiest.

Als je voor een Sim Only abonnement kiest, kun je de bundel zelf samen stellen en zelf bekijken of je er los een nieuw toestel (op een later moment) bij koopt. Dan heb je meer controle over de combinatie, maar moet je er wel meer voor doen.

Drie favoriete aanbieders op een rij

Ben abonnement

Ben is een voordelige provider waarbij je kan kiezen voor een Sim Only abonnement en dat al vanaf 10,50 euro per maand. Daarnaast heb je ook de optie om een abonnement met toestel te kiezen. Ben heeft een uitstekende kwaliteit internet volgens klanten en is dus scherp geprijst. Ben is daardoor heel geschikt voor studenten en andere mensen met een kleiner budget.

Pros:
 • Voordeligste van Nederland
 • Hoge kwaliteit internet
 • Verschillende scherpe aanbiedingen

Tele2 abonnement

Bij Tele2 kun je makkelijk je abonnement aanpassen en zelfs verlengen. Hierdoor kun je ook makkelijk bijhouden wat precies de inhoud van je abonnement is. Ook kun je abonnementen combineren. Zoals bijvoorbeeld een Tele2 telefoonabonnement en het T-mobile Thuis abonnement.

Pros:
 • Abonnementen zelf samenstellen
 • Abonnementen combineren
 • Extra snel internet

KPN abonnement

KPN heeft een heel groot aanbod aan verschillende bundels aan abonnementen. Alles heeft standaard 5G zonder extra kosten. Met KPN Hussel kun je elke maand je internetsnelheid en databundel verlagen of verhogen.

Pros:
 • Grote hoeveelheid aan bundels
 • Atijd 5G
 • Flexibele bundel door KPN hussel

De voor- en nadelen van een sim-only abonnement

Voordelen:
 • Prijs: Sim Only oftewel abonnementen zonder toestel vallen vaak veel goedkoper uit dan abonnementen met een toestel.
 • Maandelijks opzegbaar: Je zit nooit voor langere tijd vast aan een Sim Only abonnement. Deze kun je maandelijks opzeggen.
 • Flexibel: Abonnementen zonder toestel zijn vaak heel flexibel. Je kunt het makkelijk elke maand omhoog of omlaag bijstellen.
 • Zelf toestel kiezen: Je kan altijd zelf bepalen met welk toestel je het abonnement koppelt. Je kunt je oude smartphone behouden of zelf een nieuwe kiezen.
Nadelen:
 • Dure nieuwe toestellen: Als je zelf het allernieuwste Samsung model erbij wilt kopen, zul je wel in één keer een grote som geld moeten neerleggen.
 • Geen extra services: Je krijgt er geen extra service bij. Als je telefoon kapot gaat, kun je geen leentoestel krijgen of hem voordelig laten repareren of vervangen bij de aanbieder waar je het hebt aangeschaft.

Vind de beste Sim Only deals

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: ga dus goed na welke optie het beste bij jou past en vergelijk vervolgens een aantal abonnementen om de beste keuze te maken. Wil jij je nog verder inlezen? Lees dan meer over telefonie.

Het laatste nieuws

Hoe ervoor zorgen dat je telefoon niet alles opneemt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *